Veszteségmentes audió formátumok

Fórumok

Van néhány flac és ape formátumú klasszikus zenei felvételem. Szeretném ezeket mp3 -ba átkonvertálni, de pl. az ape -hez semmit nem találok a Debian -onhoz, és flac sem akar összejönni.
Van valami tippetek?

Hozzászólások

Azt nem tudom, hogy debianon mi elérhető, de pl. a k3b remekül használható flac>mp3 oda-vissza konvertálgatáshoz. Végső estben akár a mencoder is használható ilyesmire, bár komolyzenéhez nem kimondottan ajánlott a veszteséges tömörítés...

flac -cd xyz.flac | lame -h xyz.mp3 vagy valami hasonló

APE emlekeim szerint non-free, igy Debianban nem fogod megtalalni. Vannak csomagok, google segit megtalalni. mp3 szinten olyan, hogy encodert nem fogsz alap debianban talalni, azt mashonnan kell osszeszedni (google megint a baratod).

Ha ez a ketto megvan, akkor minden eszkozod meg lesz, hogy akar ape-bol, akar flacbol mp3-at csinalj.

En azert konvertaltam mp3-ra .flac-ot korabban, mert az mp3 lejatszom csak mp3-at tudott lejatszani. Nomeg mp3 azert megis kisebb, amikor helyszukeben van egy ilyen eszkozon az ember, akkor egy kis minosegromlas belefer.

Persze vannak csili-vili modern sok-gigas eszkozok ma mar, de a fene fog abba penzt olni amikor a regi 256Mb-s tok jol mukodik, es elfer rajta pont annyi zene (mp3-ban... egy flac azert kisse... hmm... keves lenne, nem? :P) ami eleg otthonrol munkaba es vissza.

mondjuk a 256Mb-ot nem lehet uberelni arban, de en eppen ezert (flac support) vettem sandisk sansa-t, mert

- jatszik mp3, ogg, flac -ot,
- van benne radio,
- van benne memory-slot (!),
- es meg mennyi, mennyi egyeb ficsor :-).

OK, ahogy elnezem olyan 16kHUF-ba faj, ugyanakkor van itt valami expansys nevu ceg (nemtom kik ok), ahogy 43 euro, ami mintha olcsobb lenne mint a 16kHUF ...

k.

En meg nem koltok olyanra ami felesleges :)

mp3 player nekem arra kell, hogy amit rarakok mp3-ban, azt lejatsza nekem. nem kell shuffle, nem kell flancos kijelzes, nem kell bovithetoseg, se radio, se semmi egyeb. start, stop, pause, next, prev, ennyi (halkitani/hangositani tudok a fulhallgatomon, az sem lenne gond, ha nem lenne). Minden egyeb 100% felesleges nekem.

Tanulsag: van aki hardvert vesz, van aki megoldja szoftverbol ;)

nem akarom az igenyeidet megvaltoztatni :-)!
csak magam vedelmeben mondom:

en nem azert vettem ezt a kis vacakot, mert nem tudok mp3-ba tomoriteni, hanem
- az mp3 lejatszom bekrepalt, amugy is venni kellett valamit
- olyat kerestem, amiben keves a csicsa (pld a kepernyo), ellenben tud pld flac-ot jatszani (mert szimpolan jobb a minosege)
- ennel alapabb ilyen jellegu gepet nem talatam a piacon
- bovithetoseg: merthogy a flac az nem azonos meretu a 128bps-es mp3-al, szoval nem baj az, ha van ilyen funkcioja (az mp3 lejatszombnal is feltetel volt ez ...). Es merthogy iszonyu mennyisegu zenet hallgatok, es meg tobbet nem, igy nem baj ha van hova pakolni azokat amiket hallgatni akarok ...

Én ezt használom.
Ez egy egyszerű felhasználói felület ffmpeg-hez, mindent konvertál mindenbe.

Hú de rég volt...
Egész lemezes APE számonként mp3-ba konvertálása nálam így nézett ki:
APE->WAV kicsomagolás,
WAV kiirása N* imagedrive-re,
onnan adudiocd berippelése mp3-ba.
Lehet, hogy lehetett volna egyszerűbben, de akkor nem jöttem rá, (~5 éve)

VLC-ben van monkey's audio támogatás, így abból tud mp3-at konvertálni. Debianos arcok biztosan kigyepálták belőle, ha nem találták elégg szabadnak az ape-t. De újrafordíthatsz egy saját VLC-t