Az ok, hogy nekem --, de biztos, hogy a HUP usereinek jo?

Fórumok

Keresunk egy hyper profi, paranoias linux sysadmint. A HUP lenne a legjobb hely, hogy megtalaljuk. Gondolom akit megtalalnank, neki is je lenne, hogy itt megtalaltuk.

DE.

Nem vagyok itt egy eves, nem adhatok fel hirdetest. Menjek valami ceghez, ok feladhatjak a hirdetesemet... Rabizni senki masra nem fogom ezt a keresest. Meg a konyvelo sem ennyire bizalmi pozicio, pedig vele csak suttogva beszelgetunk :)
Minden oneletrajzot en fogok elolvasni es en fogok mindenkivel beszelgetni - raadasul azt sem hiszem el, hogy a titkarno egy munkaero kereso cegnel megerti a HBR-eket.

Az egy dolog, hogy en menjek a fenebe innen. De biztos, hogy a HUP kozossegnek jo az, hogy egy kifejezetten ide valo allasajanlat nem jelenhet meg?

Sehogy mashogy nem lehet penzt szerezni?

Nem potyazni akarok, de nem lehet, hogy fizetek 5000 Ft-ot trey-nek es en adhatom fel a hirdetesemet? Vagy amennyi ide jut - akkor annyit. De en kezelhessem a sajat hirdetesemet?

Mindezt mar csak a HUP kozosseg miatt is. Aki eppen nem keres munkat, annak mindegy, de a legtobb ember eleteben van olyan idoszak, hogy jo lehet atbongeszni ezeket a hirdeteseket.

Egy <100.000 alexa rankos oldalnak rengeteg fele modon lehet profitalnia, plane ilyen olvasotaborral. Nyissunk errol egy topicot es segitsunk megtalalni treynek, hogy tudja take-olni a profitot, ha mar ennyit dolgozott a weboldallal. De talaljunk olyat, ami nem hatranyos az olvasotabornak!

ps: Belatom, rossz helyre ment az elobb, sorry.

Hozzászólások

> Keresunk egy hyper profi, paranoias linux sysadmint. [...] Minden oneletrajzot en fogok elolvasni

Aki CV-t küld neked mint egy vadidegennek, az bukó mert nem eléggé paranoiás? :-)))

> segitsunk megtalalni treynek, hogy tudja take-olni a profitot, ha mar ennyit dolgozott a weboldallal.

Eddig nem úgy láttam, hogy rászorulna mások ötleteire.

> Aki CV-t küld neked mint egy vadidegennek, az bukó mert nem eléggé paranoiás? :-)))

Nem az volt a cel, hogy egy ilyen reszletes leiras alapjan mar cv-k erkezzenek, hanem hatha fel lehetne eleszteni a vitat, es egy masik modszert bevezetni az allashirdetesek kontrolljara. Masreszt nem latom a hatalmas security hole-t egy cv elkuldeseben :)

> Eddig nem úgy láttam, hogy rászorulna mások ötleteire.

Nem vagyok itt eleg reg, hogy ezt meg tudjam itelni. De akarmekkora nagy arcom van, tudom, hogy 20 veletlenszeruen kivalasztott ember egyutt jobb es tobb otletet tud kitalalni, mint en egyedul. Barmilyen temaban.

Persze, lehet, hogy hulyen nezne ki egy ilyen topic: "Itt tarsadalmi munkazom 10 eve, most mar valami penzt is szeretnek latni ebbol! Segitsetek, hogy tudnek legkisebb zavarassal legnagyobb lovet kiszedni az oldalbol?"

Magyarorszagon az, hogy valaki penzt szeretne keresni, az egy kenyes tema (mikozben mindenki szeretne penzt keresni), mert meg mindig erzodik a 20 evvel ezelotti rendszer hatasa. De szerintem ez egy teljesen felvallalhato tema, en kitennem. Ugyanis trey erteket teremtett, azert pedig penz (is) jar, ha van ra mod. Es itt van.

> Trey személyes kontrollja elegendőnek tűnik

En utalnek a helyeben minden allashirdetest egyesevel atbongeszni, feltenni.

> "Személyes adat" átadása arra jogosulatlan személynek.

1. Ha jelentkezik az allashirdetesre, akkor az O dontese, hogy atadja - ha nem adja at, nem tud jelentkezni. Ha atadja, azzal jogosultta valok - szerintem nincs itt semmi gond.

2. A legtobb itt levo emberrol kb. 3 perc netes kutakodas alatt meg lehet tudni tobbet, mint amennyit leir a cv-ban (Utana is szoktam nezni egy allaskeresesi helyzetben a potencialis mebereknek, es meglepoen sok mindent lehet talalni.

Ha mar az elso hozzaszolasban is csak viccnek szantad, akkor bocs, hogy komolyan valaszoltam.

> Ha atadja, azzal jogosultta valok - szerintem nincs itt semmi gond.

Ahogy vesszük. Ha csak 1 db CV-t kapnál, "haveri" alapon, akkor (lehet) hogy nincs gond. Ha többet, idegenektől, akkor az már "adatkezelés".

Pld küldök neked CV-t, pár nap múlva pedig úgy döntök, hogy megtiltom számodra a személyes adataim kezelését. Akkor ezt hogy érhetem el? Ha sehogy, akkor nem tekinthetlek a személyes adataim kezelésére jogosultnak, ergo nem küldök CV-t.

> Ha mar az elso hozzaszolasban is csak viccnek szantad,

Tesztelni kell a potenciális munkaadókat. A névteleneket meg még jobban.

> Tesztelni kell a potenciális munkaadókat. A névteleneket meg még jobban.

De ez nem allashirdetes volt. Senkit nem kertem itt, hogy kuldjon nekem oneletrajzot.
Ha felkerul az allashirdetes, ott lesz benne a ceg neve, es minden foldi jo, amire csak vagysz. :)
Az pedig nem lenne etikus, ha most idemasolnam az allashirdetest, ha egyebkent nem jelenhet meg.

Ugy erzem, a topic neve kotelez :)

Oh, ilyen egyszeru? :) Megkeresem.

- Medve! Rajta vagyok a halállistádon?
- Igen.
- Kihúznál róla?
- Persze.

Ettol fuggetlenul, amit irtam, szerintem fennáll, mivel en sem talaltam meg, hogy pont melyik spam-rol szolo topc-ban van leirva az acceptable behaviour - mas potencialis hirdeto, aki nincs annyira elajulva a HUP-tol mint en, az nem kezd el hisztizni, hanem szo nelkul odebball. a HUP kozosseg meg sem tudja, hogy lemaradt egy lehetosegrol.

Persze azt is ertem, hogy ez egy lement vita es akkor kellett volna beleszolnom, most mar van egy letezo megallapodas. Akkor meg nem voltam itt :(

Regebben az allashirdetes topic is ugyanolyan nyitott volt, mint a tobbi. Miutan paran (koztuk Spiller ur) elarasztottak egy csomo copy-paste ajanlattal, trey inkabb kiadta a Professionnek, hogy ne masok profitaljanak az o munkajabol. Ez a kozossegnek nem tetszett, ezert lett az a kompromisszumos megoldas, hogy tovabbra is a cege lesz az a forum, de korlatozottan az aktiv tagok is feladhatnak allashirdetest. Ez egyeni elbiralas kerdese, hogy frissen regisztraltakkal, illetve evek ota alvo accokkal ne lehessen kijatszani a rendszert. Az iranyelvkent megadott hatar 1 eves regisztracios ido es par komment mas forumokban.

Ha blogbejegyzest irsz rola, az is meg szokott maradni, es sokan olvassak. Vagy megkerheted igy is treyt, sztem nem fogja visszadobni. Vagy megkersz valaki mast, hogy adja fel a hirdetest helyetted.

--
To celebrate the Beatles' arrival on iTunes in 2010, I'm listening to their MP3s I downloaded from Napster in 2001.

+1. Nem kobe vesett szabalyrol van szo, emberi nyelven beszelve meg fogja tenni (szerintem, persze). Csak nyilvan nem szeretne, ha ezen felbuzdulva valaki napi ot hirdetest kuldjon Neki "naaa, csak meg ezt az egyet, a multkorit is engedted...".

Persze, ha valaki a hirdetesnel rogton rakattint a hirdeto nevere, latja, hogy nincs egyeves a reg, sztem a tomeg fele elkezd hoborogni...
--
http://www.micros~1

úgy érzem, ez a topic abból a feltételezésből indul ki, hogy Trey nem keres annyit az oldallal, mint amennyit szeretne. Én a magam részéről privatice azt gondolom, hogy Trey megsaccolta, hogy most mennyi melót fektet bele, mennyit keres vele, mennyivel több melót kellene belefeccölni, hogy több legyen és úgy döntött, ez a helyzet neki így jó.

Szóval lehet, hogy az én tippem erről rossz, de az biztos, hogy úgy nyitni az első két topicod egyikét, hogy feltételezed, amit Trey csinál, az neki nem jó, az rossz taktika.

> Szóval lehet, hogy az én tippem erről rossz, de az biztos, hogy úgy nyitni az első két topicod egyikét, hogy feltételezed, amit Trey csinál, az neki nem jó, az rossz taktika.

Alapvetoen jo jatekosnak gondolom magam, de bevallom, itt most nem taktikaztam. Hirtelen felindulasbol irtam, amit irtam, ez lett belole :)

> Trey megsaccolta, hogy most mennyi melót fektet bele, mennyit keres vele, mennyivel több melót kellene belefeccölni, hogy több legyen és úgy döntött, ez a helyzet neki így jó.

En nem igy gondolom. Ez az oldal a linux kozossegnek olyan meghatarozo oldala, hogy ebbol egyeduli oldaltulajdonoskent meg kellene elni Magyarorszagon. Ha ugyan ezt az odalt USA-ban kepzeljuk el, ugyan ekkora linux befolyassal es aranyaiban ugyan ekkora linuxosok kozotti olvasotaborral, forum elettel - akkor dollar milliomos lenne trey ebbol az egy oldalbol. Akkor is, ha nem ertene hozza, azert, mert ott az a hangulat, hogy termeszetes, hogy penzre kell valtani azt, amit csinaltal, es nem kellene szegyenkeznie mar a gondolattol is, mint ahogy az itthoni kulturaban meg benne van ez.

De nem Amerikaban vagyunk. Ugy gondolom, hogy Magyarorszagon is teljesen el kell tudnia tartnia ennek az oldalnak a tulajdonosat. Nem eppenhogy, hanem normalisan. kb. havi 400-600e HUF adozott jovedelmet kellene produkalnia Trey szamara ennek az oldalnak. Ha ennel kevesebbet hoz, akkor tenni kellene azert, hogy hozzon.

En nagyon remelem, hogy nem bantok meg ezzel senkit, de egy ilyen oldal uzemeltetesenek tudasa nem feltetlenul generalja azt a tudast, hogy hogyan lehet optimalisan penzhez jutni belole. Szerintem senkinek nem jo erzes az, hogy van a kezeben egy ertek, sejti, hogy ez az ertek mennyit hozhatna, es azt is erzi, hogy nem tudja ezt kivenni belole. Tehat en inkabb feltetelezem, hogy ez trey-nek nem egy jo erzes, csak hat ez van, neha elgondolkozik, nem sokra jut, hagyja a fenebe az egeszet, nem foglalkozik vele. En batoritom, hogy nyugodtan foglalkozzon vele, sot kerjen itt tolunk tanacsot, mert jo otleteink lehetnek. Batoritom, hogy ez egy teljesen felvallalhato kerdes es az a termeszetes, hogy erteket teremt, es ebbol megeljen. Es nem en akarom megmondani a tutit, hanem itt van ra a kozosseg. Es ha van aki felhaborodik, hogy miert kell mindennek a penz korul forognia, akkor meg kell tole kerdezni, hogy o ajandekba kapja-e a kenyeret a boltban. En biztos vagyok benne, hogy legtobben szivesen segitenenk, es orulnenk trey sikerenek, es ugy gondolnank, megerdemli. Sot, nekunk jo, ha mi is beleszolhatunk abba, hogy mi zavar bennunket legkevesbe.

Ha csak a wikipediat nezzuk meg, ami nagyon buszke arra, hogy nincs rajta semmi hirdetes - neki is megvan a business modellje - Jimmy minden evben megcsinalja az "kuncsorgo" idoszakat, amikor is tekintelyes penzt szed ossze es abbol megel o is, tobben is, fizetve van belole az utazgatasai is.

Es ha a peldanal maradunk, nem gondolom, hogy szignifikansan tobb energiat kellene treynek befektetnie. A wikipedianal az a keregetes a legprofibban van kivitelezve, nem Jimmy talalja ki, hanem tanacsadok pontos felmeresek utan megmondjak, mi az a modszer, ahogy az emberek legtobben es legszivesebben adakoznak.
(BTW: a HUP-nak en nem ezt a modszert javasolnam)

Ez az oldal NEM a linuxosok oldala. Folyomány: a linuxosok meghatározó oldala sem lehet.

Más: miután nem publikus, hogy Trey ezen mennyit keres (szerény véleményem szerint ez jól is van így, bár nyilván tojnának a fejemre, ha másképp gondolnám), ezért te nem tudhatod, hogy Trey ezen mennyit keres. Sem abszolút értékben, forintosítva, sem relatíve, hogy a saját igényeihez képest mennyit keres.

Ezek után azt feltételezni, hogy Trey nem keres eleget, de majd te jól megmondod neki, hogy hogy is kellene ezt csinálni, indokolatlanul nagy arcméretet mutat. Ennyi információból ugyanennyi alappal feltételezhetnéd az ellenkezőjét is, hogy neked kell tanfolyamra menni Treyhez pénzcsinálás témakörben. Az kicsit udvariasabb hozzáállás lenne.

Egyébként pedig ha régebben regisztráltál volna, és olvasgattad volna a bejegyzéseket, azért lenne fogalmad az egészről. De láthatóan nincs.

es segitsunk megtalalni treynek, hogy tudja take-olni a profitot,

ez sokat sebzett... Btw. ha valaki angol nyelvu CV-t kuld, akkor fogod erteni? :-)

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

Ha valaki tartósan kint él, és hazajön "beszélgetni" vagy kint beszélget magyarul, elég gyakran átesik a "mangol" nyelv használatába, de tény, hogy így leírva még én sem láttam. :) Szerintem akkor jön elő, ha a magyar szó hosszabb vagy komplikáltabb, ekkor beugrik az angol megfelelője. (A ragozás meg biztos úgy alakul ki, hogy az agy kapcsol, hogy hé, magyarul kellene beszélni, ezért hozzábiggyeszti a ragot :) )

Ennek az lesz a vége, hogy elkezdjük elvaterázni az egy álláshirdetés ingyen / év vagyoni értékű jogainkat. Eccercsak a tőzsdére is bekerülhetünk vele...
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal