Mencoder + felhasznalobarat frontend Windowsra?

Sziasztok!

Ma egy kozeli rokonom felhivott azzal, hogy tudok-e jo videovago programot, vagy akar videokonvertalot, mert hogy a Sony Vegas sir, hogy vegye meg (warezzal evek ota nem foglalkozom, megvenni meg nem fogja), es csak avi-t hajlando kezelni. Valamint dvd-rippelo program is kellene neki. Elso dolog ami errol beugrott: kdenlive es k3b, azota minden szepen megy. Aztan elgondolkodtam, hogy ezek ugyan nincsenek Windowsra, de Windowsos koromban vajon mit is hasznalhattam? Hat bizony azok nem voltak ingyenesek, es egyedul a Roxio VideoWavejevel voltam elegedett, bar az is lassu volt.

Akkor jottem ra, hogy Linuxon azert nem volt bajom egyik videokonvertaloval se (vagokkal igen, de nem a kdenlive-val), mert mind a mencodert hasznalja. Es itt jonne az, hogy a segitsegeteket szeretnem kerni: Windowsra van-e mencoder es arra felhasznalobarat forntend, esetleg videovago? Tudom, Google, de itt a tapasztalatokra is kivancsi lennek, meg ugye hiaba van valami mencoder alapon, ha ala van rakva egy mplayer 1.0rc2, akkor az nem fog olyan szepen mukodni mint az svn/git-es, hiaba volt elso talalat Google-ben. Meg nem nekem kell a program es en le sem tudom tesztelni (max wineben), csak meghallgatni a javaslatokat, ismerosomnek kellene, ezert is vagyok kivancsi inkabb a ti (hus-ver hupperek) velemenyetekre.

Tehat a kerdes roviden: letezik mukodo felhasznalobarat mencoder+frontend megoldas Windowsra, ami olyan, hogy laikusoknak is ajanlanatok? (ha konvertalo van, vagni mar lehet az avikat, de vago sem artana)

Elso kerdeskent: http://sourceforge.net/projects/mewig/ errol valakinek van tapasztalata?

Hozzászólások

vagni, konvertalni virtualdub es modosulatai (bar ezer eve hasznaltam mar oket) vagy avidemux
nem mencoder frontend, de jo
(persze vegassal nem egy kategoria, de ha tenyleg csak vagni kell, esetleg filterezni, azutan export, arra tokeletesen megfelel)

dvd-t rippelni winen anno dvdshrink-et hasznaltam, nevevel ellentetben nem csak dvd9-dvd5 ripet, es esetleges atkodolast tud, hanem 1:1 masolatot is tud csinalni, de elvileg mplayer -dumpstreammel meg egyszerubb, bar ezt nem probaltam meg windowson :) utana a vob-filet megnyitod avidemuxban, megcsinalod a vagast, es export

amugy kdenlive sem mencoder frontend ;)

SUPER ©

Ez csak konvertál, és mencodert használ.
Itt van ni:
http://www.erightsoft.com/SUPER.html
Borzalmas az oldaluk, legalább 4 lapon kell
átverekedni magad a letöltésig, de máshonnan
is le lehet tölteni, hál' Istennek...

Én a MediaCodert használtam, mostanában nem volt rá szükségem, az viszonylag elfogadható felületű, és mencoder-alapú (is).

ha tenyleg csak vagni kell, kisebb darabokra akkor virtualdubmod, vagy mencoder parancssorban, hamar betanulhato nehany parameterrel. legalabbis en ezeket hasznalnam ilyesmire...

Winen kódolni FormatFactory-val elég jól lehet.