amd64 es mplayer gond

amd64 es mplayer gond

Hozzászólások

Sziasztok!

Gentoo linuxot hasznalok egy amd64-es gépen és vannak gondjaim vele:

Ha be van kapcsolva a framedrop akkor nem ad képet, ha nincs akkor ad, de olyan lassan h körübelül 20 mp alatt változik a kép 1 mp-nyit. A hang teljesen jól megy. Lejátszás közben kiir egy ilyen üzenetet:
http://veron.uw.hu/mpl_hiba
amiben azt irja h ha lassu a proci akkor mit lehet csinalni. De nem hinnem h egy 3200+ -os athlon 64 kevés neki, és ha megnézem a top-ban h mennyire hasznalja a procit az mplayer akkor az olya 6% körül van. Amugy mplayert csomagbol rakom fel.

Nah kicsi probálgattam még a dolgot, és miutan a hang gyorsabb mint a kép (hang real timeban megy a kép meg kb 10ede a normálisnak), ezért hamarabb vége lesz, és amior vége onnantól a video is normális tempóban megy... Van valakinek valami tipje h miert lehet ez?

A hangkárty az az nforce 4-be épitett cucc, amihez az nvidianak saját drivere van (OSS-es).

Biztos, hogy hibátlan a film?
Próbáltad a --hardframedrop kapcsolót?
Próbáljál másik ao / vo drivert.
A legújabb codec-ek vannak a /usr/local/lib/codecs -ben?
milyen háttértáron van a film?

[quote:2f563be586="Safi"]Nah kicsi probálgattam még a dolgot, és miutan a hang gyorsabb mint a kép (hang real timeban megy a kép meg kb 10ede a normálisnak), ezért hamarabb vége lesz, és amior vége onnantól a video is normális tempóban megy... Van valakinek valami tipje h miert lehet ez?

A hangkárty az az nforce 4-be épitett cucc, amihez az nvidianak saját drivere van (OSS-es).

Máshol is panaszkodtak az nforce 4 hangcuc diverére. Sőt az nforce 3 é ra is. Nekem 2db 3e Ftos 5+1 es van benne az jó.

Úgy látom az audio driverrel lehet vmi, mert ha nincs betöltve a module akkor teljesen jol megy a dolog csak ugye hang nincs.
A modult amugy az nvidia nforce drivere fordította, lehet azzal van a gáz. (ami OSS-t használ amugy)

Nem tudja vki véletlenül h nforce4-ben levő hangkártyához van-e a kernelben module amivel megy (OSS vagy ALSA). Mert ha arra várok h nvidia frissitse a drivert akko megöszülök.. :)

Amugy egy másik vinyo fat-os particiójáról probáltam lejátszani több filmet is nem csak 1-et és a filmek más codeccel voltak tömöritve de mindig ua. volt a hiba.

Nem tudja vki véletlenül h nforce4-ben levő hangkártyához van-e a kernelben module amivel megy (OSS vagy ALSA). Mert ha arra várok h nvidia frissitse a drivert akko megöszülök..

Szerintem nyomjál egy sima alsaconf-ot, azt meglátod, hogy megy e valamivel. oss-t inkább felejtsd el, eléggé elavult.