Egy rakás bejelentés az Apple-től: Mac OS X 10.7 "Lion", új MacBook Air típusok, Mac App Store, ...

Címkék

Az Apple egy rakás bejelentést tett a tegnapi Back to the Mac rendezvényen. Ahogy arra már korábban utaltunk, bejelentésre került a Mac OS X operációs rendszer 10.7-es - kódnevén "Lion" - verziója. Egy csomó új verziójú szoftver, mellett megérkezik a FaceTime videócsevegés támogatás a Mac-ekre, kiderült, hogy a Mac OS X 10.7 "Lion" iOS képességeket hoz majd 2011 nyarán, megérkezik a következő hónapokban a Mac App Store a Snow Leopard-ra. Bemutatásra kerültek az új Apple MacBook Air-ek, a 2,8 GHz-es MacBook Pro-k, és részletek derültek ki a Mac OS X 10.7-ről.

Hozzászólások

De. Az egyik egy megoldás birtokba vétele ami másnak is eszebe juthat, megvalósithat, akar jobban mint az eredeti. A másik pedig egy jó pénzen felfuttatott márkanév ami közismeretet így felhasznál, az ilyen költségeket megsporolando, rosszabb esetben lejaratva az eredit. Pedig csak másik név kéne, ettől még nem lesz jobb vagy rosszabb a cucc.
Egy szó mint száz, nem mind1 hogy egy gondolatot vagy egy márkanevet lehet törvényes védelem alá helyezni.

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholddal lehet..." | http://lazly.hu

Egy rakás **@r az Apple-től

--
elhasznalo @ frontend

Nem olyan jó vétel az. A 13,3-as csak 300 dollárral drágább, cserébe kapsz 64 gigát, jobb procit, jobb üzemidőt, jobb kijelzőt, kártyaolvasót. És vesztesz 300 grammot, 3-3 centit. 11,6"-en csak netezni lehet, ha dolgozni akarsz rajta, akkor egy idő után hagyod majd a francba az egészet ha nem sürgős a dolog. Ha meg csak netezésre veszed, akkor nem elég egy 12-es netbook dualcore atom procival és ion2-vel? Eee PC 1215N, 5-6 órát elmegy az is, kicsit nehezebb. És ami a durva, hogy eleve két év garos, de a MBA árából veszel hármat és ha elromlik akkor kibontasz egy másikat.

Én meg akkor térek vissza rendes filmre, amikor majd az iPhoto-kompatibilis fényképezőgépek csak lekerekített sarkú képeket csinálnak :P

int getRandomNumber() { // ←ez itt már az aláírásom
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

csak az "esemenyek" kategoria-elonezetei vannak lekerekitve, azon belul a fotok elonezetei mar nem. lehet, hogy ez egyeni izles kerdese, de pont az iphoto az, amibol sok jo megoldast masolni kene. es a shotwellnek ez - szinten egyeni velemeny- jol megy :) kulon elony, hogy az iphotoval szemben nem akar mindent a sajat libraryjebe masolni, a meglevo "Fenykepek" konyvtarat atnyalazva foglalja az adatbazisaba, anelkul, hogy atrendezne. es nem is modositja oket, a kepeken vegzett valtoztatasoknak csak a parametereit menti el, az eredeti kephez nem nyul, realtime alkalmazza oket ujra, ha ujra megnyitod, igy nem kell minden reviziot ujra kulon elmenteni.. ha meg tovabbadni akarod a modositott kepeket, akkor export.

Ez a Launchpad nekem a netbook interfészeket idézi, csak nincs kategorizálva.

int getRandomNumber() { // ←ez itt már az aláírásom
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

es iigeeen, kidobjak a sajat JVMet. vegre egyseges (Sun/Oracles) jvm lesz mindenutt! ;)

(tudom, hogy mas is gyart JVMet, a JRockIt -el szemely szerint elegedett is vagyok)

2010 januar: Az Apple szerint a netbook szar, de itt van helyette az iPad
2010 oktober: Az Apple csendben elfelejti, hogy a netbook szar, amikor bejelenti a sajatjat, 11" MacBook Air neven :)

szerk.: megeloztek :)

Annyi a különbség, hogy az Air-ben C2D lesz és nem Atom, illetve Nvidia GeForce 320M gpu és nem valami inteles ultraintegrált szutyok.

És mielőtt kikiáltotok Apple bérencznek, semmilyen Apple termékem nincs, és a közeljövőben nem is lesz, csak én el is olvastam a bejelentést. Illetve van egy 14"-es subnotim, és tapasztalom a különbséget egy netbookhoz képest.

--
Don't be an Ubuntard!

itt meg 12" x200 :)
nem is a netbookok hasznalhatosagat velemenyeztem, hanem a velemenyek valtozasat a celoknak megfeleloen :) ugyanis eredetileg azert fikaztak a netbookokat, mert kicsi a kijelzojuk, meg a billentyuzetuk, es peces programokat futtatnak. utobbi rotfl, elobbit meg most megcafoltak, hogy megse annyira szar az.

Azert ket dolgot vegyunk eszre. 11.6" es 1366x768 pixel es nem 1024x600 es egyeb elkurt meretu kijelzo van benne. A billentyuzete ennek ugyanaz a teljeserteku notebook billentyuzet ami mindegyik macbook verziohoz jar (a bill. vilagitas hianyaert jar a f@szkorbacs), nem az a szutyant kis agyon gyomoszolt vackok amit meg egy gyerek is sirva nyomkod mert mindig melle csap. Plusz ugy tol 7 oras aksit, h egy teljes erteku processzor van benne hasznalhato videokartyaval es nem atomra es intel framebufferre epit. Ez azert jelentos differencia az atlag netbookhoz kepest, plane h nem az. A szinten kozrohej jellegu tapipad es trackizek helyett normalis teljes meretu trackpad van ami szinten vegre uvegbol van nem muanyagbol ami szeret kisimulni az egek folyaman. Hasznaltam mar jo par netbookot, a jobb fajtak aksi idejet leszamitva megmosolyogtato loturo mindegyik.

---
pontscho / fresh!mindworkz

11.6" 1366x768 vs. 10" 1024x600, aranyosan kisebb. es akkor? :)
nyomoritott billentyuzet: ok.
billentyuvilagitas hianya faszkorbacs: ok
intel framebuffer: rotfl
kozrohely tapipad: ok
..meg trackize: rotfl (ket fajta ember van, aki utalja a trackpointot, es aki hasznalta mar egy hetnel tovabb)
..helyett trackpad: rotfl
..jobb fajtak aksi idejet leszamitva megmosolyogtato loturo mindegyik: ok

intel framebuffer: rotfl

Pontosan, meg 3d lassitonak sem mernem nevezni.

..meg trackize: rotfl (ket fajta ember van, aki utalja a trackpointot, es aki hasznalta mar egy hetnel tovabb)

Hasznaltam, ruhelltem, pont azert mert amilyen.

..helyett trackpad: rotfl

Ez nem teljesen az a tragya 25x15mm-es mutyut, hanem egy kb. fel negyzetmeteres, akar 4 ujjat is erzekelni kepes uveg cucc. A macbook (es az osszes hasonlo muanyag szar) fel ev alatt tukorre es hasznalhatatlanra kopik. Ebben uveg trackpad van ami igy ket ev folyamatos hasznalat utan is olyan mint uj koraban. Es miota a cinetic scroll minden appban hasznalhato, meg a bongeszes is sokkal effektivebb, mint a tobbi fantasztikus eger potlekkal. Ha jol emlekszem a hupon fellelheto topicok es hozzaszolasok sokszor arrol szolt, hogy mikepp kell beloni opera (es kesobb firefox) alatt a mouse guestsure dolgot...

---
pontscho / fresh!mindworkz

ehhez kepest intel integralt szutykon (ami mellesleg hd video gyorsitast is tud) nemreg vegigjatszottam a Portalt, nativ felbontason (1680x1050) normal grafikan, pocokegerrel. nehany eves jatekokhoz boven megfelelo, ahhoz kepest, hogy alkalmatlan 3D-gyorsitasra :P
a fantasztikus apple touchpadet (marketing bullshit neven trackpad) is hasznaltam huzamosabb ideig, jobb mint az atlag, de nem gyozott meg. szerencse, hogy van mind a kettonknek megfelelo valasztasi lehetoseg ;)

Valoszinu, hogy a SimCity 2000 is tokeletesen elfutna rajta, a kolleganak szerintem az a banata, hogy a mostansagi jatekok szaggatnak rajta. No persze, az Intel nem is igen gyart kimondottan jatekchipet, es a Mac se az a haj, de jatekgep platform. Kint is tudjak mar, hogy jatekra konzolt kell venni.
--


Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Full HD-t mar evek ota siman lejatszom itthon egy C2D+GMA950 parossal, ehhez nem videokartya teljesitmeny kell jelen pillanatban. BluRay lejatszashoz termeszetesen komolyabb kapacitas kell, de ugy sejtem te sem erre gondoltal full HD alatt.

HL2 pedig 6 eve jott ki, ha az rendesen fut nem eppen nagy fegyverteny. Ezek szerint 6 evvel van lemaradva az Intel. :)

Amugy annyira remek az a framebuffer, hogy windows/linux alatt pl. a pixel shader (ev elejen meg legalabbis tuti) le van tiltva a driverben mert icipicit bugos volt. Osx alatt volt rendes driver ami kepes volt ezt is hardverbol kezelni, de az a csodaize egy sima if()-tol lefagyott. Akkor van meg egy ilyen aprosag, hogy a driver azt propagalja, hogy 2048x2048 pixel a legnagyobb textura meret amit kezelni bir, de a valosagban 1024x1024 felett szoftver renderre kapcsol vissza. Satobbisatobbisatobbi.

Arra alkalmas helyel-kozzel, hogy kirendereljen egy firefoxot, de tobbre csak egy rossz vicc.

---
pontscho / fresh!mindworkz

29cm szeles és 19cm magas (ezek az adatok a kijelző hw lekérdezéséből származnak).) Azaz 11.4" szeles és 7.5" magas. Sqrt(11.4^2+7.5^2) ~= 13.6". :)

Gyanítom a specifikáció kerekíti 14"-ra, de most nem fogom kikeresni. Egy msi ex300-ról van egyébként szó.

--
Don't be an Ubuntard!

Csak így fejből néhány: ASUS UL30Vt, UL30A, UL20A, UL20Ft, UL30Jt, UL35x, Eee PC 1215N, Acer TimelineX 3xxx. Többnyire ezek nettó 200 alatt vannak bőven és nagyon jó gépek.

Pl. barátnőmnek UL80Vt-je van (ugyan az mint az UL30Vt, csak optikai meghajtó is van benne és 14"). Ebben SU7300-as 1,3 GHz-es CULV proci van, G210-es dedikált nvidia vga-val (kikapcsolható). Normál használattal (ful brightness, net, farmville, hd videó, ilyesmi) 8 óra alá nem nagyon megy az üzemidő. A proci gyárilag húzható 1,73 GHz-re, így a gép teljesítménye kb ott van mint az én Core 2 Duo T5800 2GHz + Nvidia 9600GT gépemé.

ilyen eepc megy ilyen retkek azok nem notebookok, hanem rossz viccek, 1,3Ghz-s CULV procis gepek szinten.
Ezeket hivjak netbooknak, itt meg pont arrol folyik a diskurzus, hogy nincs ilyen meretu, szubnotebook.
Nem netbook, azt tudjuk, hogy van, rendes procval, rendes videoval, rendes stb.-vel szerelt notebookrol van szo.

"A proci gyárilag húzható 1,73 GHz-re, így a gép teljesítménye kb ott van mint az én Core 2 Duo T5800 2GHz + Nvidia 9600GT gépemé."
Na ne rohogtess mar, kerlek. :)

"Egy belepo szintu 12-13" notebook hianyzik, mint a falat kenyer." Mit nem értesz? Belépő szintről volt szó, nem ThinkPad-ről.

Mondj egy példát akkor te belépő szintű 12-13-as gépre. És erre is, mert kíváncsi lennék mit tartasz annak: "rendes procval, rendes videoval, rendes stb". Amúgy meg nyilván nem ismered a felsorolt notikat, mert van köztük 2,53 GHz-es Core i5 procis gép Radeon 5650-el. Persze, létezik ennél is erősebb gép, de a belépő szint kifejezéssel nem egyeztethető össze, mivel kurva drága (és jellemzően >13).

Az utolsóval pedig nem értem mi bajod, azt nem hiszed el hogy hasonló a teljesítménye, vagy a T5800-at tartod szarnak? Tény, hogy nem egy mai darab, de mindennapi felhasználásra és alkalmi játékra megfelelő, aki pedig ennél többre használja a gépét, az eleve nem a belépő szint környékén keresgél.

"Az utolsóval pedig nem értem mi bajod, azt nem hiszed el hogy hasonló a teljesítménye, vagy a T5800-at tartod szarnak? Tény, hogy nem egy mai darab, de mindennapi felhasználásra és alkalmi játékra megfelelő, aki pedig ennél többre használja a gépét, az eleve nem a belépő szint környékén keresgél."
Azt nem hiszem el, hogy az 1,3GHZ-s CULV procid 1,7Ghz-re húzva pariban van a 2Ghz-s Core2Duo-val, meg az integrált fosch G210 graf. pariban van az nvidia 9600GT-vel. :)
Ne röhögtess már, jó?

Nem belépő szintű notebookot mondtam, hanem subnotebookot.

Értsd: 12-13", legalább egy középkategóriás normális CPU, RAM, _esetleg_ egy kicsit erősebb VGA chip és hosszú üzemidő (6-8 óra, persze ebbe beleszól a VGA chip erősen).

Nem hiszem el, hogy 13"-ban nem lehet normálisat építeni.

Egyébként ULV-s cuccok között is vannak nagyon vicces gépek, pl. Dell Vostro V13. Maga a gép az nekem szimpi lenne (pici, könnyű) és kibékülnél az ULV-vel is, de hogy csak 3 órát bír az akksija, ami ráadásul beépített is, az több, mint egy nagyon-nagyon-nagyon rossz vicc.

----------------
Lvl86 Troll

És válaszként belépő szintű 12-13-as gépeket írtam, keress rá a típusszámokra. A subnotebook kategóriának szerintem már nincs értelme, régen azt jelentette, hogy butább gépek rohadt drágán, vagy okos gépek még drágábban. Ez nagyrészt ma már nincs így, egy 2 centi vastag 13-as gépben is van Core i5 és erős vga és még így is elmegy 4-5 órát (Acer TimelineX). Ezek már sima notebookok 12-es vagy 13,3-as kijelzővel és ennyi.

A Vostro helyett ott van az ASUS UL30Vt, nézz utána mit tud. Mondjuk szerintem pont lecsúsztál erről a típusról, már nem nagyon kapható. Az utódja az UL30Jt, amiben 1-2,4 GHz-es CULV Core i5 van Nvidia Optimusos videókártyával, de ezt nem ajánlom, ezek a procik elég szarok lettek sajnos, alig valamivel gyorsabb mint az UL30Vt-ben lévő SU7300, cserébe viszont sokkal többet zabál (és sokkal drágább is). De pl. Acernek is vannak ilyen ULV procis gépei, van olyan 11,6"-os, amiben Core i3 van, most meg nem mondom fejből hogy mi a típusa, de kapható nálunk is.

Ha a teljesítményért feláldozol némi üzemidőt, akkor a legjobb vétel most a 13-as TimelineX Core i5-el és 5650-es Radeonnal. Ha az üzemidő a lényeg és csak néha játszol, akkor UL30Vt. Tessék egy videó róla: http://www.youtube.com/watch?v=L-_DBd6Xc_M

Igen erre celoztam en is. Hordozhato notebook ~12" meretben, egy-ket ceg kinalataban van a 200k alatti vagy kozeli szegmensben. 15" eseten mar egen a csillag.
Subnotebook kategoriat egyelore kiszoritotta a netbook domping.

Azertnem neveznem rossz viccnek a 12es netbookokat sem, van a haztartasban nekunk is egy 1201N eeepc. Arra valo ami a neveben van.

Pedig a csattogós lepke jóság, megmonta a NagyFeró is... Eszemfasszommegáll

többszázezres notebook ethernet interfész nélkül, esetleg opcionálisan USB-s vezérlővel, miközben 2 darab USB port van? FAIL.

Ez így van. De a NAS gyors elérésére nem a laptopnak van szüksége, szerintem, hanem a media lejátszónak. Ezenkívül, ha valaki használ otthon desktop gépet, azt is célszerű kábelen csatlakoztatni, bár nekem éppen az is wifizik. Ezt gyorsabb volt kiépíteni, mint keresztül-kasul kábelezni a lakást.

Ave, Saabi.

Rendkívül büszke vagyok rátok, komolyan!:) De ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy világcég, széles körnek fejlesztett termeket olyan módon konstrual meg, hogy az az elektromagnesesen szigetelt laborokba napi szinten, hagyományok alapján járó felhasználóknak feleljen meg?:) Egyebkent nektek is van megoldás, kapható a géphez usbs ethernet adapter.
Az 1930ban, abakusszal laborba belépő felmenod példáját nem értem, szerintem akkor igen kevesen rendelkeztek wifi és 3G kepes laptoppal, sőt, megkockáztatom, akkoriban elég gyér volt a 3G lefedettség, valamint kuriózum-szamba mehetett egy-egy wifi hálózat. :))
De talán meg az ethernet sem volt akkoriban túl elterjedt. :))

lol most mar tenyleg :) Csak hulyeskedtem, a nagyapam nem setalt sehova, mint ahogyan en sem ;) (akkoriban ugyan valoban Franciaorszagban tanult, de ez mellekes) Mondtam egy peldat egy olyan helyre, ahol kellhet laptop es halozat, viszont vezeteknelkuli megoldas nem jatszik. Bar teny, hogy voltam tegnap egy ilyen laborban (innen jott az otlet), de csak "latogatoban" ;)

De ugye figyelsz, hogy erre a specialis esetre is van megoldas, ahogy irtam! ;)
Egyebkent hagy' jegyezzem meg, hogy orulok, hogy ilyen kulturalt formaban is lehet "trollkodni", alljon itt ez a thread peldakent a tobbieknek, hogy nem kell mindig anyazni egymast, hanem kedvesebben, kulturaltabban is meg lehet beszelni az ilyen kerdeseket. :)

Nem. Ha viszont a napi rutinom része volna a Faraday kalitkák látogatása, úgy természetesen nem Macbook Air lenne a laptopom (mondjuk most sem az). Nem bonyolult ez, és sehol nem írtam, hogy ez az egyetlen megoldás minden problémára. Hardware-t venni tudni kell, ahogy azt már a főniciaiak is megmondták.
Én csak megjegyeztem, hogy az ethernet csatlakozót én sem használom, tehát elképzelhető olyan felhasználási mód, ahol nincs rá szükség.

Ave, Saabi.

Vilagos, hogy mit es miert irtal, nem is kotozkodni akartam, meg ha a latszat csal is ;) Kulonben is az Apple nem arrol hires, hogy olyan termekeket gyart, amiket aztan nem tud eladni ;) Nyilvan vannak olyan felhasznalok, akik nem tudjak ill. nem akarjak tudni, hogyan nez ki egy ethernet csatlakozo (tulajdonkeppen jogos igeny, ha mar egyszer mobil keszulekuk van, nem akarnak egy "koldokzsinort"). Ettol fuggetlenul az en szememben ez egy korlatozas. Hardvert venni valoban tudni kell, teljesen egyetertek. Amikor az Apple kitalalta, hogy milyen fasza dolog a beepitett aksi, at is alltam Lenovora lol. Esetenkent szuksegem van 14-16 oras "uzemidore" (na jo, nehany perces downtime belefer ;)), mindezt ugy, hogy a mobilitas maximalisan megmarad, tehat kulso akku nem jatszik, igy viszont marad a tartalek akku (a MacBookokhoz kaphato egyetlen normalis kulso akku gyartoja, ha jol tudom, egyebkent is harcban all/allt az Apple ugyvedjeivel, szabadalomsertes miatt. Bar lehet, hogy tevedek, de az en szempontombol ennek nincs jelentosege). Persze nyilvan a felhasznalok tobbsegenek tokeletesen megfelel a beepitett akku, de nekem ez megint csak egy korlatozas. Ebbol a szemszogbol nezve viszont rem mulatsagos, amikor itt egyes Apple fanatikusok buszken hirdetik, hogy az embert a MacBook hasznalata emeli ki az allatvilagbol es imadott markajukra valoban egy evolucios lepcsokent tekintenek. Az igenyek kulonbozoek es nem art tudomasul venni, hogy a kulonbozo igenyek kielegitese nem tartozik az Apple legfontosabb celkituzesei koze. Ennyi, es bocs, ha az eredeti post felreertheto volt ;)

Az Apple fanatikusok éppen olyanok mint a többi fanatikus. Neked bejött az IBM/Lenovo én akkor lássam mikor a hátam közepét. Neked nem tetszenek az Apple notebookok én rettentő mód örülnék egynek. Szerencsére mindkettőnk - és mások - igénye kielégíthető, így kerek a világ.

Ave, Saabi.

OK, de most az Apple volt a tema, igy az Apple fanatikusok kerultek szoba ;) Nekem a szamitogep munkaeszkoz es azt veszem meg, amivel a leghatekonyabban tudok dolgozni. Es szerencsere megengedhetem magamnak, hogy az ar ne jatszon szerepet a dontesemben, amivel sajnos sokan nincsennek igy. Azt egyebkent nem mondtam, hogy nem tetszenek az Apple notebookok, mivel magam is evekig hasznaltam egy MacBook Pro-t, munkara (is). Viszont az Apple dontesenek kovetkezmenyekent a jelenlegi MacBookok _szamomra_ alkalmatlanok a munkara. De ettol meg persze tetszhetnek ;) Es teljesen igazad van, igy kerek a vilag.

-CPU renderelt GFX (2011-ben überfos)

Eleg regota, tudtommal a piacon elsokent hw rendelt az ui.

-külső displayen 1080p tiltása.

Erdekes, epp azon nezek filmet.

-egyéb vendor lock körüli muhaha

Ez csak a te maniad. :)

-ár/érték

Ez meg erosen subjektiv ismerv.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Ez mondjuk nalam is kivagta a ParserException-t, pedig en alig ismerem a Mac-et.

- A GFX tuti hw renderelt, ha es amennyiben a kartya tamogatott, vagy letezik hozza QE/CI driver. Egyeb esetekben pedig meg a Windows is CPU-bol renderel.
- Kulso displayen... ez megint a megfelelo driver hianyanak erzem. Ne felejtsd el, hogy a Hackintosh egy picit mas, mint az igazi Mac. Az Apple az altala forgalmazott gepek hardvereihez mindig ad ki tamogatott drivert.
- Vendor lock-in: ez vegulis (sajnos) igaz. A PC felhasznalok tenyleg ki vannak zarva egy nagyon kellemesen hasznalhato operacios rendszerbol. Kar erte.
- ar/ertek: ez nezopont kerdese. Bar az Apple hardverek valoban pofatlanul dragak, foleg annak fenyeben, hogy ehhez kepest rohejesen keves garancia jar melle, viszont van, akinek a minoseg, a vilaggarancia es a brand meger ennyit.
--


Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

off: kényelmesen használható operációs rendszerről jut eszembe, amikor tanúja voltam, ahogy egy kedves hölgyismerősöm kért telefonos segítséget (mobilon) a másik kezében tartott iPhone használatával kapcsolatban. (ilyen jellegű kérdésekről volt szó, mint pl. hogy néz meg egy SMS-t, meg hasonló alapfunkciók, amik általában RTFM nélkül menni szoktak)
Ismerve, hogy mindenki azt zengi, hogy az iPhone-t a nagyinak is odaadjuk, és rögtön tudja kezelni, bájos volt a szitu (és nem, nem hülye az ismerősöm, sőt;))

Azert, mert az ismerosod a feature phone-okon megtalalja az sms kuldest, az nem azt jelenti, hogy a smartphone-okat is zsigerbol fogja kezelni. Gondolom ugyanigy benazott volna egy Symbian, Android, Bada, stb. keszulekkel is. Emlkeszem, hogy mennyire voltam elveszve, amikor a Siemens S55-osom utan eloszor vettem kezbe a Nokia 7560-esem... Mindezt mobil fejlesztokent.

A különbség a kommunikációban van: a Symbian, Android, Bada, stb. készülékekről senki nem mondja, hogy odaadod valakinek a kezébe, és rögtön tudja kezelni (ettől függetlenül elég sokan elboldogulnak vele, bár nem állítom mindenképp, hogy a történetben szereplő leányzó is)
Ha az Apple (és/vagy önjelölt kommunikátorai) azt állítja a telefonjáról, hogy elsőre, előismeret nélkül egyszerűen kezelhető, akkor onnantól nem a felhasználó hibája, ha nem tudja elsőre kezelni.

int getRandomNumber() { // ←ez itt már az aláírásom
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Mi lett volna ha a 10.7-es osx-hez kiadtak volna egy 10,7colos macbook air-t?

KisSzikra - TTZ Modding Csoport