HP-UX update valtozasok

Fórumok

Hello,

Valtozas tortent a HP-UX haza tajan, ezentul csak ervenyes support szerzodessel rendelkezok tolthetik le az operacios rendszer frissiteseit. A gyakorlatban az ugyfelek oktober elejetol tapasztaltak, hogy az uj Software Assistant patch agent hasznalata mar authentikaciot igenyel.

"As of September 18, 2010, HP has instituted a change in the way that Patch content is accessed. You need to have a valid ITRC user ID and password and will now also need an active HP support agreement that includes Software Updates linked to your ITRC profile. If your support agreement is not already linked to your ITRC profile, please do so to access Patch services. To obtain a support agreement with software updates, please contact your local HP office or representative or visit http://www.hp.com/go/contacthp to contact HP via chat or phone."

hp.com

ITRC forum thread

Hozzászólások

nahh szegény kis pa-risc-emnek annyi :D

Ubuntu 10.04, Thinkpad x60s

Rosszabb. A frissítéseket, melyek félévente jelentek meg a HP-UX 11i v3-hoz, ha jól tévedek eleve nem lehetett letölteni. Ami most megszűnt, a patch-ek letöltésének lehetősége.

Ja, akartam tegnap kerdezni: es mi a helyzet az IBM-mel? Ott ingyenesek / regisztraciomentesek / regisztraciohoz kotottek / vagy ott is kell valami supportszerzodes-szeruseg a peccsek / update-k letoltesehez?

http://www14.software.ibm.com/webapp/set2/fixget - parameterezheto tool, amivel kivalaszthatod, mi hianyzik
ftp://ftp.software.ibm.com/aix/fixes/ - direkt letoltes, ha eligazodsz benne

Normalisan az ember egy teljes fix packet tolt le http-n, de ahhoz se kell regisztracio. Vegul is az ugyanerrol az ftp site-rol szedi le a cuccot, dinamikusan generalt temporary URL-ekkel. Sajnos ott minden update package-et kulon kell leszedni, amihez vagy egy IBM Java appletet hasznalsz, vagy inkabb pl DownThemAll extensiont Firefoxban ;-)

(Illetve az ugyfelek egyben, tar.gz formajaban is le tudjak szedni az update-eket az Entitled Software oldalrol, de ahhoz mar jogosultsag is kell.)

Kipróbáltam.
Egy 11.23-as szerződéssel, minden patch-et láthatunk 11.11-re és 11.31 is.
Tehát egy legkisebb támogatási szerződéssel is bármit patch-elhetsz utána.
Hogy ez mennyire jogszerű, azt viszont nem tudom eldönteni.
Ezen kívül, még az is fáj, hogy a security vagy hiba javító patch-ekhez sem fér hozzá az ember szerződés nélkül.

Üdv

fonyo

Stay hungry, stay foolish.