Mandriva 2007.1 frissítése

Fórumok

Hello!

Van egy kis itthoni szerverem (router, file/print server, letöltés), most Mandriva 2007.1 van rajta. Azt hiszem, ideje volna frissítenem, annál is inkább, mert majd egy projecthez FTP-t kell nyitnom rajta (ahhoz már találtam leírást) és a biztonság fontos volna.

Kérdésem annyi volna, hogy ha simán végigfuttatok rajta egy update-et a 2010-es DVD-ről, akkor minden beállítás, stb. rendesen megmarad, vagy még sokat kell krampácsolni vele? Másik, hogy egyáltalán érdemes-e frissíteni, ugyanis csak egy 1200 Mhz-es Celeron van alatta 512 rammal. Szóval ha az új verzióval lassabb volna, akkor inkább hagyom.

Ill. szívesen fogadok véleményeket, ha valami más distro (ubuntu server?) esetleg jobb volna erre a funkcióra.

Időm sajnos nincs túl sok, szeretném minél hamarabb rendbe vágni, ideiglenesen egy hw router lesz beállítva, hogy net legalább legyen, de azt kölcsön kaptam és nem akarok hetekig rajta ülni...

Előre is köszi a válaszokat.

Moha

Hozzászólások

Háát...
esélyed van rá, hogy működik, de ne reménykedj feleslegesen.
2007 óta sok szoftver (samba, proftpd) változott, illetve a mandriva változtatta a konfig szerkezetét. Sebesség gondod nem nagyon lesz (gondolom nem akarsz X-et), másképp, ha a Mandriva gondolkodását (felépítését) ismered, akkor megéri maradni (bár az utóbbi időkben ismét bizonytalannak tűnik a fejlesztése).