Mosolygenerátor - Ha az operációs rendszerek légitársaságok lennének

Ha az operációs rendszerek légitársaságok lennének:

DOS Airlines
Mindannyian megtolják a repülőt, amíg fel nem emelkedik. Utána mind felugranak rá, és hagyjak a repülőt kóvályogni, amíg csak a földhoz nem csapódik. Utana ismet megtolják, felugranak.

DOS a Qemm Airlines-sal együttműködésben
Pont olyan, mint a DOS Airlines, csak több hely van a lábaknak a betoláshoz.

Mac Airlines
Az összes steward, stewardess, pilóta, hordár és jegypénztáros egyformán néz ki, egyforman mozognak, és ugyanazt mondják. Ha a részletek után érdeklődünk, mindig ugyanazt a választ kapjuk: Ezt nem kell tudnia, ne is akarja tudni, és minden a legnagyobb rendben megy. És jó lesz, ha mindenki egyforman csendben marad.

Windows Airlines
A repülőtéri épület szép színes, a stewardok és a stewardessek barátságosak. Minden gond nélkül feljutunk a fedélzetre, szinte észrevétlenül felszállunk. Aztan minden előjel nélkül egyszer csak lezuhan a repülő.

OS/2 Airlines
Ahhoz, hogy feljussunk a gépre, a jegyet tízszer kell lebélyegeztetni és tíz különböző sorban sort állni. Utána kitöltünk egy nyomtatványt, amiben megírjuk, hogy hol akarunk ülni, és hogy az ülésünk egy hajóéra, egy vonatéra, vagy egy buszéra hasonlítson. Ha sikerül feljutnunk a fedélzetre, és végre felemelkedik velünk a gép, csodálatos repülőutunk van. eltekintve attól, hogy a magassági és az oldalkormányok befagytak. Ebben az esetben viszont bőven elég az időnk arra, hogy felkészüljünk a lezuhanásra.

Unix Airlines
Minden repülni szándékozó a gép egy darabkáját magával hozza a repülőtérre. Valamennyien kimennek a kifutópályára, darabról darabra összerakják a gépet. Közben folyamatosan megbeszélik, milyen fajta repülőt is szerelnek éppen össze.

NT Airlines
Mindenki kimegy a kifutópályára, kórusban elzengik a jelszót és egy repülőgép körvonalai szerint helyezkednek el. Utána leülnek a földre, és olyan hangokat adnak ki, mintha valóban repülnének. A végén nagyon jó érzessel szívükben hazatérnek.

Hozzászólások

Volt egy másik, ugyanezzel a címmel. Az jobb volt...

Megvan:

DOS Airlines

A repülőgép csak egyszemélyes. Kényelem semmi. A repülőjegy pénzbe kerül, igaz, nem sokba. Amikor az utas kimegy a reptérre, közlik vele hogy ő kell legyen a pilóta és a stewardess is egyszemélyben. Miután a repülőgépe földhöz csapódott, megnyugtatják hogy semmi baj, a repülőjegye külön ráfizetés nélkül érvényes a következő útra is, feltéve hogy van repülő amivel utazzék, mert az előző felszállása előtt csinált biztonsági másolatot a repülőgépéről...

Mac Airlines

A reptér csodálatos, a repülő még ragyogóbb. A legragyogóbb a jegy ára: iszonyatos összegbe kerül! Az összes steward, stewardess, pilóta, hordár és jegypénztáros egyformán néz ki, egyformán mozognak, és ugyanazt mondják. Ha a részletek után érdeklődünk, mindig ugyanazt a választ kapjuk: —Ezt nem kell tudnia, ne is akarja tudni, önt ez igazából nem is érdekli, és minden a legnagyobb rendben megy. És jó lesz, ha mindenki egyformán csendben marad.
Viszont az út ragyogó, a repülőgép meg is érkezik a céljához, épp csak azt nem tudod hogy miként, mert egész út alatt olyan érthetetlen furcsaságokat művelt a személyzet.

Windows 95/98 Airlines

A repülőjegy jó sokba kerül, garancia viszont semmi. Ellenben kikötik hogy a repülőjegyedet nincs jogod másokra átruházni. A repülőtéri épület szép színes, a stewardok és a stewardessek barátságosak. Minden gond nélkül feljutunk a fedélzetre, szinte észrevétlenül felszállunk... Aztán minden előjel nélkül egyszer csak lezuhan a repülő.

Windows NT Airlines

Minden épp olyan mint a Windows 95/98 Airlinesnél, épp csak azzal a különbséggel hogy amikor a gép lezuhan, vele együtt lezuhan minden más repülőgép is 1000 km-es körzetben.

OS/2 Airlines

Ahhoz, hogy feljussunk a gépre, a jegyet tízszer kell lebélyegeztetni, és tíz különböző sorban sort állni. Utána kitöltünk egy nyomtatványt, amiben megírjuk, hogy hol akarunk ülni és hogy az ülésünk egy hajóéra, egy vonatéra, vagy egy buszéra hasonlítson. Ha sikerül feljutnunk a fedélzetre, és végre felemelkedik velünk a gép, csodálatos repülőutunk van... eltekintve attól, hogy a magassági és az oldalkormányok befagytak. Ebben az esetben viszont bőven elég az időnk arra, hogy felkészüljünk a lezuhanásra.

Unix Airlines

Minden repülni szándékozó a gép egy darabkáját magával hozza a repülőtérre. Valamennyien kimennek a kifutópályára, darabról darabra összerakják a gépet. Közben folyamatosan megbeszélik, milyen fajta repülőt is szerelnek éppen össze.

Linux Airlines

E légitársaságról valószínűleg a barátodtól hallasz először. Rajzol neked egy térképet is hogy hol találod meg a repterét. Elmész oda, a reptér egy üres mező, csarnok sehol. A mező egyik sarkában van egy rakás repülőgépalkatrész, mellette egy könyv benne a leírással hogy e sok vicikvacakból miként rakd össze a repcsidet. Szerszámként egy szál csavarkulcsot kapsz csak. Viszont mindezt teljesen ingyen kapod!

Elkezded összerakni a repülődet, sajnos a könyv elég szűkszavú és legnagyobb része különben is angolul van, amit nem értesz. Végre mégis összepakolod a gépet, keresztet vetsz és bátran felszállsz vele. Csodák csodájára ez az összegányolt masina egész jól repül, esze ágában sincs lezuhanni, viszont egy idő után olyan érzésed támad mintha a pilótaülés nem volna egészen kényelmes! A könyvben amit a géphez kaptál egy árva szó sincs a pilótaülésről. Végül nekiállsz hogy a csavarkulcsoddal megigazítsd az ülést; hosszas próbálkozások után ez sikerül is. Ezután csodálatos repülőutad van!

Hazaérkezésed után mindenkinek a Linux Airlinesről lelkendezel, erre a haverjaid is kedvet kapnak hozzá. Nemsokára egymás után kapod a telefonhívásokat a levegőből: minden barátodnak a pilótaüléssel van baja! Te a tőled telhető legalaposabban elmagyarázod nekik, mit csináltál a magad gépén a pilótaüléssel hogy az jó legyen. S erre kiderül hogy barátaid két csoportra oszthatóak: az egyik felük képtelen megérteni a magyarázatodat; a másik felük megérti, végig is csinál mindent, de rájönnek hogy nekik mégsem jó az ülés úgy ahogy neked, s emiatt ők is kénytelenek végigszenvedni a csavarkulcsos bütykölészést, míg az ülést a maguk fenékméretéhez igazítják!
( http://zsebnetchat.hu/zs16.html )

Még egy ráadás:
http://www3.tvn.hu/vicc/szamitogep.html

Oldie, but goodie.
A fent leírtak alapján ki lehet találni, melyik az IBM-es rendszer. :))
-------------------------------------------------------------------------------
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Slackware Linux 13.1 | 2.6.34.1-janos

Aktualizálni kellene ezt, ma már csak nagyon kevesen tudják mi az a DOS vagy OS/2, Unix-al is csak a Mac OS X kapcsán találkoznak, és a Windows összes változata NT lett.

Hát ja, kb Windows, Linux, Mac OSX, iOS 4 és Android kéne a mai változatba. Az iOS 4-nél mondjuk a repülőút kényelmes ülésben, pezsgő és kaviár felszolgálásával tellne, csak éppen az utas végig kéz és lábbilincsben ücsörögne.

--
"Never trust a computer you can't lift."

*Ubuntu:
Amikor kiérsz a repülőtérre beülhetsz egy repülőgép-szimulátorba és ha tetszik megveheted a jegyedet.
Mialatt felszálsz a repülőgépre mindenki nagyon kedves, minden nagyon szép... de feltűnik, hogy az ülések menetiránnyal szemben helyezkednek el, de semmi gond, megnyomsz egy gombot és visszafordul.
Tökéletes út vár rád, hacsak nem nézel be a pilótafülképe, ugyanis ilyenkor a gép elkezd zuhanni.

Debian:
Nem a legújjab, nem a legszebb, néhol kicsit ütött kopott repülőgépet kapsz, de bármikor elvisz bárhova.

Gentoo: A repülőgépgyárból indulsz, neked kell összerakni a repülődet, amin csak te utazol, mint berepülőpilóta és utas is egyben. Ha Az összes, a gyártás során szükséges dokumentáció, nyersanyag, illetve gyártási hulladék a gépen marad repülés közben. Hosszabb úton a friss, javított tervrajzok alapján újra kell építeni a gép egyes részeit, ami vagy sikerül, vagy sem.

Arch: Felszállás előtt szétszedheted, átalakíthatod és bővítheted a repülődet, amihez robotok állnak rendelkezésedre, amiket mindenre beprogramoztak ami mindezekhez kellhet. Egyes utasok megelégednek a gyári állapottal, mások meg a robotokat megkerülve maguk állnak neki a repülő átalakításának, amihez a szükséges dokumentáció és nyersanyag a rendelkezésre áll.

Az Arch a légitársaságok ásza, az univerzális légitársaság testreszabhatósága miatt.

De tegyük hozzá, hogy nincs két egyforma repülőjük, repülőtéri és fedélzeti szolgáltatásuk, és ugyanarra az útra mindenkinek más árat és útvonalat, valamint indulási és érkezési időt adnak meg. A légi irányítás, illetve baleset esetén a kereső/mentőegységek is csak korlátozottan tudnak segíteni.