Elindult a Debian CD Project

Címkék

A Debian CD Project örömmel jelenti be, hogy hosszas munka eredményeként elkészültek az első publikus CD lemezei, melyeket bárki megrendelhet a debiancd.org internetcímen.
A CD-k többféle változatban, profi technikával készültek, ennek megfelelően nagyon tetszetősek lettek.

További érdekessége a dolognak, hogy a lemezekért mindenki annyit fizet, amennyit éppen jónak lát. A befolyt összeget a projekt új lemezek készítésére valamint a Debian népszerűsítésére költi.
Hosszú távú célunk az Ubuntu ShipIt-hez hasonló, ingyenes CD-rendelési lehetőség megvalósítása.

Hozzászólások

Nagyon jó. A borító is ilyen ötletes vagy az nincs hozzá?

A pingvinbolton kicsit kiakadtam. Miért csak tangát csináltak, ennyi nőnemű debian rajongó van? És mi lesz velem? He? Operáltassam magam nővé, vagy menjek el buzinak?

azistenb....+! Alsógatyát akarok!!!!!!

Debián forevör

Nagyszerű. Nem szervesen tartozik ide de nem akarok ezért topicot nyitni. Van valami spéci tetoválószalon vagy vállalkozó, aki kimondottan linux tetkókra (is) specializálódott? Megmondom neki milyet és hova szeretnék és kapásból előállna több mérettel színárnyalattal stb.

Debián forevör

En 14 evesen hataroztam az informatika szakma mellett, mikor anyam cukraszt akart belolem majdnem minden aron. 16-17 evesen kezdtem a Linuxok fele fordulni, es 17 eletevem vegen vegleg arra forditottam orcamat, mikor az iskola rendszergazdaja elkezdte szidni az iskola szerveren levo linuxot, hogy mekkora egy szar. Szoval dacbol.

--
Microsoft gives you only Windows while Linux gives you your own /home!

Ja, csak ha en nem harcolok, akkor ma nem itt lennek, hanem egy aruhaz lanc polcait toltogetnem cukrasz vegzettseggel... A masik pedig szerintem, ha valaki leszaroz egy oprendszert, az nem azt jelenti, hogy szar, hanem hogy nem ert hozza...
--
Microsoft gives you only Windows while Linux gives you your own /home!

Következő lépésként javalok egy magyar nyelvű debian kézikönyvet és dobozosan is lehetne árulni. Csakhogy odavágjunk a suse-nak. Valamelyik külföldi oldalon láttam ilyet. Nem hülyeség. Persze azt azért nem 1-2 Euróért, nehogy veszteséges legyen.

Debián forevör

Nem. Nem tartom helyénvalónak, ha valaki valamit mások kedvéért hord.

Nőnek én többet elő nem hozom a linuxot az kurva élet! Abból csak hátrányom származhat. De nemcsak nőnek, senkinek. A hawerjaim is cseszegetnek meg gúnyolnak emiatt. A linux júzerek meg vannak bélyegezve. Nagyobb ciki manapság linuxot használni, mint buzinak lenni. Sőt buzinak lenni már nem is ciki. Lassan divat lesz. A linux user túl elvont, meg lökött az élet más területein stb.

A legutolsó nőm is, aki elől eltitkoltam egy jódarabig a linuximádatomat kapásból fel is hozta a témát. Szerváltam Neki egy gépet és megkérdezte milyen oprendszert rakok rá. Mondtam neki, hát Windows Xp-t, mi mást. Azt mondta csak a biztonság kedvéért kérdezte, mert igen ajánlgatták nekik páran a linuxot, de attól az isten mentse. Meg így szar meg úgy szar, meg hülyék akik azt szeretik stb. Lassan meg is értem őket.

Lehet nyitok topicot erről.

Debián forevör

Tetszik az otlet. Kar, hogy a CD/DVD vilagnak is lealdozoban van mar mire a Debian eljutott idaig. :/

Már tíz perce böngésztem a linkelt oldalt, meg az ott látható pólórendelős webshopot, mire gyanút fogtam, hogy én ezeket a linuxos póló és egyéb képeket már láttam valahol. Gratula! Az az ingyenes szállítás az EU-n belül nagyon csábító!
Csaba

rendeles ment. koszonom, hogy hozzajarulhattam a nepszerusiteshez.
valami szamlalot nem terveztek kirakni az oldalra? olyasmire gondoltam, hogy 'XX db lemezt kuldtunk ki eddig' vagy 'XX db lemezt kaptak eddig kistersegi altalanos iskolak'. hm?

udv,
sbalazs.

Egy kis hozzájárulás ment. További sok sikert. Majd rendelek pólót is, csak méret ügyében kell kicsit pontosítani.

subscribe

Gyujtom a veszelyes hullade^W^H^W cd/dvd lemezeket. Van-e online rendelesen kivul valami kozvetlen, szemelyes atveteli-adomanyjuttatasi lehetoseg a debiancd.org fele?

http://nocirc.org/

Postaköltség van ? nem tudja valaki? meg azt hogy ha nincs pay-palom akkor hogy tudok utalni nekik?

Már miért kéne dombornyomott? :) Egy sima VISA Electron is tökéletes...sőt, nem láttam még olyan kártyát, amit a paypal nem fogadott el :)
De még utalni se kell rá, autómatikusan levonja a pénzt a kártyáról, ha szeretnéd, így nem kell utalgatásokra várakozni :)

---
BME-VIK '09
Compaq Mini 311 - N270 @ 2323 MHz - 3GB DDR3 @ 1240 MHz - ION

Hát kipróbálom mégegyser hátha elsz...tam multkor valamit.
A dombornyomott infót olvastam, illetve multkor mikor sikertelenül próbálkoztam irtam egy emailt az OTP supportra hogy miért lehet, hogy nem megy .... 1-2 választ kaptam hogy továbbítják ide meg oda mer nem tudják .... aztán az igazi élletékestől azóta is várom a választ kb 1 éve :D

ez egy opt direct bankártya visa és masterc. matrincával...

Többekközt pont emiatt a hülye "dombornyomott" kifejezés és a (tévesen) hozzá ragasztott fogalmak miatt van az emberek fejében ekkora káosz a kártyákkal kapcsolatban. Ami még szörnyűbb, hogy a banki alkalmazottakéban is, akiktől esetleg adott esetben segítséget kérnek az ügyfelek.

Az ősidőkben amerikában azért használták a dombornyomott kártyákat, mert fizetni lehetett velük akkor is, ha nem volt a boltokban kártyaleolvasó. Elsőre hülyeségnek hangzik, de sok bolt egyszerűen csak úgy működött, hogy volt egy _mechanikus_ gépük, amelyik a dombornyomott kártyának az információit "lemásolta" (nyomatot készített róla) és a bolt később ezzel fáradt el a bankhoz a kifizetését kérni. Ez a módszer azért működhetett, mert a bankok hitelt is vállaltak ezen kártyák esetén, azaz akkor is kifizették a boltokat, ha a valóságban a kártyához tartozó számlán nem volt pénz. Később emiatt összenőtt a dombornyomott kártya a hitelkártya fogalmával.

Aztán az internetes kereskedelem hajnalán megint nem volt megfelelő infrastruktúra ahhoz, hogy on-line ellenőrízni lehessen a bankkártyákat, ezért megint a bankoknak kellett fedezetet vállalni utána. Ők meg a hitelkártyáiknál vállalták ezt csak fel.

Valahogy így mosódhatott össze ez az egész és ezért maradt meg az emberek fejében az, hogy a dombornyomott kártyákkal lehet csak fizetni az interneten. Egyébként az igazán szép az egészben az, hogy Visa Electron kártya esetén is abszolút bank _és_ bolt függő, hogy éppen mire lehet használni. Itthon még sehol se láttam ilyet, de amerikában pl. tudtam úgy is fizetni sima Electron kártyával, hogy még csak PIN kódot se kellett megadnom hozzá...

Itthon még sehol se láttam ilyet, de amerikában pl. tudtam úgy is fizetni sima Electron kártyával, hogy még csak PIN kódot se kellett megadnom hozzá...

Itt nálunk egészen az utóbbi időkig úgy ment a fizetés bankkártyával, hogy lehúzták, aztán alá kellett írni egy cédulát amin szerepelt a kérdéses összeg. A lehúzáskor az egyenlegemen zárolásra került a kérdéses összeg, de addig nem került levonásra, amíg a bolt be nem mutatta az aláírt cédulát a banknak (vagy valami ennek megfelelő módon lejátszották egyműs között a hitelesítést).
Csak tavaly nyáron kezdték el a nagyobb boltokban is lecserélni a kártyalehúzó készülékeket olyanra, amin a PIN-t is be kellett pötyögni, azóta azokban a boltokban nem kell aláírni a cetlit, cserébe sokkal hamarabb levonásra kerül a számlámról a levásárolt összeg.
Kisebb boltokban még most is a régi készülék van, ott továbbra is kell az aláírás. Ez amúgy szerintem sokkal jobb, mert 40 euró feletti vásárláskor mindig kértek az aláíráshoz arcképes igazolványt, hogy valóban én vagyok e. Egyszer kétszer előfordult, hogy egy bizonyos boltban többször is lehúzták a kártyámat, ezért az adott összeg többször is zárolásra került a számlámon, de aztán csak egyszer vonták le, mivel csak egy aláírt cédulájuk volt.

Csaba

A K&H-nál kb. 8-10 éve van SMS értesítő és elektronikus bankolás. A meghirdetése után 2-3 hónappal beneveztem erre a produkcióra. Már a legelső vásárlásokkor is általában még a pénztárnál álltam, amikor megérkezett az SMS értesítő. Amikor másnap a munkahelyemen megnéztem (otthon csak telefonos internet volt), akkor már legtöbbször szerepelt a terhelés a számlámon. Ha a bolt az OTP-től kapta a terminált, akkor csak 2-3 nap múlva jelent meg a számlámon.
PIN kód kérdése. 1996 óta van kártyám, rögtön dombornyomott kártyával kezdtem. Volt olyan bolt, ahol csak aláírás kellett, volt olyan ahol csak PIN kód. De olyan is volt, ahol a nagyobb összegű vásárlás után a személyi igazolványt is kérték a PIN kód mellé. Ez utóbbiról már leszoktak.

-----
"Fontosabb egy jó szomszéd, mint egy távoli rokon." (Árvízkárosult, 2010)

Elvileg ezeket fogadja el az oldalon a fizetéseket bonyolító PayPal:
- MasterCard (kivéve a MasterCard Electronic és a Maestro)
- VISA dombornyomott és azon VISA Electron kártyák, melyeknél a bank ezt engedélyezte (pl. Axa Bank engedélyezi, de a CIB nem, akit érdekel a dolog, kérdezze meg a bankját)
- American Express

Ezen a linken megtalálható elvileg az összes, magyar bank által kibocsátott kártya. Rákattintva az adott kártyára, az adatlapon a Kártya főbb jellemzői résznél megtalálható, hogy használható interneten vagy sem.

Továbbá akinek van PayPal számlája (csak regisztrálni kell), az átutalással is tud fizetni.

--
Kum G.
Linux pólót a PingvinBoltból! (már a Facebookon is)

Biztos nagyon jó a kezdeményezés, de a CD és DVD simán CD és DVD, nem kell mögé a lemez.

jujj ez ugy nez ki mintha osszevereztek volna a lemezt...

A'rpi

Tegnap megkaptam a lemezt, köszönöm szépen. :)

Hello
Él még ez a projekt? A linken nem találtam rendelési lehetőséget vagy nem voltam elég figyelmes.