Az nem működő országrul.

Hosszú idő után úgy gondoltam, hogy ismét tanulásra adom a fejem. A szakot kinéztem, a jelentkezést beadtam. A régi rendszerben szerzett főiskolai diplomám szeretném MSc szintre emelni (új rendszer rulez!). Nem mintha ez szakmailag valami pluszt adna, de ha majd váltani szeretnék jobban fog kinézni a CV-ben.

Perszék: Persze tantárgyakat kell beszámíttatni. Persze hogy ehhez félinformációk vannak egy link személyében. Persze hogy ezt is ismerőstől tudom meg, nem hivatalos úton. Persze gond lehet hogy nekem még főiskolai WC papírom van és nem BSc. Persze lehet hogy nem is gond, de lehet hogy igen, nem lehet megmondani előre. Persze hogy az iskolánál egy már nem létező szervezetre hivatkoznak és persze az is, hogy a hivatalos pénznyelő címét a honlapjukon igen erősen kell keresni, mert annak olyan logikus a felépítése. Persze regisztrációs levelet még nem kaptam, csekket sem. Persze a telefonban semmit nem mondanak.
A régi ismerős érzések újra rám törnek, a gyomrom görcsöl, a kedvem lankad: újra iskolába járok majd. Ha egyáltalán el tudom kezdeni a bürokrácia miatt, megint rommá szívatnak majd a TO-n, megint lesznek arrogáns tanárok, akik szakmai hiányosságaikat rosszindulattal pótolják. Most utoljára, már biztosan tudom: csak éljem túl, soha többé! Nehéz menet lesz...

Hosszasan lehetne még sorolni: kórház, parkolás, hivatalos ügyek, tömegközlekedés. Sajnos szinte mindenre igaz, hogy nyögvenyelősen működik. Pedig csak józan paraszti ész kellene, és remekül mennének a dolgok itthon.

Kedves párom biztat, hálás vagyok neki, a nők jóval türelmesebbek nálunk. Még jó hogy ők szülnek, komolyan!

No hogy jót is írjak: hű paripám (Fu-Si Scenic 300 /Cel.@2.6GHz,512MB/) megérett a cserére, a helyét hamarosan átvevő C2D konfigurációval a virtualizálás örömeit lopom be egyébként sem unalmas hétköznapjaimba. Az legalább hasznos. Elsőként a Debian+CARP kombót fogom bogozgatni, ójeee!

Hozzászólások

+1

Én már túl vagyok a kreditátviteli kérelem leadáson + a felvételi írásbeli részén, illetve eddig kicsengettem ~40k jó magyar forintot...

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Hasonlo cipoben jarok Erdelyben...
Ket evbe telik, mig felveszem a tantargyakat, ami kell a kulonbozetre foiskolarol Bolognaiüra ü gondolom, BSc alatt ezt ertitek. Pont mikor elkezdtem a foiskolat, utana valo evben alakult at minden. Tavaly visszajottunk, es nagyon ugy nez ki, hogy a kihelyezett szak, amin vagyunk, az meg fog szunni jovotol, egyreszt statisztikailag erdeklodes hianyaban. Most ezt persze jo roman modszerrel ugy kepzelik, hogy aki idejar, ezutan felmegy Kolozsvarra tanulni... Mi meg probalunk kialkudni valamit, hogy hagyjak, hogy befejezzuk itt Csikszeredaban...
Masreszt erdekesek a tandijjal is... Benne van a szabalyzatban, hogyha naluk jartal, akkor van 25% kedvezmenyed, ha masodszor is naluk vagy. Csak nem nekunk. Minket elinteznek annyival, hogy oruljunk, hogy elismertek azokat a tantargyakat, amiket foiskolan megtanitottak.
Abszurdisztan sokadik verzioja.
---
Hey! Where'd my terminal go?
DropBox tárhely itt!