HP Vectra VE (Cel. 333 MHz CPU, 224 MB RAM, 3 GB HDD)

Fórumok

A kérdés ennyi: elindul/menni fog ezen a gépen?Az alaplap típusa: VB-609.
A grafikus kártya AGP Matrox G100A/4/HP típusú (AGP, 4 MB, valamint a hátlapján egy címkén a "105.07" felirat van, egyébként '98-as gyártású a cucc).
A Matrox oldalán az XP-vel lezárul a támogatás lehetősége (Linux támogatást nem is terveztek).
Engem főleg az USB bootolás lehetősége érdekel(ne), bár most épp nem tudom kipróbálni... A CD olvasó cserére szorul (ez nem gond).
Ami a merevlemezt illeti, hmm, rendkívül hangos (és kis kapacitású)!

Bármennyire is régi a számítógép, leveleket, jegyzőkönyveket lehet(ne) rajta gépelni - talán. Erre pont jó lenne a Susie! :)

Hozzászólások

Üdv, nálam egy öreg matrox g200a kártya van az egyik gépben, debian etch majd lenny gond nélkül használta, ha jól emlékszem mga nevű driverrel. Úgyhogy szerintem a vga-val nem lesz gond. Van egy cel 333-as, még slot 1-es gépem is, de nagyon gyenge sajnos ez a proci, nálam még lxde-vel is igen lassú volt, 4 gb hdd-vel, 256 mb rammal. Bár susie-val nem próbáltam még ki, szerintem jobban jársz egy a gép korabeli disztróval/oprendszerrel ha tényleg csak írogatni kell rajta. Énszerintem ezeket a régi gépeket leginkább letöltőgépnek, házi nas-nak lehet a legjobban használni, rákötsz egy nagyobbacska hdd-t egy olcsó pci-s sata/pata vezérlőkártyára, X nélkül tökéletesen jó ilyesmi célokra. USB-ről egyik korabeli gépem sem tud bootolni, de lehet hogy van rá valami megoldás.

A RAM bőven elegendő, a 3GB HDD is -szűken- de elég lesz,
a 333MHz proci szintén alkalmas a futtatásra.
(lassú live telepítésre számíts, utána nyugdíjas tempójú, de még használható működésre)
-
"Attempting to crack SpeedLock can damage your sanity"