Cisco

Thor - szerzői jogdíjmentes video kodeket fejleszt a Cisco

 ( trey | 2015. augusztus 12., szerda - 8:15 )

Úgy tűnik, hogy a Cisco elégedetlen a video kodekek körüli szabadalmi felfordulással, így bejelentette, hogy Thor néven nyílt forrású, szerzői jogdíjmentes kodeket fejleszt. Forráskód megtalálható a GitHub-on. A licence 2 klauzulás BSD. Részletek a bejelentésben.

Megszólalt a Cisco is a Snowden-iratok kapcsán

 ( trey | 2014. május 16., péntek - 12:43 )

A Cisco vállalati blogján Mark Chandler, a vállalat egyik felsővezetője megszólalt a Snowden-iratok / NSA balhé kapcsán. A blogbejegyzésben Chandler igyekezett leszögezni, hogy vállalata semmilyen nyomás hatására sem hajlandó "gyengíteni" termékei biztonságát:

"[... a] Cisco nem működik együtt abban semmilyen kormánnyal, beleértve az Egyesült Államok kormányát is, hogy gyengítsük termékeinket. Amikor tudomást szerzünk egy biztonsági sebezhetőségről, mi az ellenőrzésével, az ügyfelek tájékoztatásával és a javításával reagálunk. [...] Ezeket a dolgokat téve építettük fel és tartottuk karban az ügyfelek bizalmát. Elvárjuk, hogy a kormány értékelje és tisztelje ezt a bizalmat."

H.264 codec-et tesz "nyílt forrásúvá" a Cisco

 ( trey | 2013. október 30., szerda - 18:09 )

A Cisco ma bejelentette, hogy "nyílt forrásúvá" teszi H.264 codec-jét, és bináris modul formában ingyenesen letölthetővé teszi az interneten:

Idézet:
We plan to open-source our H.264 codec, and to provide it as a binary module that can be downloaded for free from the Internet. Cisco will not pass on our MPEG LA licensing costs for this module, and based on the current licensing environment, this will effectively make H.264 free for use in WebRTC.

Hogy pontosan mit is jelent a "to open-source our H.264 codec" ebben a szövegkörnyezetben, az után a blogbejegyzés hozzászólásaiban többen érdeklődnek.

A Cisco megvásárolja a nyílt forrású Snort IDS/IPS mögött álló Sourcefire céget

 ( trey | 2013. július 24., szerda - 9:30 )

A Cisco tegnap bejelentette, hogy megegyezett a nyílt forrású (kettős licencelésű: GPLv2 és egy saját "VRT licenc") Snort IDS/IPS mögött álló Sourcefire vállalattal annak felvásárlásáról. A Snort mögött álló Sourcefire vállalatot a Snort megalkotója, Martin Roesch alapította 2001-ben. A cég a Snort kereskedelmi verzióját kínálja hálózatbiztonsági termékeiben.

A megegyezés értelmében a Cisco minden egyes Sourcefire részvényért 76 dollár készpénzt fizet.

A bejelentés elolvasható itt.

Saját, Ubuntu-n tesztelt OpenStack kiadást adott ki a Cisco

 ( trey | 2012. október 17., szerda - 8:53 )

A Cisco blogján bejelentette "Cisco Edition of OpenStack" termékét. A kiadás tartalmazza az Essex és Folsom összes core OpenStack szolgáltatását, beleértve telepítőszkripteket és egyéb nyílt forrású komponenseket is annak érdekében, hogy könnyebben telepíthető és futtatható legyen éles környezetben.

Élő Cisco UCS demo

 ( bra | 2011. február 28., hétfő - 19:27 )

A Cisco két éve lépett be az x86-szerverpiacra a Unified Computing System (UCS) megoldásával, amely leginkább az egységes, nyílt, virtualizációt is integráltan támogató menedzsment felületével emelkedik ki a többi gyártó blade-megoldásai közül.

Android és Ubuntu alapú tableteket jelentett be a Cisco

 ( trey | 2010. június 30., szerda - 16:33 )

Két tablet-szerű termékkel állt elő a hálózati specialista Cisco. Az érdekességük, hogy ilyen vagy olyan formában, de Linux kernel dohog bennük. A két termékről bemutató videó érhető el:

Új, nagyteljesítményű core router-t mutatott be a Cisco

 ( trey | 2010. március 10., szerda - 11:01 )

A Cisco Systems tegnap mutatta be új, következő generációs Internet core router-ét, amely a vállalat szerint háromszor akkora kapacitású, mint a jelenlegi verziók. A Cisco vezérigazgatója szerint az Internet gyorsabban fog bővülni, mint azt bárki várta. Az új CRS-3 teljes terhelés esetén képes 322 Tbit/sec sebességre, ami a vállalat szerint nagyjából háromszor akkora, mint a 2004-ben bemutatott, jelenlegi CRS-1-é és több mint 12-szer nagyobb, mint a legközelebbi versenytárs által gyártott hasonló eszközé.

Ingyenes, biztonsági iPhone alkalmazást adott ki a Cisco

 ( trey | 2009. november 23., hétfő - 11:38 )

A Cisco a napokban egy, az Apple App Store-ból ingyenesen letölthető biztonsági alkalmazást adott ki. A Cisco SIO To Go alkalmazás használói naprakész információkat kaphatnak egy helyen majdnem 20 információforrás - Cisco Security Blog, Cyber Risk Report, Cisco Latest Security News, Cisco Threat Outbreak, Cisco PSIRT Security Advisories stb. - aggregálása folytán.

Új, Linux-ot futtató, 802.11n wireless útválasztóval állt elő a Cisco

 ( trey | 2009. június 24., szerda - 17:19 )

A Cisco új, Linux-ot futtató, 802.11n szabványú WiFi-t felvonultató útválasztót jelentett be tegnap. A Linksys Wireless-N Broadband Router with Storage Link (WRT160NL) - ahogy azt a neve is jelzi - külső adattároló csatlakoztatására alkalmas, USB 2.0-s porttal is rendelkezik.

A Cisco bejelentette Linux alkalmazásfejlesztői versenyének döntőseit

 ( trey | 2009. június 11., csütörtök - 8:48 )

A Cisco tavaly bejelentette, "hogy megnyitja az Integrated Services Routers (ISR-ek) és a Cisco Wide Area Application Services (WAAS) platformjait, és azokat 'Linux-alapú alkalmazásszerver platformokká' változtatja". Majd nem sokkal később - hogy legyen is mit futtatni a Linux-alapú Cisco Application eXtension Platform-on - a vállalat egy alkalmazásfejlesztői versenyt jelentett be 100K dollár összdíjazással "Think Inside the Box" elnevezéssel.

A vállalat most megnevezte a döntőbe jutott csapatokat, egyéni nevezőket és a győztes alkalmazásokat. A versenyre 75 országból közel 900 jelentkező nevezett.

Linux alapokon hosted e-mail szolgáltatást indít a Cisco

 ( trey | 2009. március 6., péntek - 20:33 )

Az InternetNews egyik cikke szerint az elsősorban hálózati eszközeiről ismert Cisco hostolt e-mail szolgáltatást indít Linux alapokon. A vállalat még 2008. augusztusában vásárolta meg a PostPath Inc.-et, amely Linux-alapú e-mail, naptár és csoportmunka termékben utazott. Az IN azt állítja, hogy a "Cisco-nak hamarosan teljes platformja lesz és versenyezni fog olyanok ellen, mint a Google Gmail". A teljes cikk elolvasható itt.

"Belép a szerverpiacra a Cisco"

 ( trey | 2009. január 21., szerda - 15:49 )

"Az idei év talán legnagyobb meglepetése van készülőben a Cisco Systems háza táján, a világ legnagyobb hálózati berendezésgyártója ugyanis megerősítette, be kíván lépni a szerverpiacra."

Cisco Expo 2008

 ( mhmxs | 2008. november 1., szombat - 16:34 )

Idén immár 11. alkalommal kerül megrendezésre a Cisco Expo rendezvény Budapesten. Az Expo 2008. november 19-20. között zajlik majd az Európa Kongresszus Központban. "Az év legnagyobb hálózati konferenciáját és kiállítását, az iparág szakembereinek és döntéshozóinak legjelentősebb hazai szakmai fórumát" a Cisco Magyarország szervezi. Részletek itt.

Think Inside the Box - 100K dollár összdíjazású programozói versenyt hirdet a Cisco

 ( trey | 2008. október 26., vasárnap - 16:17 )

Nem oly rég esett szó arról, hogy a Cisco úgy döntött, "hogy megnyitja az Integrated Services Routers (ISR-ek) és a Cisco Wide Area Application Services (WAAS) platformjait, és azokat 'Linux-alapú alkalmazásszerver platformokká' változtatja".

A Cisco zenével is szórakoztatja ügyfeleit?

 ( informer | 2008. október 10., péntek - 18:53 )

Mexikói zene a VPN client CD-n?

Dave Frumberger blogjában írja, hogy a Cisco aktuális lemez postájában az egyik CD-n felfedezett 12 spanyol számot tartalmazó track-et is (az egyikbe bele lehet hallgatni. ).

A kérdés az, hogy szándékosan vagy valami szabotázs keretében kerülhettek a szerzemények a CD-re. Ha szabotázs, akkor ez is elhíresülhet mint pl. a "bill sux".

A Cisco megnyitja az IOS-t?

 ( trey | 2007. december 26., szerda - 23:59 )

A NetworkWorld egyik cikkében arról olvashatunk, hogy a Cisco azt tervezi, hogy megnyitja legfőbb kincsét, az IOS-t. A cikk szerint a cég komponenseire bontaná az Internetwork Operating System-et, UNIX-alapú kernelre helyezné és lehetővé tenné, hogy a 3rd party alkalmazások hozzáférhessenek az IOS szolgáltatásaihoz. A találgatások megindultak, hogy milyen operációs rendszer fogja hajtani a következő generációs Cisco termékeket.

Megegyezett az Apple és a Cisco az "iPhone" nevet illetően

 ( trey | 2007. február 22., csütörtök - 20:35 )

Mint az ismert, a Cisco ez év januárjában - nem sokkal az Apple iPhone demo-ja után - bejelentette, hogy bepereli az Apple-t az általa korábban már levédetett "iPhone" név használata miatt. A bejelentés után arról jöttek hírek, hogy a két cég a peren kívüli megegyezést szorgalmazza. Tegnap egy szűkszavú bejelentésben a két cég tudatta, hogy peren kívül megegyeztek.

Cisco-ról nyílt forrású Asterisk / Linuxra

 ( trey | 2006. szeptember 16., szombat - 19:25 )

A dél-texasi Sam Houston State University (SHSU) azon dolgozik, hogy több ezer felhasználóját mozgassa át a Cisco-alapú VoIP platformjáról nyílt forrású megoldásra. Az SHSU-ban folyó migráció során 6 000 diák, tantestületi tag, és egyéb személyzet költözik Cisco CallManager IP PBX-ekről és Nortel Meridian PBX-ekről Linux / Asterisk-re. Bővebben itt.

IP kommunikációs szeminárium

 ( Anonymous | 2006. április 2., vasárnap - 10:20 )

A Cisco Systems Magyarország 2006. április 12-én "az IP kommunikáció új generációja" címmel előadást tart a Hotel InterContinental-ban.

IOS Heap-based Overflow Vulnerability

 ( trey | 2005. november 5., szombat - 16:10 )

A Cisco egy hibajegyet adott ki egy olyan heap-alapú puffer túlcsordulás sebezhetőségről, amely tetszőleges kódfuttatási lehetőséget nyújthat kihasználójának. A hibára létezik expolit:

Támadás a Cisco ellen, jelszavak kerülhettek illetéktelenekhez

 ( trey | 2005. augusztus 4., csütörtök - 14:18 )

A Cisco tegnap emailben közölte az ügyfeleivel, hogy ``feltörték'' weboldalát. A levélben az állt, hogy a cisco.com-ot feltörték, ezért a felhasználóknak meg kell változtatniuk a jelszavukat.

Lynn megegyezett a Cisco-val

 ( trey | 2005. július 31., vasárnap - 10:18 )

Michael Lynn - aki július 27-én Las Vegasban a Black Hat Briefings konferencián tartott előadásában olyan technikákat mutatott be, amelyek hátrányosan érinthetik a Cisco termékeit - megegyezett a hardvergyártóval, hogy soha többé nem beszél arról, amit a rendezvényen prezentált.

Sokkoló bejelentés a hackerkonferencián

 ( Anonymous | 2005. július 29., péntek - 19:39 )

"Jogi lépéseket tett a Cisco és az Internet Security Systems amerikai biztonsági cég Michael Lynn – most már szabadúszó – biztonságtechnikai kutató ellen a híres Las Vegas-i Black Hat Briefings konferencián tegnap elhangzott előadása után. Lynn olyan eljárásokat mutatott be, amelyekkel a támadók átvehetik a hatalmat a Cisco routerek operációs rendszere felett."

Terjednek a Linux desktop-ok a Cisco-nál

 ( trey | 2005. február 19., szombat - 20:32 )

Az egyik ausztrál site szerint John Chambers-nek, a Cisco vezérigazgazójának még nincs Linux desktopja, de hamarosan az lehet. Főleg ha J. Craig Manning szabad utat kap, és véghezviszi a terveit.
J. Craig Manning a Cisco egyik IT szakembere, aki cég belső hálózatáért felelős. Ő áll a cégen belüli Linux terjesztés mögött. A Cisco-nál az elmúlt időben több, mint 2.000 mérnöki munkaállomást állítottak át Linuxra.