Az iOS 17.2 bétája arra utal, hogy jöhet a sideload az európai felhasználók számára

Címkék

Vagyis, a felhasználók elméletileg képesek lehetnek az Apple App Store mellett más 3rd party alkalmazás-áruházakból is alkalmazásokat telepítésére. Vagyis (az EU nyomására), nyitottabb lehet a sokat kritizált, zárt Apple ökoszisztéma.

Hozzászólások

  • notch kuka
  • USB-C pipa
  • nyitottabb ökoszisztéma
  • nagy kijelzők

Lassan minden olyan ok a múlté lesz, ami miatt elváltottam/nem váltottam vissza iPhone-ra.

trey @ gépház

Ki és miért akarna másik áruházat? Hogy olyan szemétdomb legyen, mint androidon?

Szerinted hogyan tesztelnek a fejlesztők?

 

Engem hivogattak Indiabol vagy két hétig.

Gondolom mindenki masnak gordulekeny fel oras melo.

Eleve 2 hetet szantam az ios verziora. En buta, meg egyszer megirjuk fut mindenhol igergetes...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Én sem támogatom az alternatív áruházat. Épp elég a rokonok és közeli ismerősök vírusos androidos telójukat takarítanom.

Épp elég a rokonok és közeli ismerősök vírusos androidos telójukat takarítanom.

Valoszinu azert kellett ilyesmit csinalnod, mert:
- iOS-re nem letezik virus/trojai/backdoor/0day
- azokon a telefonokon a legujabb Android futott
- hasonlo arkategoriaban voltak mint egy iPhone
- az ilyesmi kizarolag az adott aruhaz hibaja lehet

;-)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Szerkesztve: 2023. 11. 15., sze – 10:12

Nagyon helyes, csicskuljon csak be.

Szerkesztve: 2023. 11. 15., sze – 11:03

Mocskos EU! Semmit nem képesek elintézni.

Akkor az lesz a helyzet mint pc-n a rengeteg hülye launcherrel.
Részemről ami nincs az App Store-ban az nincs.

PC-n még elnézem főleg, hogy a desktop x86_64 configom ma már kb csak játékra használom.

Nem, de lehetne.

Létezik ezek után zárt ökoszisztémás gyártó, akinek megveszem a termékeit és minden mindennel azonnal működik, szinkronban van és nem lehet kintről beleszarni bármilyen forrású programot?

Mert ilyenre kéne cserélni a céges apple infrastruktúrát amint ezt meglépik...
Nem akarok semmilyen más forrásból származó cuccot (és után) takarítani, nem akarok beállítgatni mindenkinél egyesével mindent és főleg nem akarom tanítgatni őket hogy ha ezeket a parancsokat kiadod terminálban és közben a ball vállad fölött hátraköpsz akkor már csak huszonhárom menüpontot kell a telefonodon végignyomni és öt perc után lesz is internet a laptopodon. Ha valaki kinyitja a gépét akkor tudjon egy kattintással csatlakozni a telefonjához annak elővétele nélkül és természetesen nem bekapcsolt hotspottal járkál egész nap senki, mert 5 kiló plusz akut sem viszünk magunkkal.

Létezik ezek után zárt ökoszisztémás gyártó, akinek megveszem a termékeit és minden mindennel azonnal működik, szinkronban van és nem lehet kintről beleszarni bármilyen forrású programot?

Erdekes felvetes egy foleg nyilt forraskodu OS-el foglalkozo portalon. A kerdesedre valaszolva a Windows jut eszembe mint lehetoseg :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ah, hogy zart okoszisztema. Itt az uj Huawei OS, lehet maga a kinai nagyvezer kapcsolja be neked a wifit szemelyesen :)

Komolyra forditva a szot:

Nem tudom miert ekkora elony neked a zart forraskod es okoszisztema. A Pegazus es tarsai oda is bejutnak. Kulon finomsag, ha azt az egy accountot sikerul felnyomni amihez az osszes eszkoz tartozik utana mindenhonnan ki vagy zarva, szerintem volt mar eleg pelda ilyesmire, pont a szinkronizacio miatt eleg volt pl. a laptopra malware-t telepiteni es utana szabad preda volt a mobilon tarolt hitelkartya, stb. A szememben ez nem elony, de megertem, hogy kenyelmes es ha korultekintoen hasznaljak eleg biztonsagos is (mint ahogy mas, nem zart okoszisztemak is).

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Szerintem senki nem fog kötelezni, hogy ne a meglévő zárt ökoszisztémát használd. Viszont lehetőséget ad annak, aki esetleg használná!

Lehet rosszul látom, cáfoljátok meg. Mindenhol azt nyomatják, hogy a fejlesztők Mac-et használnak. Ahhoz, hogy a fejlesztő eszközöket feltelepítsd, mi az első?! Install Homebrew:

/bin/bash -c "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/HEAD/install.sh)"

Paste that in a macOS Terminal or Linux shell prompt.

Nem használtam/használok Mac-et. Az általam tapasztalt jelenségre próbáltam rávilágítani. Sok előadást/videót/útmutatót szoktam nézni/olvasni szoftverfejlesztős témákban. Általában, ha telepíteni kell egy fordítót, környezetet, akármit, mindhárom fő operációs rendszeren leírják mi a teendő.

Windows: töltsd le ezt a telepítőt, telepítsd!

Linux: forrásból lefordítod magadnak, vagy a kiadás csomagkezelőjéből feltelepíted.

Mac: telepítsd a Homebrew-t, majd azzal telepítsd a szükséges eszközt, vagy tessék itt egy csomag.

Tehát így is, úgy is valami külső forrásból származik a program.

Végül is minden program, amit nem az Apple fejleszt, külső forrásból származik. Ezzel sokat nem mondtál. Viszont Macre nem csak a Homebrew-ból lehet telepíteni, ott a store, valamint van egy rakás letölthető, telepíthető kész program, ezen felül lehet Homebrew-ból telepíteni, vagy akár a portsból is. Az, hogy mikor melyik célszerű, csak a konkrét program alapján lehet megmondani. 

Elsősorban tőle kellene kérdezni. Azonban azt vedd figyelembe, hogy a topic az IOS-ről szólt nem pedig a MacOS-ről. Te térítetted el a MacOS felé azzal, hogy elkezdted a fejlesztőeszközt emlegetni (annak ellenére, hogy pont az elsődleges, iOS fejlesztésre használt eszköz nem 3rd party.

Azaz eltérítetted a témát, viszont az eredeti állítást kéred számon.

Ez kb. ugyanolyan fölösleges lesz, mint a Windows N verziók. Élő embert nem láttam még, aki Windows N verziót használna.