Jack Dorsey Bitcoin Jogi Védelmi Alapot indított

Jack Dorsey, a Twitter társalapítója és egykori vezérigazgatója a bitcoin-dev listán bejelentette, hogy Bitcoin Legal Defense Fund-ot, azaz Bitcoin Jogi Védelmi Alapot indított. Az ok: a Bitcoin közösség többfrontos pereskedéses támadások kereszttüzébe kerül(t). Az alap leginkább a nyílt forráskódú fejlesztéssel foglalkozó egyéni (és ebből fakadóan jogilag védtelenebb) fejlesztőknek nyújtana jogi segítséget. A Bitcoin Jogi Védelmi Alap egy non-profit entitás, aminek célja, hogy minimalizáljon minden olyan jogi támadást, ami eltántoríthatná a szoftverfejlesztőket a Bitcoinnal és ahhoz társuló projektekkel kapcsolatos fejlesztésektől.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Úgy fest, hogy a tech világ két részre szakad:

Kriptoellenesek vs. Kriptopártiak

trey @ gépház

Ehhez azért kapcsolódhat még valami: https://hup.hu/node/176617

Többnyire a *coin rajongók röhögnek a FIAT pénzeken miközben kedvenc eszközük értékét FIAT pénzben mérik és mivel a *coin is egyfajta eszköz, így a vele való kereskedés valós piacoktól nem független. Az csak akkor lehetne részben független, ha *coin-t csak más *coinnal lehetne vásárolni. Ha *coin kell, akkor vegyél FIAT pénzért hw-t, majd bányássz magadnak.

by Oregon

én nem mondom, hogy kriptotagadó vagyok, de

...elég erősek a hardvereim, hogy ha elkapom, akkor se legyen bajom tőle
...nem érdekel, ha el is kapom, az az én bajom lesz. aki nem akarja elkapni, az felőlem nyugodtan járkálhat maszkban. engem senki ne kényszerítsen rá!

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

fixme, az a kérdés, ha bekapcsoltam egy témához itt a kis X-et hogy értesítsen hozzászóláskor, akkor miért értesít az ÖSSZES olyan hozzászólásról amihez valaha is hozzászóltam :// Bugreport elküldve.

akar baromság, akar nem, 10+ éve van velünk a kripto, egyre többen beszélnek róla, egyre több helyen tűnik fel, egyre többen építik be valahogy valamilyen formában az életükbe. egyre több új fejlesztés érkezik és érik be éppen mostanában. nem úgy tűnik hogy nagy mértékben csökkenne az érdeklődés a kripto valuták fele jelenleg.