"Androidos appal segíti a kéretlen AirTagek felderítését az Apple"

Nemrég írtam arról, hogy Kanadában a rendőrség arra hívta fel a figyelmet, hogy Apple AirTag-gel jelölik meg a tolvajok újabban az ellopandó autókat. Ehhez kapcsolódóan érdekes a hír, hogy:

Az okostelefonos piac többségét jelentő androidos felhasználókra is kiterjeszti a rejtett AirTagek kereshetőségét az Apple.

A Tracker Detect néven futó app segít felderíteni a tulajdonosától távol lévő AirTageket. Az androidos alkalmazással aktiválható az apró eszközben található csipogó, továbbá kiolvasható a tulajdonos által hagyott esetleges útmutatás, végső esetben pedig akár inaktiválható is az AirTag. Az Apple olcsó és apró terméke akár rosszindulatú célokra is könnyedén használható.

Részletek itt.

Hozzászólások

Eddig csak 50k letoltes. Annyi mint egy gagyi jatekapp. Szeeintem keves. 

Ahogy olvasom ez nem fut a háttérben, hanem kézzel kell szkennelést inditani? Az azért elég sovány. :D Mondjuk ha lopni akar az ember, jó cucc lehet átnézni az eltulajdonitandó eszközt, hogy van-e rajta airtag. Remélem az airtag letiltás már nem egy gombnyomás hozzá. Nem teljesen értem, hogy hogyan akarják, hogy használják ezt az emberek?

Köszi. Igen, ez világos volt. Azt furcsáltam, hogy sokan írták a kommentekben a playstoreon, h nem fut háttérben, hanem neked kell kézzel indítani az appot, hogy keressen közelben lévő airtageket amik messzire kerültek a tulajdonosaiktól. Elsőre nem volt világos, hogy ez elvárt működés, vagy bug. iPhone-on ugye fut szépen háttérben és riaszt, ha ilyen van.

Ez tetszik. Hogyan növeljük az Airtagek lokalizációjának pontoságát és hálózati lefedettségét?

1. Terjesszük el, hogy így lopnak autókat!
2. Legyünk olyan jó fejek, hogy csinálunk Android app.-ot Airtag detektálásra.(Ami egyben küldi a központba a tagek adatait.)
3.  Várjuk meg míg az bepánikolt agyhalottak telepítik és 24 órában járatják az appot.
4. ?????
5. Profit!

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ez nem olyan, mint amit egymillio evvel ezelott a tolvajkergetok probaltak a kitett bringakban ?

Feltalalt spanyolviasz.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Fordítva. Itt az első lépcsőben megjelenik a tehetségkutató, felméri a terepet, ráteszi a tageket a kocsikra. Egy-két napig figyelik a kocsi mozgását. Utána jön a snifferes, lelop 8-10nyitás-zárási kódsort, legenerálja hozzá a nyitási kódot, a nyitó vagy a tréleres az alkalmas helyen felkapja a kocsit és átviszi a pihentető helyre. Három-négy nappal későbbb jön a sofőr és viszi a műhelybe a kocsit. A dolog előnye, hogy a csoport tagjai területileg több helyen is tevékenykedhetnek, nem kell folyamatosan követni, figyelni a kocsit. Pl. ha sokat áll a kocsi akkor feltűnő lehet a jövés-menés körülötte. Ha olyan helyen parkol, ahol sok a térfigyelő kamera, akkor ideálisabb kivárni míg jobb helyre áll a tulaj.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A sniffer 3-10K USD körüli árban megy. A régebbiek, kb. két tenyérnyi doboz+ laptop kombók voltak, a mostaniak SDR dongle + laptop okosság. Szóval sem méretben, sem árban nem az ami összemérhető az Airtaggel.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "