Minimum három évnyi Android biztonsági frissítést ígér a OnePlus az OxygenOS és az OPPO ColorOS-ének egybeolvasztásával

Címkék

A OnePlus Inc. arra készül, hogy egybeolvasztja OxygenOS-e kódját az OPPO ColorOS-ének kódjával. Ettől "áramvonalasabb" fejlesztést, a kutatás-fejlesztésre szánt erőforrások hatékonyabb felhasználását stb. várja, amivel végső soron a felhasználó jár majd jól. Az új felállással a vállalat új szoftverkarbantartási útitervet jelentett be okostelefonjaihoz:

  • Flagship product line (including T / R): The OnePlus 8 series and newer devices will receive 3 major Android updates and 4 years of security updates.
  • Nord / Nord CE: The first OnePlus Nord and newer Nord / Nord CE devices will receive 2 major Android updates and 3 years of security updates.
  • Nord N series: Starting from N10 and N100, all N series devices will receive 1 major Android update and 3 years of security updates.

 Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Kezdünk elég messze kerülni attól, ami miatt valójában csábító volt anno a OnePlus. Onnan indultunk, hogy egy BDFL-vezette (Steve Kondik) közösségi fejlesztésen (CyanogenMod) alapuló, kereskedelmi mobil operációs rendszert (Cyanogen OS) futtató, niche igényeket kiszolgáló startup (vagyis szellemében a Linux világhoz meglehetősen hasonló valami) piacra dobott egy készüléket és a közösség igényeit messzemenően kiszolgáló hozzáállás volt a jellemző.

Lassan ebből semmi sem marad.

PS:

Miközben ezeket a sorokat írtam, felfigyeltem arra, hogy Steve Kondik helyett mindenhol Stefainie Kondik szerepel a CyanogenMod referenciáknál. Ez azért furcsa, mert milliószor írtam le itt a HUP-on a CyanogenMod alapítójának nevét, és az Steve volt. Rákerestem a Stefanie Kondik névre ...

Ezt találtam:

https://www.instagram.com/foveate_/?hl=en

trey @ gépház

A nevezett úriembernek / úriasszonynak (helyes aláhúzandó) már rég semmi köze nincs már a OnePlus brandhez. Azon is meglepődnék, ha az okostelefon üzlethez bármi köze lenne manapság. Talán éppen az lett a baj, hogy az okostelefon helyett a tűsarkúak felé fordult.

trey @ gépház

HAHAHAHAHAHAHAHA 

oneplus telefonom lenne elegge atbaszva éreznem magam, pedig úgy tudtam azért kellene mert apple termeket használok. pár hete nem azt hazudtak nektek hogy az oxygenos megmarad úgy ahogy van? 
 

es akkor kiderül hogy az egyik fejlesztő még olyan ember is akit trey melyen elítél. :DDDDD

 

mademyday

Mindenki azt csinál magából, amit akar. Akár bohócot is.

Viszont a történelemhamisítást nem kéne erőltetni. Amit Steve-ként tett le az asztalral, azt nem kéne utólag átírni Stefanie-ra, mert félrevezető. Már csak azért sem, mert elég nehéz követni így. Mindenkinek Steve Kondik neve van meg.

Mutatok egy példát a Wikipediából:

In 2013, the founder, Stefanie Kondik,[11][12] obtained venture funding under the name Cyanogen Inc. to allow commercialization of the project.

 Egy lófaszt! Ha a cégalapító papírokat Steven Kondik néven adta be, akkor Steven Kondik az alapító. Nem hinném, hogy a nemváltás jogilag visszamenőlegesen érvényes lenne.

Ez az egész így összekeveri az embereket. Végig fals infókat tartalmaz a szócikk:

https://en.wikipedia.org/wiki/CyanogenMod

trey @ gépház

Milyen történelem hamisítás ? Ő ugyanaz az az ember mint mikor megszületett. Csak eddig nem vállalta fel. 
 

Ha esetleg nevet változtatsz akkor onnantól kezdve mondhatjuk hogy egy büdös lofaszt se tettel le az asztalra eddig és kezdhetsz mindent elorol? Faj hogy eddig is egy bűnös buziOS-t hasznaltal a kezdetek óta ?

Atbaszva érzed magad mert ebből is ugyanaz lett mint az android projektek nagy részéből? Mert ígértek valamit ami más volt mint a többi és lassan lassan semmi sincs már belole ? 

A hivatalos névváltástól kezdve - feltételezem volt ilyen - nem használhatja az előző nevét. 

Házasság esetén sem kell és nem is szabad a leánykori és férjegyzett nevet felváltva használni, attól függően hogy az érintett cselekmény előtte vagy utána történt. 

"Ez az egész így összekeveri az embereket. Végig fals infókat tartalmaz a szócikk:"

Jogilag nem tudom mi a helyzet (pláne az USA-ban), de végülis az az ember alapította anno a kérdéses céget, akit ma Stefanie Kondik néven találhatsz meg. Ha Steven lenne a cikkben, akkor meg olyan valakire utalna a cikk, aki ma -ezen a néven legalábbis- már nem létezik. 

Az lenne a korrekt, ha a wiki cikkben lenne minimum egy említés, hogy pl "az alapító Stefanie Kondik (akkori nevén Steven Kodnik)". Amúgy a wiki oldal alján van egy csomó anyag, ahol Steven-ként szerepel.

Jogilag nem tudom mi a helyzet (pláne az USA-ban), de végülis az az ember alapította anno a kérdéses céget, akit ma Stefanie Kondik néven találhatsz meg. Ha Steven lenne a cikkben, akkor meg olyan valakire utalna a cikk, aki ma -ezen a néven legalábbis- már nem létezik. 

Értem az erőlködésed, de a szócikk "History" részén pont, hogy a travi férfi nevét kellene említeni, mert történetileg akkor úgy hívták. 

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 07. 05., h – 15:13

Ugyan nálam hányinger, de jó lenne azonnal törölni az egészet, úgy ahogyan van. Mert a kanyarban felsejlik egy globalista gőzhenger, és 22-re, - eredményes volta esetén, - per lehet belőle sok pénzért.

Végül is az önmegvalósítás egyik szabad(?) módja, még akkor is.., ha szerintünk "kissé" szerencsétlen.. :) (Jézus és Mária.., - mi lehet ezeknek az embereknek(?) a fejében???) - Egyébként szerintem akár lehet egy vicces vírus, vagy megfelelő helyen akár egy stroke is a háttérben.

Lazán kapcsolódik, lehet volt már: a Huawei a 2017-es modellekig (pl. P10) visszamenőleg "frissíti" a telóit Harmony-ra kb. 1 éven belül.