Miért érdemes belevágnod az online Docker képzésünkbe?

Címkék

Április 19-én, hétfőn ONLINE formátumú, alapozó Docker képzést indít a HWSW, ezért most összefoglaltuk röviden, hogy miért érdemes részt venni ezen a tanfolyamon.

  • A 6 alkalmas, 12 órás képzés online formátumú, élőben bárhonnan és bármilyen platformról követhető, az órák utólag pedig bármikor visszanézhetők felvételről. Az oktatótól az online felületen, és Slacken is kérdezhetsz. Az egyes alkalmak munkaidő után indulnak és nem túl hosszúak, így a munka mellett sem megterhelő belevágni a képzésbe.

    A résztvevőknek igény szerint VPS hozzáférést is adunk, dedikált nemzetközi sávszélességgel, így az esetleges újabb járványügyi korlátozások miatt a stream-ekkel szétterhelt hazai internetszolgáltatók az oktatást nem akadályozhatják.
  • A Docker messze a legelterjedtebb konténerizációs platform, kis túlzással a defacto konténer szabvány, megjelenése alapját képezte számos trendnek és technológiának (pl. DevOps, Microservices, Kubernetes).
  • A konténerek lehetővé teszik, hogy izolált és megbízható környezetben történjen a fejlesztés, ami nem csak gyorsabbá teszi a folyamatot, de rengeteg jövőbeli üzemeltetési problémát is elhárít. A konténer minimális extra többletet jelentett az alkalmazás körül, a becsomagolt alkalmazást pedig módosítani nem, csak futtatni lehet. A Dockerben az egységet maga az alkalmazás és a függőségei (könyvtárak, futtatókörnyezetek, stb.) alkotják, ez a csomag pedig az operációs rendszeren fut, a virtuális gépekre jellemző redundancia nélkül.
  • A Docker hatalmas lépést jelent a fejlesztői, tesztelői és üzemeltetői környezetek egységesítéséhez. Használati lehetőségei az alkalmazásfejlesztés kezdeti fázisaitól egészen az felhasználókig elérő éles környezetek üzemeltetéséig terjedt. Fontos előnye, hogy üzemeltetéskor is sokkal könnyebben mozgathatóak az egységek, illetve kevesebb üzemeltetési erőforrást is igényelnek.
  • A tanfolyam gyakorlatorientált, alacsony a belépési követelmény is, így bátran ajánljuk mind a fejlesztőknek, mind az üzemeltetőknek, de PO-knak és PM-eknek is, hiszen manapság már elengedhetetlen a Docker legalább minimális ismerete egy IT-szakember számára.
  • A tanfolyam oktatópartnere a LeanNet, akik a Cloud Native területen foglalkoznak tanácsadással, oktatással. Oktatóink kiváló szakemberek és előadók, amiről magad is meggyőződhetsz, Szabó Dávid Docker: múlt, jelen, jövő (?) s című rövid előadását megtekintve.

Docker alapjai képzés oldalán megtalálod a részletes tematikákat és itt tudsz jelentkezni is.

Hozzászólások

Ára: 59 900 Ft + áfa = bruttó: 76 073 Ft