Akár 240 Hz-ig terjedő, változó képfrissítési frekvenciával kapcsolatos szabadalmat nyert el az Apple

Címkék

A szabadalom leírása itt. Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 02. 17., sze - 18:46

Néhány dolog jutott eszembe:

Képfrissítés:

- "Kinek? Minek?"

- "Már így is fluent!"

- "60Hz mindenre elég!"

Apple innováció:

- "Kínában rakják össze, de ez eredeti AMERIKAI innováció! Designed in California!"

Persze, persze ... Kaliforniában! Kínaiak által:

Inventors: Hu; Jiaxi (San Jose, CA), Chiu; Hao-Lin (Campbell, CA), Agarwal; Shatam (Austin, TX), Park; Kwang Soon (San Ramon, CA), Lee; Joonggun (Los Gatos, CA), Kim; Kyung Wook (Saratoga, CA), Chang; Shih Chang (Cupertino, CA), Zheng; Fenghua (San Jose, CA)

trey @ gépház

Ja, értem. Az az amerikai innováció, hogy Amerikában, feltehetően nem amerikaiak által felhúzott épületben, egy nem amerikai tervez meg egy később Kínában és Indiában marék rizsért (adott esetben ki nem fizetve a munkáját) összerakott valamit :D

Pedig a valóság kezd úgy festeni, hogy ezen a piacon mindent a kínaiak, dél-koreaiak innoválnak és gyártanak.

trey @ gépház

igen, jó lenne megkérdezni. hiszen itt a fórumon már megvan a tökéletes recept az apple sikereire. kell pár kínai, össze kell rendelni ebayről az alkatrészeket, egy kis ctrl+c meg ctrl+v és meg is vagyunk. készen van a milliók által vásárol szuper termék ami egyébként egy szar, de mégis mindenki veszi. ha ennyire egyszerű akkor azt hiszem bárki el is kezdheti csinálni.

Mit nem csináltak meg? A belső piacukon a pár éve még piacvezető  Apple most 8%-ot ér el, marginális szereplő, A Huaiveii me 40% -ot. 

https://www.counterpointresearch.com/china-smartphone-share/ 

 

Nyilván az USAban meg az Apple hozza ugyanezt százalékben, mondjuk tegyük hozzá, égy ötödakkora piacon. 

https://www.counterpointresearch.com/us-market-smartphone-share/

továbbra is úgy látom, hogy habzó szájjal savazol és köpködsz egy céget mint egy átlagos tudatlan információ hiányban levő 0 tapasztalattal bíró random 14 éves fórumozó, miközben azok az eszközök amiket te használsz is ugyanolyan szarok. ugyanakkor ezeknél az eszközöknél valahogy nem fontos ez számodra. 

igen, most is fasza, majd ezután meg jobb lesz. azt felejted el, hogy az iPad Pro már akkor is 120hz volt mikor a kinai szarok még közel sem. szerinted azért nem volt eddig benne mert nem tudják megcsinálni?

nemtom mi lesz így, de úgy tűnik, ha kijön az új iPhone akkor a 90hz lofaszokat lehet kidobni a kukába hiszen használhatatlan fos kategóriába kerülnek by trey

senki nem mondta hogy NEM KELL, csupán azt hogy ráér. azért nem fogok oprendszert váltani meg eldobni az összes appom mert pokókokófon 90hzen megy 60 helyett. aki igen az egy ostoba fasz. 

Nekem kollégám volt vicces amikor előjött egy ilyen 60+hz kijelzős telefonnal hogy néézd de király. Mondom oké, tök jó, tényleg szmút meg fasza, bár igazából nekem a 60 is tök jó.

Rá pár hétre nézem hogy valamit babrál a telefonján és gyanúsan eltűnt az a szuperszmút élmény róla. Kérdezem hogy na mivan, elmúlt a csoda? Áhh, tök király, de zabálja az aksit szóval visszavettem 60-ra. 

A vicc az hogy egy generációval ezelőtt ugyanezt eljátszotta a felbontással is. Azóta a negyedik telefonját nyüstöli én meg még mindig ugyanazt.

Szerkesztve: 2021. 02. 17., sze - 20:25

Nem vagyok benne biztos, de mintha az lenne benne a pláne, hogy a képernyőn nem csak egésszében lehet valamekkora a képfrissítés, hanem egy adott téglalapon lehet az alap többszöröse is. Avagy, egy videó ablakban a videó területe gyakran frissül, míg a körülötte lévő szöveg nem gyakran. A mostani lcd és hasonló kijelzőknél talán csak az egész kijelzőre egyszerre léteznek frekvenciaváltó megoldások.

Nem mintha ez is teljesen újdonság lenne, mert szerintem az e-ink kijelzőknél is csinálnak valami hasonló optimalizálást. 

szerk: Ó nem... az absztraktot elolvasva teljesen más. Dupla sebességhez felezi a felbontást. Szóval ahelyett, az órajelet emelénék a felbontás lesz annyiad része, mint ahányszoros a képfrissítés szorzó. Tényleg egy mutáns interlaced. Vagy inkább pixel duplázás / sokszorozás. 

Ahogy olvastam még csak részben javították. De lehet mire kijön a 14.5 addigra tényleg javítják. De akkor is vicc szerintem hogy évek óta mennek ezek a zöldülő sárguló stb kijelző hibák minden iPhone kiadáskor. Most meg ez a fekete háttérrel is világító amoled. Nem is értem, egy telefonban sem lattam még ilyet pedig volt pár amoledes. 

akkor készülj fel lelkiekben. érdekes, hogy amikor a samsung gyártja a paneleket az iPhoneba, akkor az figyelembe van véve, fikázva van. mikor meg probléma van vele, akkor hirtelen az Apple a hibás a szar kijelzője miatt. (amit a samsung gyárt) :DDD

ui: iphoneon én sem találkoztam még ezzel, de apple tekintetében szinte soha nem vagyok early adopter mert az első verziókat betanak tartom.

"új információ" ez számomra. eddig csupa olyanokat olvastam, hogy a telefonjukat a samsung készíti és az apple csak rárakjak a logót. most komolyan, egyszer így, egyszer úgy? mik ezek az ellentmondások? csak addig a samsung érdeme ameddig nincs baj? :D utána egyből ráverjük az almára? na, ezt nevezem igazi elvakult fanatikusságnak. :) 

Miért az apple lesz a hibás?

Mert ezt mondja ki a törvény. Ez egy Apple termék, függetlenül attól, ki szálított be hozzá paneleket. De oké, lejött egy széria hibásan, legyen a Samsung miatt.  De a hibát elismerni és sürgősen javítani illene, tisztességes, nyílt kommunikáció mellett. 

Egyébként mikor hallottál tőlem olyat, hogy a Samsung gyártja az iphone-t? Szállít bele alkatrészeket, ez nagyon nem ugyanaz.
Egyszerűen megkerülhetetlen a Samsung, neki van akkora gyártókapacitása, ami az iPhone mennyiségi igényeihez kell, ami egyébként elég szép profitot hoz a koreai cégnek. 

Paradox módon a Samsung érdeke is, hogy minél több iphone fogyjon, fordítva ez  nagyon nincs így.

Az a probléma, hogy mostmár zsinórban minden kiadásnál vannak ilyen kijelző hibák. És szoftveres hiba -legalábbis most is úgy fest a dolog-, nem a panel a rossz. A másik probléma, hogy mire elismerik és javítják, addig hónapok telnek el. A harmadik probléma a tájékoztatás teljes hiánya, a support fórumon sincs semmi. Engem érint, de semmit nem lehet tudni, hogy tudják-e javítani, vagy csak részben tudják, vagy mi lesz. A szerviz sem tud semmit, nincs állásfoglalás, és ha cserélik akkor sem biztos, hogy jót, jobbat, vagy rosszabbat kapsz - mert ugye ráadásul többféle hiba van (van amelyik sárgul is). És nem kevés embert érint, bár el lehet bagatellizálni azzal ,hogy nem mindenki veszi észre a hibát és csak azt érinti aki reklamál is. Csak ez nem igaz, mert a sötét háttérrel is világító amoled pl az akksi időt is befolyásolja és ez annak is rossz, aki mondjuk nem vaksötétben nézegeti a koromfekete wallpapert hobbiból..

nem mindegyik i12 ilyen. gondolom rá kell jönni hogy hány darab érintett, és vajon melyik készülékek lehetnek ezek. aztán ezekre kiküldeni egy patchet. sajnos valószínű, hogy nem mindegyik darabot tesztelik le részletekbe menően. ez viszont innentől a samsung sara IS. (főleg hogy fentebb linkeltem neked hogy galaxynál is előfordult már, és ott sem mindegyiknél) 

"nem mindegyik i12 ilyen. gondolom rá kell jönni hogy hány darab érintett, "

Ez nem zárja ki, hogy végre visszaböffentsenek valamit a usereknek (kommunikáció) és ne csak a bétát tesztelgető redditezőktől lehessen tájékozódni, hogy végre van valami mozgolódás a témában.
Az apple support fórumon miért nem válaszolnak valamit kvázi hivatalosan a 100 oldalas thread-ben? Mondjuk hogy "nyugi emberek, a probléma szoftveres és dolgozunk rajta"?. Kb ennyit várna a nép tőlük.

milyen dicséretről van szó? nem látok mást sehol csak a fika tengert. főleg itt. főleg ebben az országban.

a felhasználók kis részét érinti. az új szériából láttam pár készüléket. egyiket se érintette eddig. ezeken meg ki lesz javítva. pont. 

soha sehol senki nem mondott olyat hogy az apple nem hibázhat. emberek dolgoznak ott is, nem gépek. egyszerűen nem értem hogy diplomás embereknek, vagy it szakembereknek ezen mi a faszom a felfoghatatlan...

... így most már a macskák is egybefüggő képet láthatnak az almadarálókon :D ... lehet őket whiskas vásárlására ösztökélni :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Tudtok egy jó szemorvost? Fel kellene turbózni a szememet ezekhez.

OLED kijelzőt programoztam pár hete. A képfrissítés egy regiszter írásával állítható :D

Azért nem a jó öreg CRT-t hozom fel, mert azért az más elven működik.

Szerkesztve: 2021. 02. 18., cs - 10:52

Egyik ember más mint a másik de valahol 100 Hz felett kezd édesmindegy lenni. De jobb ha hozzászokunk ehhez mert az úgy van hogy évente-két évente ki kell adni a premium flagshipet, az előző flagshopből meg lecsorgatni a középkategóriába a cuccot, onnan meg az alsóba. Ha nincs felül utánpótlás, megáll az "innováció".

De ez amúgy jó mert 50 ezerért is megveheted 1 évvel később azt amiért a "hülyék" 200-at adtak nemrég.