Chrome 88

Megkezdődött a Chrome böngésző 88-as kiadásának disztributálása a "stable" terjesztési csatornát követő felhasználókhoz. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Pedig pont beállítottam chromiumban, amit azért vettem elő, mert abban be lehet kapcsolni linux alatt a hardveres video dekódolást. A hivatalos chrome nem támogatja.

Bár, ha ez nem érinti a fejlesztői kulccsal való api használatot, akkor semmi sem változik. Ha meg valaki közzétett saját fejlesztői kulcsos verziót, az amúgy is szabálytalan, mert nem igyenes termékhez csak úgy felhasználni.
Ezt szegték meg és most megkérték, hogy vagy vegyék ki a beégetett kulcsot a forkból vagy tiltsák le a funkciót benne.

Kicsit macera legenerálni mindenféle kulcsokat. De utána csak környezeti változóban kell hivatkozni és felszedi a chromium. 
Kicsit el is avult az oldal, ami erről szól: https://www.chromium.org/developers/how-tos/api-keys

Bár, ha ez nem érinti a fejlesztői kulccsal való api használatot, akkor semmi sem változik.

Ezt félreérted. Fejleszteni továbbra is lehet a Chromiumot, a fejlesztői API-val működik is a Sync, _de_ csak fejlesztés közben (rate-limites). Egy disztribúció rendes csomagjai közé nem kerülhet be ilyen API-val fordított Chromium bináris, mert egy pillanat alatt elfogyna a napi kvóta. Szóval aki Google Sync-et akar használni, az csak a Google által fordított Chome-ot használhatja, semmilyen más binárissal nem fog működni a Sync API márciustól.

Nem értem félre. Mindenki magának kell regisztráljon kulcsot. Ahogy a nem hivatalos youtube addonhoz is kodiban például. Pont azért, mert közös kulccsal elfogy hamar és valószínűleg amúgy is szabálytalan lenne megosztani saját fejlesztői kulcsot. Környezeti változóból felszedi a kulcsot, én is úgy hasznolok egy buildet.

Azt nem tudom pontosan, hogy eddig milyen kulcsot használtak. Mert ezek szerint nem volt ilyen korlátja, vagy nagyon kevesen használják csak azt a buildet a beégetett kulccsal. 

A második linkeden ahogy a beszélgetés halad, régebben kaptak felmentés némely disztribúciónál. De ezeket a felmentéseket megszüktetik, mindenkire ugyanaz fog vonatkozni.

Hoppá.... a chrome 88-cal megjött linuxra a hivatalos chrome-ba is a hardveres video dekódolás!
https://www.linuxuprising.com/2021/01/how-to-enable-hardware-accelerate…

Tényleg a MojoVideoDecoderrel megy a hd4000-es intelemmel ubi20.04.02-őn a youtube avc módban (h264ify), újjabbakon meg gonodolom vp9 is.

"Which would be a shame since there is no 32bit Google Chrome and I have been offering 32bit Chromium packages until today for the most recent releases of Slackware. Yes, 32bit OS-es are still being used."

Azért erre megnéznék egy valódi usecase-t: friss Chrome 32 bites OS-en.

... inb4 Raynes Segédmunkatárs kisregénye a 32-bitről ...

Esetleg kérdezd meg az idézett package maintainert, hányan használják (vagy töltötték le a repókból) a csomagjait. Nyilván azért csinálja, mert senkinél nincs valódi use-case.