LibreOffice dokumentáció: Calc 6.4 könyv

A LibreOffice dokumentációs csapata örömmel jelenit, hogy megjelent a LibreOffice 6.4-es táblázatkezelőjének (LibreOffice Calc) kézikönyve.

Forrás: TDF Blog.

Hozzászólások

Mai megfigyelés: Ha Calc-ban (6.4.5) valahol [shift+delete]-t nyomok -> Megfagy az egész. Erőszakkal kell bezárni, utána meg reménykedni a helyreállításban.

Régebben ez a billentyű-kombó amolyan erős-törlésként működött, még az egyesített cellákat is visszaállította. De most nem, hanem megfagy... :-(

Megoldásnak azt találtam, hogy a Eszközök/Testreszabás/Billentyűzetnél hozzáadtam a Törlés parancsot a [shift+delete] kombóhoz, ami alapból üres volt. Azóta nem fagy, hanem működik, bár nem tudom a régi "erős" törléssel mi lett.

Korrigálnom kell magam:

A probléma csak akkor jött elő, ha a libreoffice.org-ról letöltött csomagokat telepítettem föl. Azért ezeket tettem, mert az én rendszeremhez akkor még nem volt 6.4.5, és én a legfrissebbet akartam.

Azóta viszont lettek a disztrónak saját 6.4.5-ös csomagjai, most tettem föl őket. Ezek hibátlanok, a shift+del erős törlés is működik! Éljen! (Az előző, általam beírt billentyű-társítást kivettem a Testreszabásban, most megint üresen van hagyva, de mégis jó!)

Persze én voltam türelmetlen, meg kellett volna várnom a disztró saját csomagjainak elkészültét.