Tux a Windows 10-ben!

A Microsoft bejelentette, hogy a Windows 10 Insider Preview Build 19603-mal megjelenik a Windows Intézőben (File Explorer) a Windows Subsystem for Linux (WSL) integráció. Vagyis, akinek a WSL fel van telepítve, annak megjelenik a Linux kabalája, Tux az Intézőben. Rákattintva az összes feltelepített disztribúció látszik, majd az egyes disztribúciókra kattintva azok root fájlrendszerében találjuk magunkat.

Részletek itt.

Hozzászólások

Sajnos ez "by design" ilyen:

Cross OS file speed will be slower in initial preview builds

You will notice slower file speeds compared to WSL 1 when accessing Windows files from a Linux application, or accessing Linux files from a Windows application. This is a result of the architectural changes in WSL 2, and is something that the WSL team is actively investigating on how we can improve this experience.

Forrás:

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/wsl/wsl2-ux-changes

... ezek szerint sikerült a Microsoftnak az ext* fájlrendszer kezelését megoldani? :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

9P protocolt használják, működik már egy ideje (felhívnám a figyelmet a bejegyzés dátumára). Még annyit tennék hozzá hogy eddig is meg lehetett nyitni a \\wsl$ útvonalat ami listázza a futó (aktív shellel rendelkező) disztribúciók fájlrendszereit, csak eddig a hálózati helyek alatt jelent meg, nem volt rá külön ikon.

The WSL team is actively investigating ways to improve the discoverability of your Linux files inside of File Explorer.