Újabb fotókat és videókat tett közzé a Purism az "etikus" Librem 5 telefonjának "Aspen" kötegéről

Az első, "Aspen" kódnevű szállítmány már úton van a korai megrendelőkhöz, így a Purism még több képet és videót tett közzé a linuxos telefonról. Ezek megtalálhatók itt.

Hozzászólások

Ha valaki meg tudná mondani a súlyát az jó lenne.
A Google sem tudja.
De ilyen fontos és alap dolgot nem közölnek a speciben...

Viszonyitasi alapnak mondjuk egy meglevo telefonhoz. Nalam pl szempont volt a legutobbi vasarlasnal, hogy egy bizonyos meretnel nem lehet nagyobb es egy bizonyos sulynal nem lehet nehezebb. Oneplus pl ezert verzett el (es a Qi toltes hianya miatt). Nem mindenki szeret egesz nap fel teglat cipelni magaval.

A jelenlegi Nokia 6.1 telefonom sokkal nehezebb mint az előző Nexus 5x. Már kezdem megszokni, de azért zavar. Húzza le a zsebemet, még az asztalról is nehezebb felvenni. Ennek fém háza van, nem tudom ezt miért erőltetik, aztán küzdenek, hogy a rádióhullám ki tudjon jönni belőle... én egy minőségi műanyag háznak jobban örülnék.

Legtöbbször semmi sincsen nálam, csak a telefon.
A mostani 112 gramm és többször is próbáltam már 150-175 grammosakat tesztből a zsebben hurcolni és komoly megszokást fog igényelni, ha egyszer akkorára kell majd cserélni. Márpedig a világ afelé halad, hogy 170 alatt nem igazán van életképes.
Pedig négy-öt deka.

Plusz öregszem. Minél öregebb az ember, annál hülyébb :)

Van benne Fraudulent Website Warning?

Egész pofás. Ahhoz képest, amit vártam. Mondjuk kicsit vastagnak tűnik.

Amúgy olyan jó lenne, ha ez sikeres lenne.

Szerintem a potenciális vevők jelentős részének ez csodálatosan néz ki, nem egy tégla, nem egy 6 évvel ezelőtti design, én (pozitívan) meglepődtem. Az hogy esetleg nem vékony, nekem még előny is.

szerk.: egyik képen látszik mitől dundus, a gsm és wifi kártya csatlakozása kiáll a lapból, gondolom a hardware design döntésekben írtak róla, tippre nem találtak olyan lapkát, amin integrálva vannak ezek ÉS megfelel a purism céljainak, kapcsolhatóság és leválasztás tényleg megvalósítható, ...

Ja, sörrel egészen elmegy.

Q: Will it be possible to replace the case (or other components) in the Librem 5 I receive with parts from a later batch?

A: Very likely, yes: screw-holes in the PCBA and basic mechanical design are unlikely to change; minor adjustments for ease of assembly or antenna placement are examples of case modifications between batches.