Itt "a világ első optikai laptop billentyűzete"

Címkék

A Razer-től. Drága gaming laptopokban debütál. Elsősorban játékrajongók számára kifejlesztve. Részletek itt.

Hozzászólások

Őket lehet fejni, ők viszik előre a hardverigényt is.

Arrol meg nem is beszelve, hogy:

In terms of overall performance, AnandTech emphasized Apple’s lead in the mobile chip space, noting that the A13 posts almost double the performance of the next best non-Apple chip. The site also found the A13 “essentially matched” the “best that AMD and Intel have to offer” for desktop CPUs, at least based on SPECint2006, a suite of CPU-intensive cross-platform integer benchmarks.

https://www.macrumors.com/2019/10/16/anandtech-iphone-11-pro-review-a13…

Az optikai (valójában machanikus optikai) billentyűzet nem újdonság. A YouTube-on találsz róla 2 éves teszteket is. Állítólag elég jók, de nem az optikaiság miatt, hanem a felsőbb árfekvés okán elég jó minőségűre gyártják, igényes termékek. Még soha nem volt a kezem között ilyen, de nem tűnik rossznak, és alig drágább, mint a hagyományos mechanikus felsőkategóriás billentyűzetek.

A cikkben lévőben csak annyi az újdonság, hogy most már laptopokban is megjelenik.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

... inkább LCD-t tennének a billentyűkre, ha váltok nyelvet, akkor azokat a karaktereket írja a billentyűre, amik az adott kiosztáshoz tartoznak.
Hogy optikai vagy mechanikai úton érzékeli a lenyomott billentyűt, az a kutyát nem érdekli...

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

De ez már hány éve volt? ( min. 5-6 ) Akkoriban még kuriózum volt az OLED technológia, ma már tucat. Az e-ink-ról nem is beszélve. Nem igazán értem, miért nem lett azóta általános - helyette inkább ez az 1 is megszűnt.
Helyette már mindenhol mindent touch-oznak - ami meg a halálom. Rengeteg helyen sokkal használhatatlanabb, mint a korábbi mechanikus billentyűk, amit kiváltanak vele :( (pl.: multifunkciós nyomtatók, fénymásolók)

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Az első billentyűzetem volt az ami a legtovább tartott, természetesen frankó mikrokapcsolós volt.
Amikor éjjel írtam, Anyám feldörömbölt, hogy hagyjam abba a gépezést, úgy lehallatszott a kattogás. A mostani világít, és a gyerek is tud aludni mellette, de hogy meddig bírja... Fene tudja. 5 éve vagyok a melóhelyen itt már a harmadik (egyébként HP) billentyűzetet nyuvasztom. Úgy látszik nem vagyok egy kimondott egérhuszár! :-)