Ransomware bűnszervezet áldozata előbb fizetett, majd visszatámadott és publikálta a banda összes visszafejtő kulcsát

A bűnbanda egyik áldozata, a német programozó, Tobias Frömel előbb váltságdíjat fizetett azért, hogy visszakaphassa fájljait. Majd utána elemezte a Muhstik ransomware-t, rájött, hogy az hogyan működik és az infók birtokában hozzáfért a támadók szerverén levő adatbázishoz. A visszavágás eredményeként a Pastebin-en publikálta azokat a kulcsokat, amelyekkel a bűnbanda többi áldozata képes lehet visszafejteni saját, bűnözők által titkosított fájljait. Az általa közzétett Pastebin post 2858 visszafejtő kulcsot tartalmaz. Frömel emellett publikált egy decrypter alkalmazást is, amelyet az áldozatok felhasználhatnak a fájljaik visszaállításához. A programozó most azon van, hogy minél több áldozatot értesítsen a Twitter-en keresztül.

Részletek és linkek a Slashdot cikkében.

Hozzászólások

Na majd jól megbünteti a német BKA ezt a nyilvánvalóban fehér rasszista férfit, amiért megsértette szegény megélhetési netaktivisták személyiségi jogait, és illetéktelenül hozzáfért a szerverükön levő adatbázishoz. :)

Az univerzális visszafejtőmotort már megcsinálta egy nepáli srác.
Csak sajnos, mivel univerzális volt, akkora veszélyt jelentett, hogy a CIA titkos ügynököt aki lelőtte a srácot biztos ami biztos alapon a kínai ügynökség eltette láb alól, mielőtt a Moszad a Gestapo utódszervezet ügynökséggel karöltve a levegőbe nem repítette az egész ázsiai csürhét.
Állítólag mindenkit likvidálnak aki csak hallott az univerzális kódról, és ... bocs, csöngettek, érdekes pedig nem várok senkit, egy pillanat és jövök!

Egy rendes jogállamban Tobias Frömel 80 év letöltendőt kap valamilyen indokkal. Egy rendetlenben kap egy állásajánlatot a nemzetbiztonságiaktól.

> Sol omnibus lucet.