Tragikus körülmények közt elhunyt tagját gyászolja a CodeWeavers / Wine közösség

 ( trey | 2019. szeptember 16., hétfő - 15:12 )

28 éves korában elhunyt Józef Kucia, akinek a Wine közösség több mint 2500 patchet köszönhetett az elmúlt években. A hacker a Tátrában, barlangászás közben vesztette életét.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ahh barlangaszas. Nincs az az osszeg amiert bemasznek egy szuk uregbe...

De van eppen ezert probalom az okorsegek elkoveteset minimalizalni. Ezekben a helyekben semmi kulonosen erdekes nincs max az ,hogy meghalhatsz szinte barmikor.

.

Szerintem poén akart lenni... vagy én értelmeztem rosszul?

--
robyboy

Hát igen, de ha már elment a komolykodás irányába, akkor megjegyezném, hogy azt, hogy a barlangokban nincs semmi érdekes, azért erősen megkérdőjelezem; én már azért voltam hihetetlenül látványos barlangokban. Igaz, mindig vezetővel, de néha csúszva-mászva.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Hát igen, az élet egy veszélyes "szakma", bárkit bármikor utolérhet a végzete, akár pl. egy szívinfarktus formájában. Azt kellene elfogadni, hogy a halál az élet velejárója.

Egy biztos, aki hosszú, nyugalmas életet akar, az ne kísértse a sorsot. Még így sem garantált, de valószínübb.

--
robyboy

Akkor meg unalmas lesz xD

Tudtam, hogy valaki ezt fogja ide beírni, de ne higyjük ezt egy percig sem.

--
robyboy

Ilyen helyeken csak beszopni lehet elobb utobb. Szerintem emberunk valami hasonlo helyen jart en sem az aggteleki cseppkobarlangrol beszeltem:

https://allthatsinteresting.com/nutty-putty-cave

Remélem az megvan, hogy az aggtelekibe is azért járhatsz, mert ott is dolgoztak korábban a barlangászok?

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Ha megsem mehetnek sem dolne ossze a vilag.

Probaltam ugyis ertelmezni de bemaszni valakibe maximum a horrorfilmekben tortenik meg vagy esetlem a MiB-ben :D

Szerinted ... mások meg szeretnek síelni, wakeboard-ozni, snowboard -ozni, wingsuit-ban repkedni, raftingolni, hegyet mászni ... mindegyik veszélyes, mégis rengetegen űzik.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Az altalad leirtak kozul is lehet majdnem mindegyiket esszel csinalni aminek nagy az eselye ,hogy nem halsz bele. A mokusruhasnal mar halott vagy csak meg nem tudod...

Ezt a barlangban csuszosmaszos dolgot nem tudom ertelmezni. Hiaba mesz vezetovel attol meg beszorulhatsz radomolhat, valamilyen belso hegyi patak amirol nem is tudsz megaradhat es elzarja a kiutat.

A legtobbre ki lehetne rakni ezt a tablat:

https://i.ndtvimg.com/i/2016-10/stop-your-death-sign_650x400_71476791136.jpg

Én se mennék barlangba, de nem tartom bolondabbnak a barlangászokat az extrém sporolóknál :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

"síelni, wakeboard-ozni, snowboard -ozni, wingsuit-ban repkedni, raftingolni, hegyet mászni"

Ezekbol en a mokusruhas szuicid figurakat tartom csak extrem sportoloknak. A tobbi manapsag mar sima sport (illetve nyilvan az is szamit ,hogy hogyan uzzuk lehet futni egy 100 emeletes haz tetejenek a szelen is de nyilvan azt sem csinalnam)

Látom nem jött le neked a szűk üreg és a gyermek közötti összefüggés.

:)

Bemászással van problémája, nem kimászással ;)

--
trey @ gépház

Szomorú történet, Isten nyugosztalja!

Viszont érdekelne, hogy ha netán Linus Torvalds-al történne valami, kihez kerülne a kernel-kiadás joga? Ki venné át? Van erre valami előre jóváhagyott forgatókönyv?

nézd meg a legutóbbi önfejlesztős-elmélkedős visszavonulása kapcsán mi változott...
röviden: van.

harrypottering atveszi

Az ‘szna be. Bár ő biztos örülne neki, hogy lenne a kedvenc systemd-je mellé egy kerneld is. Vagy mindjárt összeolvasztaná a két projektet systemd keretében. Esetleg átnevezné az egészet Linuxd-nek :D Mi meg szépen áttérnénk BSD-re.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP 🐧

"Esetleg átnevezné az egészet Linuxd-nek"

Na ezt nevezném én elegáns huszárvágásnak! :-)

Jött, látott, győzött! A többi meg sírhat... :-P

Nyugodjék békében!

Én is másztam 4 évig, s volt szerencsém élőben is, csak én nem mélyre, hanem magasra.

Our friend and colleague, Józef Kucia, died at the age of 30. Cikkben 28 évesnek van írva. Bár mindegy mennyi idős volt, Isten nyugosztalja!

Róla és a társáról írtak a magyar portálok is. Napokig keresték őket, mert a hirtelen eső miatt bentrekedtek egy járatban. Szomorú, főleg mert kihűlés okozta a halálukat.

Azzal együtt, hogy végtelenül sajnálom, és együttérzek a családdal, csak nagyon zárójelben jegyezném meg, hogy a „tragikus körülmények közt” kifejezést az öngyilkosságra használják. Teleki Pál öngyilkosságát jelentették be ezzel a szófordulattal, azóta ezt használják.

----------
Registered Linux user #46079

Az nem a tragikus hirtelenséggel?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Nem, az a tragikus ostobasággal!

--
trey @ gépház

Gondolom az eutanáziáról is hasonlóan sommás, bármilyen körülményt figyelmen kívül hagyó "pozitív" véleménnyel vagy... a kis köcsög nehogymá nyugiban dögölhessen meg, szenvedje csak végig még azt az egy-két hónapot...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

A kecskesajtokról is tudnál valamit mondani? Nem értem, hogy hogyan jött ide az eutanázia. Kérlek ne is zavarj az ilyen politikai témáiddal.

--
trey @ gépház

Akkor eutanázia szerinted ok. Az öngyilkosság meg nem.
Ha mondjuk egy halálos betegnek az orvosa nem hajlandó segíteni emberi körülmények közt meghalni, és ezért öngyilkos lesz, az továbbra is "ostobaság"?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Nem hiszem, hogy ezekre a témálra lehetne általánosságban bármit is mondani. Minden esetet egyenként kellene megvizsgálni. Az, hogy te most hoztál egy szélsőséges példát az öngyilkosság mellé, nem jelenti azt, hogy az öngyilkosok nagy része ne lenne gyáva/ostoba.

--
trey @ gépház

Na látod, máris máshogy hangzik.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Dehogy hangzik az máshogy! A kivétel erősíti a szabályt mondásra kellene csak gondolnod ilyenkor, amikor nekiállsz szőrszálat hasogatni.

--
trey @ gépház

Mi lenne, ha linkek helyett mondjuk leírnád, amit mondani szeretnél? Mondjuk 3-4 mondatban?

--
trey @ gépház

A kivétel nem erősíti a szabályt, pont hogy gyengíti.

"az öngyilkosok nagy része ne lenne gyáva/ostoba" Az öngyilkosságig való eljutáshoz hosszú út vezet és a 90 %-a megakadályozható lenne, ha éppen lenne valaki mellettük, a kínai fickó már 330 embert mentett meg csupán azzal, hogy elkezdett beszélgetni velük.

Nagyapám igen kemény ember volt kubikosként dolgozott, nagyon nem kímélte az élet, mindent kibírt, aztán rákos lett, az életerős csupa izom ember 36 kg-ra fogyott, iszonyat fájdalmai voltak, amit semmi sem csillapított az orvosok az akkori lehetőségekhez képest mindent megtettek. Nagyapám mindent megtervezett, precízen pontosan ahogyan életében is, hogy ne lehessen megmenteni még ha megtalálják is. Nem volt sem gyáva sem ostoba.

Ja, akkor most disclaimer-be kéne kérnem, hogy akinek rokoni öngyilkosság miatt érintett, az kíméljen a véleményével elfogultság okán.

--
trey @ gépház

Kedves trey azt kívánom legyen benne részed.

Most itt jöhetne a sztori a széles rokonságban magát a meggyfára felhúzó emberről, akit a felesége is full bolondnak tartott, de megkíméllek tőle. A felesége utána újraházasodott, most 90 éves, a második férjével leélte az életét. Azt hiszem, volt ideje végiggondolni a dolgot.

--
trey @ gépház

Arról az általánosításról volt szó, hogy az öngyilkos ostoba/gyáva, hoztam egy kivételt amely gyengíti ezt az általánosítást.

Te hoztál egy példát, hogy azért lett öngyilkos, mert még a felesége is bolondnak tartotta és a felesége milyen jól élt még utána, de a bolondnak titulált férjről nincs semmilyen első kézből származó információd, hogy tényleg az volt-e és ha az is volt az vezetett-e ahhoz, hogy öngyilkos lett.

" hogy azért lett öngyilkos, mert még a felesége is bolondnak tartotta "

Nem, nem! Valamit félreértettél. Öngyilkos lett, de nem azért, mert a felesége bolondnak tartotta. A felesége csak szimplán elmondta, hogy nem csodálkozik rajta, hogy öngyilkos lett, sose volt normális (=bolond volt).

--
trey @ gépház

Nem nem értettem félre, csak a megfogalmazásom nem volt pontos.

Már bocs, de te magad írod le, hogy az öngyilkost a felesége is full bolondnak tartotta.

Nem lett volna érdemes kezeltetni?

Kicsit olyan, mint mikor a pszichológus mondja, hogy a szomszéd kölyök mennyire egy hülye. A haverja meg: nem látod rajta, hogy neurotikus? Nem kellene egy kicsit kezelgetned, ha történetesen pont mellette laksz?

"Már bocs, de te magad írod le, hogy az öngyilkost a felesége is full bolondnak tartotta."

Persze, hogy annak tartotta. Állítólag kést fogott a torkéhoz, hogy menjen hozzá feleségül. Elmondás alapján szerintem is az volt. Full.

"Nem lett volna érdemes kezeltetni?"

Kicsit más volt az élet az 1910-es években. Nem biztos, hogy kezeltetni szeretted volna. Akkor lobotómia, elektrosokk és hasonlók voltak a kezelési módszerek.

--
trey @ gépház

Eddig semmilyen velemennyel nem voltam rolad Trey mert nincs kozunk egymashoz, de ezzel az amokfutassal amit itt ebben a thread-ben eloadtal emberileg teljesen melypontra sullyedtel.
- egyreszt totalis fogalomzavarban szenvedtek. ongyilkos != bolond es pszichologus kurvara != pszichiater
- masreszt gondolom hallottal mar arrol hogy depresszio. Az emberek komoly reszevel elofordul, es a legtobbjuk se nem bolond se nem hulye se nem gyenge
- ha a depresszio kivalto oka huzamosabb ideig fennall es/vagy mert nem kap segitseget vagy nem tud segitseget kerni az alany (ez a depressziosok nagy tobbsegenel egyebkent fennall), akkor klinikai depressziorol beszelunk.
- klinikai depressziosok pedig sajnos egy rovid idon belul bekovetkezo, rossz esemenysorozat altal triggerelve gyakran lesznek ongyilkosok.
Ugyanolyan emberek mint te, jonnek-mennek, elik az eletuket, dolgoznak, stb. csak eppen van egy vagy tobb sulyos (legtobb esetben gyerekkori) feldolgozatlan traumajuk.
Szoval ezeket az embereket nevezed te gyengenek/bolondnak. Pl. azt akit egesz gyerekkoraban vertek, vagy eroszakoltak, vagy papa full alkoholista volt es verte anyut amit a gyerek vegignezett, stb. stb. millionyi peldat lehetne hozni. Szerinted mindezek az emberek gyengek, hulyek, bolondok, esatobbi.
Szegyen latni hogy egy hozzad hasonlo ertelmiseginek tuno szemely ilyen foku sotetseggel, aggresszivitassal es korlatoltsaggal rendelkezik egy olyan problemaval kapcsolatban ami a felnott lakossag szabad szemmel is jol lathato reszet erinti:
"Az Európai Unió felnőtt lakosságának 6,8 százaléka tapasztal depressziós tüneteket magán – derül ki az Eurostat most közölt adataiból.
A legrosszabb Magyarországon a helyzet, hazánkban a 18 éven felüliek 10.5 százaléka vallja magát depressziósnak."

"emberileg teljesen melypontra sullyedtel"

Óh, jaj! Internet népének véleménye van! :(

Szerencsére leírhatod a véleményed. Én meg szerencsére telibe szarhatom. Meg az EU 6,8%-nak és a lakosság 10,5%-ának problémáit is.

--
trey @ gépház

> "Az Európai Unió felnőtt lakosságának 6,8 százaléka tapasztal depressziós tüneteket magán – derül ki az Eurostat most közölt adataiból.

Off: kivancsi vagyok, hogy mekkora a fals pozitiv onbevallasok aranya, es mennyien tenyleg depressziosok, akik nem valljak be (maguknak sem)

"emberileg teljesen mélypontra.." - Ezek át nem gondolt nagy szavak, amelyek messze nem erre a véleményfélére íródtak. Vannak rá tömeggyilkosok, embercsempészek akik a levegőtől is "megkímélik" szállítmányukat. Hajóskapitányok akik legázolnak a hajójukkal több tucat embert. Vagy akik nem engedelmeskednek a tenger törvényének, és hagynak embereket belefulladni a vízbe. - Na ott esetleg helyénvaló megfogalmazás. - Az öngyilkosság emlős élőlények világában előforduló gyakorlat, az egyéni szociális problémamegoldó képesség hiányában egy végzetes döntés. Embernek (is), adott esetben szíve joga ilyen döntést hozni. ÉS NEM IGAZ! A depressziósok "megmentésének" lehetősége mindig egyéni körülmények, sokszor véletlenek kérdése. (Kijelenteni, hogy egymaga telefonbeszélgetéssel hányezer öngyilkosságot húzott ki tollvonással a "halálsoron", enyhén szólva hülyeség, a ráolvasások gyógyító erejével korrelál.)

(Még élénken él bennem az, ami a lányommal történt meg. - A mentők által beszállított, a klinikai halál állapotában lévő öngyilkos inkubálás és újraélesztés után, - miután felfogta, hogy életben van, - "hálás köszönetképpen" majdnem leharapta a lányom mutatóujját...) :(

Törött kézzel feküdtem a kórházban, amikor behoztak egy ilyen Taigetosz-pozitív szerencsétlent. Valami pincében találták meg, bokától tokáig vér és retek keveréke borította. A kórteremben rajtam kívül még 3 normális ember lábadozott.

Ennek a bohócnak mindkét alkarja szét volt metélve. Fölvágta az ereit és elmetélte az összes ideget a kezében. Az idegsebész főorvosnő magyarázta neki, hogy szerencséje, hogy ilyen szar munkát végzett, mert még van esélye arra, hogy az idegek helyrejöjjenek, de nem lesz rövid idő.

Ez a fogyatékos meg majdnem nekiesett, két mentőápolónak kellett lefognia. Telebaszták nyugtatókkal és ott volt a mellettem levő ágyon reggelig.

Egész éjjel fél szemem rajta tartottam alvás közben, mert nem voltam biztos abban, hogy mikor fog nekem, magának vagy másnak esni.

Abba bele sem gondolok, hogy ez a gyökér mennyibe volt az egészségügynek, mert úgy gondolta, felhívja a figyelmet magára. Sikerült.

--
trey @ gépház

Te még relatíve olcsón megúsztad.

Legutóbb az egyik autópályára hajtott fel szemben egy öngyilkos a gyermekével és hármuknak sikerült meghalniuk.
A másik üzletközpontban ugrik le 10m magasról és szerencsés esetben nem trancsíroz szét mást, aki épp alatta sétál.

A mozdonyvezető haverom mesélte, hogy minden karácsonya azzal telik, hogy kikaparják valamelyik öngyilkost a vonat kerekei alól. Az egyik öngyilkosjelöltet majdnem megverték, mert sebességkorlát miatt 20-szal ment a vonat és fél méterrel előtte megállt. Egy hét múlva jött ugyanazon a vonalon, ugyanaz a fazon, megint megáll: amint meglátta ugyanazt a vezetőt szaladni kezdett. Mindig mondja, hogy ugorjanak a Dunába, az sokkal jobb, mert nem tartanak föl egy egész vonatot 3 órán át a helyszíneléssel.

És amikor ezeket nevükön - bolond - nevezed, még te vagy a gyökér. Szép, új világ!

--
trey @ gépház

Nem teszel különbséget, pedig kellene. Agatha Christie nagyon velősen megfogalmazza a probléma lényegét (Poirot): más halálát kívánni és elkövetni a gyilkosságot nem ugyanaz.

Létezik öngyilkossági kísértés, ilyen emberek járnak pszichiátriára.

Aki elköveti az öngyilkosságot és vele együtt még 3 embert megöl, azok a bolondok. Aki kezelteti magát, azt nem szabad bolondnak nevezni.

"Aki kezelteti magát, azt nem szabad bolondnak nevezni."

Van valami kézi határozó könyv, ami meghatározza, hogy kire alkalmazhatom a bolond szót? Mi lesz a következménye ha használom rájuk azon kívül, hogy a társadalom egy számomra jelentéktelen (és irritáló) része majd jól megbotránkozik, ami engem annyira sem érdekel, mint hogy mi lesz ma az ebédnél a desszert?

Hmm?

--
trey @ gépház

> Kijelenteni, hogy egymaga telefonbeszélgetéssel hányezer öngyilkosságot húzott ki tollvonással a "halálsoron", enyhén szólva hülyeség, a ráolvasások gyógyító erejével korrelál.

+1, aki tenyleg depresszios, annak nem lesz eleg egy telefonbeszelgetes, ez igy eleg hihetetlen

> az öngyilkosok nagy része ne lenne gyáva/ostoba.

Szerencsére Magyarország már nem vezeti az öngyilkossági statisztikákat. Az elmúlt 30 évben már egyáltalán nem gáz, ha elmeséled, hogy mekkora nyomorult is az életed. Szabadon beszélhetsz arról, ha nem találsz házastársat, nem születik gyermeked, impotens vagy, ha házasságon kívül gyermeked született, ha lelépett a gyermeked otthonról, ha felszedtél 50 kilót és ronda vagy, ...

Vannak felhívható segélyvonalak, bármikor besétálhatsz a pszichiátriára és foglalkoznak veled.

Az 1980-as adat majdnem a felére esett vissza pusztán a körülmények megváltozásával. Egyáltalán nem kilátástalan az emberek helyzete, ezért visszaesett az öngyilkosságok száma.

Nagyon komoly pszichiátriai/pszichológiai hálónak kellene itthon lennie a további csökkenéshez. Normális ember nem követ el öngyilkosságot, az orvosi felügyelet meg segít a beteg embereken, hogy túléljék a krízist.

"ha nem találsz házastársat, nem születik gyermeked, impotens vagy, ha házasságon kívül gyermeked született, ha lelépett a gyermeked otthonról, ha felszedtél 50 kilót és ronda vagy"

Ezek öngyilkossági okok lennének? Kiknél? Értel Szellemi fogyatékosoknál?

--
trey @ gépház

Apám egyik ismerőse tűzoltó volt és azért lett öngyilkos, mert felmondtak neki. Ez elég értelmes indok szerinted?

Az öngyilkos képtelen a saját helyzetét reálisan látni. Ezért kell pszichiáter, aki elmeséli neki, hogy nem rossz dolog az a közmunka, sepregeted az utcát, találkozol emberekkel, beszélgethetsz velük, kapsz valami pénzt is érte és ebből hétvégente még sörözni is elmehetsz. Igazából tök jó az egész és ha neki, mint pszichiáternek felmondanának, ő is azonnal közmunkásnak jelentkezne. Olyat még úgysem csinált.

Ne várj komoly indokot egy öngyilkosságra.

Kezd elegem lenni abból a világból, ahol ha valaki gyenge, annál felmentjük az ostobaságát azzal, hogy beteg. Tudom, hogy efelé halad a világ és hidd el, szomorúan nézem.

--
trey @ gépház

Még te is lehetsz gyenge. Ezt nem konkrétan suicid tevékenység miatt mondom, de a jól felépített sport/karrierembert is feldöntheti a szél.
Ok, nem felmenteni kell, hanem még időben segíteni.

Ja, lehetek, de ha öngyilkos lennék, most szólok előre, nem kérek utólagos feloldozást, hogy nem egy gyáva/ostoba voltam.

--
trey @ gépház

A szál margójára apróbetüvel: számomra pl. az alkoholisták és a dohányosok is öngyilkosok, csak a lassú halált választották a gyors helyett :) egyébként komolyan.

A probléma ott kezdödik, amikor úgy gondolja valaki, hogy az élet szar, és valamit tenni kell ellene, hogy ne legyen az. Holott csak annyit kellene tenni, hogy belássuk, az élet nem szar.

--
robyboy

Világunk egyértelműen legbonyolutabb, általunk csekély mértékben ismert dolgáról (emberi agy) beszélünk. Érdemes lenne kerülni az ilyen sommás kijelentéseket.

Miért is?

--
robyboy

Mert mondjuk neurokémia folyamatok vannak az alkohol/kábítószerfüggőség, depresszió és neurologiai problémák mögött, nem egyszerűen arról van szó, hogy sz@rnak látja az életet.

Ja, tehát betegség áll a függöség mögött? Jó sok beteg ember szaladgál akkor körülöttünk...
Szerintem a függöség csak akaraterö kérdése. Az bizonyos, hogy abból viszont hiány van a "világpiacon".

Több embert is ismerek, akik egyik napról a másikra lerakták a cigit, és soha többet nem gyújtottak rá. Olyanokat is ismerek, akik folyamatosan "le akarnak" szokni, de valahogy sosem sikerül nekik.

--
robyboy

"az öngyilkosok nagy része ne lenne gyáva/ostoba."

Kicsit képezd tovább magad (depresszió, bipoláris zavar irányba). Az agy és a hormonok biokémiája ha felborul, akkor nem helytálló rámondani az ostobaság jelzőt, mivel egy kezelendő betegségről van szó.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Hagyjuk már ez a liberális amelyik bolond az szegény beteg baromságot!

--
trey @ gépház

Aha, vesszen a férgese, értem. Majd ha elcsapnak a motorral, téged is az árokba dobunk, a baleseti osztály helyett, mert motorra ültél, ezért bolond vagy, kár beléd a pénz meg az energia :)
Egyébként meg szerencsés vagy, hogy a családi vagy ismerősi körödben senki nem küzdött ezzel (vagy küzd, csak nem tudsz róla), ez lehet az oka annak hogy nagyjából semmit nem tudsz a dologról. Nekem volt annó egy kollegám, akivel egyik nap még vietnami levest ebédeltünk, jó kedvű volt, egy héttel később meg halott.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bipolar_disorder

(ez nem liberális - nem liberális kérdés, hanem orvostudomány)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Tudnád még a hülyeséget dramatizálni? Hol van ebből a "de majd ha a gyereked|anyád|apád" stb. baromság? Hol mondtam, hogy nem kéne balesetben felfordultakat kórházba vinni?

Honnan tudod, hogy a családban nem volt ilyen és ha volt, akkor arról mi a véleményem? "Bírom" azokat, akik azt hiszik, mert a családjuk van defekt, az nem hiba. :D

Ez ilyen család PC? Azt hiszed, hogy a környezetben ha valakit full debilnek tartok, azt nem mondom meg? Nehogy megsértődjön? LOL

--
trey @ gépház

A balesetben felfordultak cserbenhagyása párhuzamos példa volt a te véleményedre, miszerint öngyilkos -> bolond, gyenge, elesett ember (aki nem szorul orvosi segítségre, mert az olyan liberális dolog). Ha nem akarod érteni, nem érted.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Nem nagyon értem azt a logikai bukfencet, hogy mi köze van az öngyilkosnak a balesetet szenvedetthez. A cserbenhagyás büntetőjogi tétel. Fára önmagát felhúzottak bolondnak tartására nem tudok ilyen következményt.

--
trey @ gépház

Mert a bolond ha pszichiátriai segítséget kap idejekorán, lehet hogy rendbe tudják tenni, és nem hal meg. Szerinted meg nem kéne, mert csak egy hülye bolond, és ne liberáliskodjunk, haljon csak meg. Ez a bajom.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Én miattam rakják rendbe, de ne vedd már el a jogot tőlem, hogy akinek pszichiátriai kezelés kell, azt bolondnak nevezhessem!

Hol írtam egyébként, hogy haljon meg? Azt látom, hogy postokon keresztül akarod ezt a számba adni, de nem emlékszem, hogy ilyet írtam volna.

--
trey @ gépház

https://hup.hu/cikkek/20190916/tragikus_korulmenyek_kozt_elhunyt_tagjat_gyaszolja_a_codeweavers_wine_kozosseg#comment-2387659

"Hagyjuk már ez a liberális amelyik bolond az szegény beteg baromságot!"

Lehet hogy rossz a magyarom, de ezt úgy értelmezem, hogy ne kapjon orvosi segítséget, mert az liberális baromság. A beteg attól beteg, hogy betegsége van, aminek van valami neve, kórképe, megfelelő terápiája. Ha nincs, akkor nem beteg. Az öngyilkossághoz vezető okok között pedig sok betegség van, az egyik az általam linkelt bipoláris zavar (másnéven mániás depresszió).

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Rosszul magyarázod. Ott én arra utaltam, hogy a közvélemény liberális része hajlamos a bolondokat felmenteni azzal, hogy nem bolond az, hanem beteg. Egy szót sem említettem a kezeléséről. Kezeljék őket. De ne jöjjünk azzal, hogy ezek nem bolondok. Azok.

--
trey @ gépház

Akkor deal :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Kölyök koromban volt egy családi ismerős, ő mindenkiről tudta, hogy neurotikus, kurva, bolond, mentális betegségei vannak, idegbeteg, zakkant, ...

Gyermekként adtam a véleményére, a család is, hogy milyen jól ismeri az embereket és milyen helyes értékítélete van.

Felnőttként kissé letisztult a kép: igazából egy bolondot ismertem őt. Bárhová nézett kurvákat, mentálisan sérülteket és zakkantakat látott.

Őőő, értem a célzást. Aki ismer, az tudja: sosem állítottam magamról, hogy 100%-os vagyok. Aki azt állítja magáról, na, attól mentsem meg az isten!

Engem nyugodtan nevezhetsz bolondnak. Nekem ez nem sértő, tán még kicsit hízelgő is!

Nem nagyon szeretem azokat az embereket, akik túl komolyan veszik magukat. Igazából, kicsit taszítanak is.

--
trey @ gépház

> akinek pszichiátriai kezelés kell, azt bolondnak nevezhessem!

Ennek az az üzenetértéke, hogy ne menj pszichiáterhez, mert akkor bolod vagy!

Gondolj bele, mennyivel lesz jobb a világnak, ha a bolodok nem járnak pszichiáterhez. Vannak, akiket egyébként meg tudnak gyógyítani és akkor nem lesznek bolondok.

Te hogyan neveznéd azokat PC-korrekten, akik pszichiáterhez járnak?

--
trey @ gépház

Nekem, ha öngyilkossági kísértéseim lennének, járnék pszichiáterhez. Függetlenül attól, hogy bolondnak tartasz-e vagy sem.

És egészségesnek tartanád közben magad?

--
trey @ gépház

Szerintem azért jár az ember pszichiáterhez mert valami nem klappol. Mindenesetre a "bolond" szó számomra igencsak erősen hangzik.

A gyógyulás felé vezető első lépés, ha a beteg belátja, hogy nem normálisan viselkedik. Nem tudsz meggyógyítani egy idegbajost sem addig, amíg egészségesnek gondolja magát.

Ja, hogy neked a bolond szóval van bajod. Etimológiai, jelentéselméleti vagy ilyesmi problémád van vele. Kérdeztem, hogy milyen PC-korrekt szót használnál ezekre az emberekre, de arra már nem jött válasz :(

--
trey @ gépház

Ha eltörik a lábad, míg meg nem gyógyul nyomoréknak hívod magadat?

Simán! Mert mi a faszom az, aki sántikál? Egészséges ember? Sokat lovagolunk a szavakon mostanában.

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége a minap kikérte magának a Tarlós ügy kapcsán, hogy nincs olyan, hogy szellemi fogyatékos, "hiszen egy ember szelleme, azaz lelke nem lehet fogyatékos". Ha nincs olyan és Tarlós arról beszélt, akkor mi a fasznak vette magára és nyilatkozott meg?

Annyira tele van már a tököm ezekkel a dolgokkal, hogy hihetetlen.

--
trey @ gépház

Akkor rendben :)

Én rendszerint a zavart viselkedésűt használom. Esetleg mentálisan zavart.

De ránézésre látod:
- csávókám beül egy székre, hallod ahogy nehezen lélegzik, maga elé bámul, a világgal jóformán semmi kapcsolata nincs: ez a depresszió
- folyamatosan remeg a keze, rövid tőmondatokban beszél, gyors légzés,... szorongás is lehet.

Volt egy csaj, állandóan pörgött, miközben velem beszélt már 10 gondolattal előtte járt az agya, képtelen volt leállni. Tiszta elmebeteg volt, folyamatosan járt az agya, folyamatosan feszült volt, pörgött, a keze remegett, mindig beszorított helyzetben érezte magát.

Öt évvel azután, hogy megismertem, összefutottam vele egy bulin. Megismert. Nincs kedved leülni teázni? - kérdezte. Kicsit kizökkentem: a csaj, akinek folyamatos üldözési mániája van, teázni hív. Mondom: menjünk. Leülünk, beszélgetünk, megkérdezi mi van velem, hogy vagyok? Ahelyett, hogy állandó feszültségben lenne, afelől érdeklődik, hogy velem mi van. Ismertem, azt hittem komplett elmebeteg és leülünk és normálisan elbeszélgetünk. Még jól is esett.

Udvarias voltam, nem kérdeztem meg, hogy mitől vagy ilyen jól, csak bámultam. 10 évig ahányszor láttam, mindig hülye volt. Az a fajta, aki képes 3 cigire egyszerre rágyújtani. A mai napig nem tudom, hogy mitől lett normális, talán az orvosok csináltak vele valamit.

"Én rendszerint a zavart viselkedésűt használom. Esetleg mentálisan zavart."

Azért, mert te magadra veszed az iskolázott emberekkel szemben támasztott elvárások nyomását. Ezt a köznép egyszerűen csak bolondnak hívja.

--
trey @ gépház

Milyen egyszerű tudsz lenni.

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Ez válasz lenne a kérdésemre?

--
trey @ gépház

(Soha nem értettem, hogy miért állsz bele ilyen értelmetlen vitákba. Most rájöttem: te ezt élvezed: :) )

Ohh, tényleeeeg?!?!? :D

--
trey @ gépház

Azért ezzel fel lehet pörgetni egy topic-ot, ;) - (a mazohistákon kívül sokan élvezik azt, amikor a "hóhért" akasszák...)

Tragikus hirtelenséggel általában szívrohamot vagy hasonlót jelent

Hát igen, Teleki Pál öngyilkossága, hát erősen kérdéses. Teleki meghal, Magyarország meg 1 hét múlva hadat üzen a Szovjetuniónak. Mondjuk úgy, hogy sokaknak útjában állt Teleki, a halálával megoldódott Magyarország hadbalépése is.

De József Attila öngyilkossága is ugyanígy kérdéses, mert igazából baleset is lehetett. A verseiben állandóan játszotta a világfájdalmat, de valóságban semmi sem úgy volt. A töltőtoll koptató szegény legénynek azért komoly mecénásai voltak. A betegsége sem volt annyira durva.

József Attila szerintem volt annyira hülye, hogy átmásszon a vonat alatt kikerülés helyett, az meg elindult és elvitte.

Szegény ember meghalt, de itt az nem számít...ahol lehet essünk egymásnak.

Lehet biztonságos(abb) életet is élni, vagy legalábbis nem kísérteni Istent, a sorsunkat, stb...

--
robyboy

Erről jut eszembe, Hol van SJ?

A modlog-ban.

--
trey @ gépház

+1 - én is az inkább élő gyávákhoz csatlakoznék, mert a hősi halottak csapata szemre nekem nem olyan tetszetős.
Ettől függetlenül RIP. (A szakértő barlangászok meg, majd kivizsgálás után eldöntik a Darwin-díjra jogosultságot.)

Sőt, ha ekkora fej volt a projekthez hozzájárulva, még az sincs kizárva, hogy a Vine működésében "nem érdekelt felek" valamelyike javasolta ebben az időpontban a barlangtúrát szegény programozónak... Ki tudhatja igazán?

RIP!

(Mellékesen jó látni, amikor vak vezet világtalant alapon szakértitek meg a neurotikus, a bolond és a lóf.szjóska fogalmát a pszichiáter, pszichológus és az addiktológus szentháromság minden tudásával. Respect! :)

Más egy betegség szakszerű diagnózisának felállítása, a megállapított betegség kezelésének szakszerűen választott protokollja, vagy annak társadalmi megítélése. (Itt az utóbbi, azaz vélemény-nyilvánítás van folyamatban, akinek nem inge ne vegye magára.)

Mi mindent megteszünk, köszi :D

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead