Linus Torvalds: Linux 5.3-rc5

 ( trey | 2019. augusztus 19., hétfő - 8:50 )

A menetrendnek megfelelően Linus kiadta az 5.3-as Linux kernel ötödik prepatchét. Nyugodt hét után semmi kirívót vagy említésre méltót nem talált, kivéve talán némi VM-mel összefüggő "reszelést", de összességében egész kicsire sikerült ezt a patchkészlet. Ha Linus elégedett a fejlesztési ciklus ezen szakaszában, az általában pontos végleges verzió kiadást jelent. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy akár 3 hét múlva megérkezhet a végleges 5.3-as kernelkiadás. Linus bejelentése itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Feleslegesnek érzem minden rc-t kirakni ide a főoldalra.

Elég lenne az rc1-ről egy hír hogy elindult a fejlesztés, később pedig a végleges.

u.i: Az 5.2.9 is megjelent! :-)

Hát pedig ez itt hagyomány :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Azért teszik ki a köztes RC-ket is hírben, mert azokból tudni, hogy mikor jelenik meg a végleges. Ha Torvalds elégedetlen vagy utazgatnia kell, akkor általában több RC szokott lenni. Ez olyan mint a focimeccs, lehet szurkolni, hogy mikor lesz gól.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Nem hiszem hogy a többség ennyire rá lenne feszülve a kernel témára. Majd' mindenki a saját distro-jától kapja az újabb kernelt, azok meg úgyis lekövetik.

Inkább olyan ez mint az ebéd: Nem kell tudnom mikor hámozzák a krumplit, csak szóljanak ha kész van! :-)

Azért van, aki várja az új kernelt, ha számára fontos feature van beharangozva benne, vagy valami nagyon friss kiadású hardver hajtásához kell. Abban igazad van, hogy a legtöbb ember a disztrótól kapja a kernelt, ami meg általában régebbi verzió.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP