"90 napra felfüggesztette az illetékes amerikai minisztérium a Huawei-jel kapcsolatos exporttilalmi intézkedések egy részét"

 ( trey | 2019. május 21., kedd - 11:53 )

Mindamellett, hogy az Android hivatalos csatornáin biztosították már tegnap a meglevő felhasználókat, hogy nem érinti őket a belengetett ban, a Huawei ma jelezte, hogy az amerikai hivatalok 90 nap haladékot adtak.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"Jaj, mind meghalunk!" Ja! Nem....

--
trey @ gépház

Azert ettol biztos nem fogynak jobban a Huawei telefonok mostanaban...

Épp most készülök venni egyet :-)

A felfüggyesztés felfüggesztésének a felfüggesztése a következő lépés.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

[fallback] [retry] [delay] please choose one of them. ;)

ennyire féltik azt a zöld kukát :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Nem értem mi a célja most ennek. A Huawei már korábban közölte, hogy felhalmozott készleteket mikor érezte a ban hatását. Most lesz még 3 hónapja tartalékolni, tovább tud folyni a gyártás addig amíg nem társulnak más nem USA céggel hogy tőlük rendeli később az alkatrészeket.

Szoftveres oldalon is közölték hogy már készültek mind a PC, mind a telefonos vonalon ilyenre.

Annyira el akarják lehetetleníteni a céget, de mégis kapnak haladékokat. Részemről nem gond mert amúgy szeretem a Huawei-t. Inkább annak szurkolok hogy a másik oldalnak fájjon.

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

ezek politikai szimbolikus nyomulsáok. biztos át kell verni valami szavazást otthon és lengetheti a pélót, hogy őőő megmutatta a kínaiaknak.. amíg azok leszarják addig nincs gond. de pl ott az államadósságuk jó része :D, szóval ugrálni annyira nem egészséges..

+1

Csak vetít.

de pl ott az államadósságuk jó része

igen népszerű urban legend, csak sajnos nem igaz...

--

Az rengeteg:)

dehogy, apropenz..

The U.S. debt to China is $1.13 trillion as of February 2019.

Lorincnek talan nem.

Mesélj, mit fognak csinálni a kínaiak az amerikai adóssággal, amitől nem lesz egészséges ugrálniuk?

A Kínánál levő állomány kb 1.1 trillió dollár. https://ticdata.treasury.gov/Publish/mfh.txt (1120 milliárd dollár)

Ha ezt egybe visszaváltja, kb ezt az összeget kell _egyben_ kicsengetnie az USÁnak. Instant, igazi államcsőd :-)
Úgyhogy nem fogja.

A gond az, hogy ha az amerikai piac nyekken, Kína legnagyobb export célpontja nyekken, ergo ők is szívnak ugyanúgy. Ezért tud Trump szabadon okoskodni.

Ha ezt egybe visszaváltja ...

Hol? Hogyan? Az államok így adósodnak el...
--
https://naszta.hu

Csak hogy az államkötvény nem így működik. Minden sorozatnak van külön, fix lejárata, addig nyasgem van, hiába pattognak.

Ráadásul Kínának ez a devizatartaléka. Ebből avatkoznak be, ha megint megindul a juan mint egy féltégla. Ha a kötvényeket el is adják, a dollárra szükségük van, mit csinálnak vele, nézegetik ahogy parlagon heverve elinflálódik? Ennyi pénzt nem tudnak máshova rakni, ami nyújtaná a meglévő likviditást és volatilitást.

De eladhatod.

Nagyszerű. De ez a kibocsátót miért érdekelje?

Az adósság kötvényekben szokott lenni, aminek lejárata van. Nem bármikor visszaváltható, ahogy pl. ha neked hiteled van, akkor sem a bank mondja meg, hogy na, most fizesd vissza az egészet (eltekintve olyan szélsőséges esettől, ha mondjuk kivontad mögüle a fedezetet)

>Ha ezt egybe visszaváltja
A valóságban ez nem így működik.

Ha Kína szívózni akar, akkor a világvezető nagyhatalom vele szemben ugyanúgy megteheti és fityiszt mutathat, azaz nem fizet semmit. Ki kényszerítené fizetésre Amerikát?

Egy ilyen szívózás legvégül fegyveres konfliktusban érhet véget a két fél között (persze az egyik fél visszakozhat, de orbitális veszteségek árán - azaz valószínűleg nem tenné egyikük sem). A vezetők ezt pontosan tudják, a folyamatot elindítaniuk jóformán felérne egy hadüzenettel.

A vámháború más tészta azért kicsit, ott bőven mehet a húzd meg-ereszd meg, nem annyira fekete-fehér a történet.

szerk: már ha jogilag módja van egyáltalán a "visszaváltásra", ami nem is triviális, mint előttem írták.

Az államadósság nem úgy működik, mint amikor Marinéninek van jelzálog hitele. Ott fordítva erősebb a kitettség: ha a kötvény nem fizet, így járás van (mondjuk az államcsőd). Az államkötvények tulajdonosai nem tudnak szívózni, hogy mi lesz, ha az adott állam nem úgy tesz, ahogy szeretnék. Iszonyat veszteségek árán rövid időre lehet mozgatni a másodlagos piacot, de már középtávon sem jelent ez túl sokat.
--
https://naszta.hu

China Debt Cold Opening - Saturday Night Live
https://www.youtube.com/watch?v=6QAsRYOyr18

Kedvencem :D
"Will you kiss me?"
"Are you at least going to treat me to dinner and a movie?"

:D
2013. szept. 30. ~ 800 bn

eddig tartott a fszlengetes
---
Referrall https://goo.gl/muWzKz (digitalocean)

Nem lepodtem meg. Eleg nagy megrendelesekrol van szo, olyanokrol, amelyeket sok-sok honappal azelott kezdenek teljesiteni az amcsi cegek.
Ha most a kesz arut, vagy a csoben levo arut nem tudjak atadni, akkor az eleg nagy feszultseget okoz a cegeknel, leven nekik is ki kell fizetni a beszallitokat, a nyersanyagot, a jomunkasembereket, nameg a nokias dobo... akarom mindani a legalis lobby penzeket is varjak mar a megfelelo pozicioban levo emberek.
Szoval nem csodalkozok azon, hogy a politikai kardcsortetes utan a gazdasagi szuksegszerusegek fontosabbnak talaltattak.

Az egy masik kerdes viszont, hogy kepes-e az USA megfeleloen lassitani a kinai kutatas-fejlesztest a jelenlegi gazdasagi erejevel, vagy vegig fogja nezni ahogy lehagyjak a technologiai versenyben?

Mit tud tenni Kina ellen, es mit hajlando megtenni Kina ellen?

Ezek az igazan izgalmas kerdesek szerintem.

Szerintem sajnos már eleget loptak, és elég sok tapasztalt kínai költözik vissza (viszi a tudást meg a pendrive-ot).

Annak a korszaknak már nagyrészt vége.

itt melóhelyen mindenkivel megnézetik a belsős rövidfilmet a kis kínai hogy akarta usa-ból hazacsempészni a hightech gép dokumentációit
--

Igen, és kb egybeesik a kínai techcégek varázslatos felemelkedésével.
Csodálatos módon egyszerre lett ali cloud, tencent cloud, social credit system...

A Huawei tobbek kozt azert szurja egyesek szemet, mert technologiailag elorebb jar mint a nyugati cegek.
A mostani tiltas is arra megy, hogy ne vethesse meg a labat, lassitjak a gyartasi kapacitast.

Ha lopasbol elnenek, akkor csak kullognanak, es akkor nem kellene mestersegesen tavol tartani a jelenleg valodi konkurencia nelkuli eszkozeiket.

IMHO

előrébb? miben is?

A 18. századtól máig Kína valószínűleg a töredékét lopta annak, mint amit az USA lopott. A jövőben Kína agyelszívásban versenyezni fog a nyugati világgal. Megtalálja majd a módját.

:)

Tényleg vihar a biliben. Egyik félnek sem érdeke a másikat ellehetetleníteni, pláne, hogy a Huawei nem csak telefont gyárt, és nem csak a kínaiak szívják meg, ha az USA sokat keménykedik.

Szokasos havi cirkusz Trumpektol. Azt nem ertem, ennek mi elonye lesz az amcsik fele, ugyanis ugy latszik, Europa nem koveti oket.
Persze, hogy Kinaban tortenik a telefongyartasuk 95%-a, lasd Apple, ezt persze tudjak, de azert megis :)

Az oké hogy az Intel, a Qualcomm meg a Google beintett. Ezt mind túlélik (HiSilicon néven van saját SoC sorozatuk ARM alapon, az AOSP -ra meg ráhegesztenek valami saját stacket).

De elvileg az ARM is megvonja tőlük a licenszet. Ami elvileg azt jelenti, hogy vagy sehogy, vagy "illegálisan" fognak ARM-os procit csinálni maguknak. A mostani Hua telókban levő HiSilicon Kirin SoC-ok is mind ARM-osak, ha jól tudom.

https://www.hwsw.hu/hirek/60377/arm-huawei-processzot-licenceles-kereskedelmi-szankcio-usa-amerika.html

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Esetleg más soc gyártót pénzelnek, pl mediatek, fene tudja.

Az egész annyira nem is érdekes a jelenlegi neveket tekintve, ellenben jelzés értékű befektetői szempontból, hogy ezt bármilyen céggel és bármilyen ürüggyel el tudja játszani az USA/random ország. Pl fejlődik a Xiaomi, bbk electronics, és társai, aztán majd elkezdi a szemeket szúrni, egy bizonyos threshold szint felett, és megpróbálhatják szankcionálni hasonló valós és/vagy koholt váddal. Ez mindenképp aggasztó és bizonytalanságot keltő helyzet, hiszen látszólag/valóban nincs kontroll, ami ezt bárhogyan szabályozná. (ha USA így döntött, akkor így döntött, sőt, ha azt mondja, hogy nem áll szóba az euval, mert itt Huawei eszközön át megy adat, akkor is érdekes fejvakarás következik)

A Huawei -t is úgy ültették kispadra, hogy konkrét tárgyi bizonyítékkal semmilyen alátámasztást nem adtak hozzá. Ez azt jelenti hogy a Mediatek -et is bármikor letilthatják.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene