"This PC can't be upgraded to Windows 10" hiba olyan gépen, amihez USB eszközt vagy SD kártyát csatlakoztattak

A megoldás itt.

Hozzászólások

egyszer talán a windows is használható desktop OS lesz, csak adjunk még neki pár évet...

"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

Nem vágom, hogy miért került hiba kategóriába egy jól működő preventív feature. :-)

Azon gondolkodom hogy ha ilyen van akkor... miért rakják ki? Tényleg annyi pénz/tesztelő nincs hogy senkinek nem jut eszébe a "hé' srácok, mielőtt kitoljuk páblikba, nem toljuk fel azért legalább 2-3 elég különböző gépre hátha valami szar?" kérdés?
Oké, mire live lesz kijavítják (mint ahogy anno a dokumentumok mappa törlést is... ohh wait), de tényleg ennyire nulla a kvaliti csekk?

Nagyon megsértődne az insider csapat ha kapna egy üzenetet hogy bocccccs haver, a beígért update kicsit csúszik mert találtunk benne egy olyan hibát amit ki se merünk írni olyan ciki?

A rendesen kitesztelt módosított céges ubuntu upgrade instructionjében bezzeg benne van, hogy minden usb-csatlakoztatott eszközt el kell távolítani dist-upgrade előtt, ők ennyivel menőbbek.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Mert utólag nem ismeri fel azt a nyüves nyomtatót az ubi? Bezzeg a
Windows :)
Az ubi és sok más desktop distro is tele van hülyébb él hülyébb hibákkal és nem érv a konfig fájl kis buzergálása és új kernel vadászása. A Win10 is kezesbárány powershellt és registry-túrva, mégsem mondom, hogy ajánlott. Egy előnyük van az asztali Linuxoknak, az alkotók nem követelik a pénzt, csak kérik, ha nem kell support.

To work around this issue, remove the external media and restart the May 2019 Update installation.

Uhh, mekkora workaround, apáám.

--
zrubi.hu

valamiert a macOS Mojave upgrade se megy fel ha 1-nel tobb disk van a gepben...
ott is az a workaround hogy szedd ki a tobbit, csak a rendszer maradjon :)

ez egy hackintosh fórum amit linkeltél.

Mindegy, nyugodtan alhacc, minden mac amin támogatott a mojave, bármit is dugsz rá a gépre, fel fog menni a frissítés. Hibátlanul.

macos-sel ugyanolyan jó tapasztalataim vannak mint ubival. Nem tudom miért szórakozik még a világ dózerrel.

--
GPLv3-as hozzászólás.

apple forum is tele van ezzel, csak ott az a solution hogy vidd be a szervizbe, vagy bootolj recoveryt es reinstall es utana upgradelj... a hackesek legalabb kidebuggoltak hogy mi okozza :)

amugy gyari macben ritkan van 1-nel tobb disk, talan csak az eredeti mac pro-ba tudsz tobbet beletuszkolni.

El Cap óta frissítgetem, semmi gondja.
Dell optiplex 790, i5 2400, 8 giga ram, GT 710 1 giga ddr3 videóvadállat, 64 gigás SSD rendszernek, 500as HDD adatoknak, sőt a rádugott külső HDD 500 giga TM, 500 giga exfat adatpartició.

Én is meglepődök rajta, igazából azért vagyok bátor mert ott a TM mentés meg egy működő pendrive amiről be tudok bootolni és visszalökni a legutolsó működő TM mentést ha eltaknyolna.

A legkellemetlenebb ami volt hogy a telepítő (alverzió frissítés) után nem bootolt be a rendszer, már épp kapartam elő a pendrive-ot, de restart után elfelejtettem kiválasztani a boot menüből, szóval szépen fogta és betöltötte a lefrissített rendszert.

Én nemrég upgradeltem MacOS-t....... Win10-re (vettük a licencet, rajzolós gép lett tartományba léptetve) :) azóta használhatóbb az egybeMekk gép, igaz a rádiós alu bill és egér nyugdíjazva lett, de komoly munkára úgy se voltak jók. Vettem hozzá filléres dp-dvi átalakítót, és babán megy Windows alól a multimonitor.

Az elmúlt tizensok évben nem emlékszem mikor húztam volna ki usb háttértárat upgrade kedvéért.

Linux is össze tud kavarni dolgokat, de ha van egy csepp tapasztalata az embernek fájlrendszerek csatolásában, akkor nem jelent problémát. Ha default install-t használsz, nem jelent problémát. Akkor jelent problémát, ha sokéves szokást követve a /dev/sdX# -et csatolod a UUID=#### helyett.

Az adott kódrészletet pedig nem tudom ki írta, de csókoltatom

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Úgy értem én nem mernék folyamatos üzemet alapzni egy SD-kártyára.

Relatív kicsi a kapacitása, a sok-sok írást sem tolerálja olyan jól, bármikor "megdögölhet". Persze ha csak időnként van írva akkor jó lehet.

Amúgy mi a célja? Személyes anyagok tárolása vagy mondjuk az oprendszer használja valamire?

Nagyon ritkán változó adatok vannak rajta. Egy titkosított folder, amiben a KeepassX adatbázisa és egyéb érzékenyebb adatok vannak. Ez havonta max. 1-2 alkalommal változik. Sok írás nincs. A célja az, hogy ha nincs rá szükség, akkor ne legyen mountolva, bármikor kivehető legyen, de szükség esetén azonnal a kezem ügyében van. Mentés van róla.

Mivel majdnem 6 éve használom probléma nélkül, kijelenthető, hogy erre a felhasználásra teljesen alkalmas.

--
trey @ gépház

az divat még, hogy a mobilnetes stickekben egy kicsi tárhely is van, ahonnan a telepítőjét lehet futtatni?