Ilyennek képzelik el a rajongók a kiszivárgott infók alapján a kiadás előtt álló OnePlus 7-et

Hozzászólások

Hamarosan telefont kell vennem és lehetséges opció a OnePlus 7, de ez a kilógó kamera, ez nagyon bután néz ki.

Általában 2 évig használok egy telefont. Feltettem magamnak a kérdést, hogy 2 év alatt hányszor használom az előlapi kamerát. Alig jött ki kétszámjegyű szám. Aztán elgondolkodtam, hogy mennyit nézek 2 év alatt a kijelzőre és azon mennyire zavarna egy notch vagy furat. Kijött, hogy nagyon...

--
trey @ gépház

Engem az zavar, hogy a design kedvéért bizonyos fícsörök eltűnnek vagy butábbak lesznek.

A kávamentesítésben eltűntek a gyors kapacitív ujjlenyomat olvasók először a telók elejéről, aztán hátulról is. A képernyőbe építettek lassúbbak, pontatlanabbak (pláne az optikai). A csepp noccsok és kamera lyukak kedvéért eltűnik a gyors és sötétben is működő arc azonosítás, mert ugye az infra vagy 3D kamera már nem fér oda. A popup kamerával meg pláne értelmét veszti az egész arc azonosítás. Bónuszként eltűnnek az értesítés ledek. És nyerünk kb plusz 1-2 sornyi képernyőt, már ahol. Mert a keskeny design miatt mondjuk egy 16:9-es videónál vagy 4:3-mas fotónál már nem egyértelmű, 1:1-ben nézve nem lesz nagyobb képed egy oneplus 6T-n, mint egy több éves oneplus 3-mason.

Én úgy vagyok vele, hogy maradjon egy elviselhető méretű notch (amit nem belógásnak értékelek, hanem plusz 2 fülnek ahol elférnek a status bar ikonok), de maradjon meg a led, a 3D/infra arc azonosítás, a rendes hangszóró (mert van ahol már ez is eltűnik - lásd huawei P30 pro). Legalábbis addig, amíg tényleg lehet ezeket kompromisszum mentesen pótolni.

Ajj, igen. S10 tulaj lettem. Igazából az S7edget váltotta... Ezekben pont visszalépés, amiket írtál is. Notif led nincs, hiányzik. Ujjlenyomat olvasó inkább majdnem gimmick, mint hibátlan és gyors valami, hiába működik ultrahanggal. (oké, s7 még nem instant, de van több Huawei készülékem /secondary/, azok instant módon nyitnak) Arcfelismeres kb krumplira is azt írja, hogy én vagyok. (oké, túloztam) Akku idő pasz, végén már az s7 sem volt egy combos valami. Minden másban a saját felhasználásom tekintetében hasonló.

Maga a telefon szép, jó, van jack, kijelzőt is jó nézni és a luk se zavar. Rendes a headset is. Összességében jó. Always on display majdnem helyettesíti a notif ledet is, majdnem. Igazából ezek miatt választottam mégis ezt.

[off] Cég cserélte le, s7 is így volt. Valaszthattam pár hasonló modell közül. Aztán miért ne. Nem olvastam annyira utána, nagyjából sejtettem. A notif led meglepett, eddig mindben volt. Többi funkció meg igazából annyira nem érdekes számomra, vagy ugyan úgy van, mint volt is.

Amire nem számítottam és tetszik, az a dual sim kezelés. DS endrojd telefonom még nem volt, de ebben egészen civilizáltan működik. [/off]

Hozzátenném még, hogy szerintem az egész értesítés rendszer (almán és androidopn is) megérne egy újragondolást. Az elején ez jó volt, de ma már midnen app értesít mindenről (aztán kapcsolgasd ki ami nem érdekel, de lehet még úgy is sok marad).

Csak hogy mondjak egy példát: az AOD kijelzőn engem pl sokkal jobban érdekelne, hogy KI keresett és nem az, hogy milyen csatornán. Esetleg priorizálással. Nem érdekel ,hogy jött 10 telegram csatorna üzenet, meg 8 random email, ha közben volt egy hívás vagy üzenet mondjuk egy prioritásra beállított családtagtól. Akkor ez a fontos értesítés legyen elöl, villojgon a kontakthoz (vagy a prioritási szinthez) beállított LED szín, meg legyen kint a kontakt képe az AOD-on. Ne csak app ikonok legyenek ott, mert pont leszarom ,hogy hány és milyen appból ömlik az értesítés, az érdekel, hogy a fontosat biztosan észrevegyem közülük.

Sőt, defaulttá tenném, hogy az appok NE értesítsenek semmiről (mondjuk 2 alapvető dolgot -hívás,sms- kivéve). Telepítéskor vagy első indításkor kéne a különböző értesítéseket engedélyezni az appoknak, úgy ahogy a többi rendszer engedélyt.

és akkor eljutottunk oda hogy a köcsög gugli már rég leszarja h. a 7 milliárd birkának mi az igénye, hanem a jattoló reklámipart hogy tudná még hűebben szolgálni, valamint saját ismeretlen céljaira hogy tudja még jobban kihasználni ezt a platformot. A hülye júzerek (mind a 7 milliárd) meg igazából csak 1 zavaró tényező.
--

6.5 col :(( 1-2 év, és akkorák lesznek a telefonok, mint pár éve a Nexus 7 táblagép.
Az 5.8 colos S10e már kompaktnak számít...

Nem felejtettem el, meg van még a Nexus 7-em. Szarkazmus volt.
Előzőleg volt egy Nexus 6P-m (5.7 + vastag keret alul/felül), majd egy MI A2 (6 col, kis keret), és mindkettő baromi kényelmetlen volt. Kézben is, de leginkább zsebben hordva. A Pixel3 nekem tökéletes lenne, ha itthon kapható volna.
Szomorúan látom a folyamatos méretnövekedést. Véleményem szerint már túl vagyunk a kényelmes méret határán. Mindez szerintem. Másnak ettől még lehet jó lehet.

Szomorúan látom a folyamatos méretnövekedést. Véleményem szerint már túl vagyunk a kényelmes méret határán. Mindez szerintem.

Nem csak szerinted. Jelenlegi telefonom is már túl nagy ahhoz, hogy egy kézzel kényelmesen lehessen használni. Igazából szerintem telefonnak méretben egy iPhone 5s volna megfelelő, esetleg valamivel vékonyabb alsó és felső kerettel. Minden másra ott a tablet, vagy pl egy DeX-hez hasonló izé.

Semmi olyat nem látok az új telókban, ami javítana az életemen -> nem teszek bele erőforrást.

Amennyiben tényleg nem lesz notch, és elől lesz az újjlenyomatolvasó akkor erre cserélem a 1+3T-met.

Fedora 29, Thinkpad x220

OP3 felhasználóként nekem nem jön be ez az új irányvonal, amit képviselnek mostanában a OnePlus-nál. Gondolkodom a cserén, de hogy az OP7-re történjen-e? Háát... nem vagyok benne biztos.
Bár utálom a userekre ráerőltetett bloatwarejeit a Samsungnak, de egy alapos tisztítás után valószínűleg használhatóvá tennék egy S10-et. Ami hiányozna, az a manuális némítás/csengetés funkció választó gomb. Úgy néz ki az értesítési LED teljesen kihal ( ami nagy szívfájdalom), így azzal nem is számolnék már. Sorry OP7.