A VMware ígéretet tett arra, hogy eltávolítja a vmklinux-ot a vSphere-ből, Christoph Hellwig úgy döntött, nem fellebbez újra

 ( trey | 2019. április 4., csütörtök - 9:04 )

Az előzmények itt és itt és itt. Több évnyi pereskedés után az ügy lezárulni látszik. A VMware közölte, hogy eltávolítja a kifogásolt vmkernel kódokat a vSphere-ből (valamelyik közeli major verzióban), Christoph Hellwig pedig úgy döntött, hogy nem fordul újra bírósághoz ez ügyben.

The Hamburg Higher Regional Court affirmed the lower court's decision, which dismissed the case on purely procedural grounds; they did not address the main question of the case. (The February 28th decision can be found here.) Hellwig has decided with his legal counsel, Till Jaeger, and after conferring with Conservancy, to not appeal the case further in German courts. [...] VMware, in their news item about the decision by the Court, announced that they will finally remove vmklinux from vSphere. Both Hellwig and Conservancy had asked VMware to remove the Linux code from VMware's proprietary kernel many times. While the preferred form of GPL compliance is release of the entire work under the terms of the GPL, a common alternative is to merely remove the GPL'd code from the product. VMware chose the latter method to comply.

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

10+ evnyi GPL sertes csak annyival elintezheto, hogy eltavolitjak a kifogasolt kodreszt a kovetkezo major verzioban?

Volt itélet, amely kimondta, hogy ténylegesen volt GPL-sértés?

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Ha kellően befolyásos (=gazdag és/vagy jó kapcsolatokkal rendelkező) vagy, akkor igen. ("Egyértelmű Kapitány" voltam. :P)

- - -
TransferWise

A VMware Linux Foundation Platinum member, szóval egyenlőbbek ;)

viszont ha már támogatják a linuxot akkor miért nem tisztelik? Jól elkülöníthetően használják a kernelt, mint az android azt szevasz. A peccseket meg beküldik Linusznak.

--
GPLv3-as hozzászólás.

"akkor miért nem tisztelik"

LOLOLOLOL. Szerinted mégis minek támogatják a linuxot? Szívjóságból vagy befektetésből?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

tiszteletben tartják a licenszét. így már érted?

--
GPLv3-as hozzászólás.

SzVSz a a tisztelet is lehetne üzleti érdek, ha már olyan "ügyesek", hogy nem bírnak maguk fejleszteni egy kernelt a sz.., szoftverük alá. Igenis lehetne tisztelni az alkotókat, nem pedig hülyének nézni. Sokba nem kerülne, de többet érne. A közösség nélkül kunyizhatnának kernelért a Microsoftnál.