Ingyenes, állítólag nem naplózott, beépített VPN-t kínál az Opera az Opera for Android termékében

A ma kiadott 51-es verziótól kezdve.

Hozzászólások

Nahát, milyen jó fejek ezek a kínaiak.

nyilván én vagyok a birka. kínát fikázod, miközben taiwanban meg a koreaikaban vakon megbízol. gratulálok. :) LOL.

én veled ellentéteben aktívan használok az Apple termékei mellett PC-t és Androidot is (jelenleg Galaxy S9 <- ha a konkurencia mindössze ennyit tud, meg is értem, hogy az Apple ennyiért árulhatja a telefonjait. gagyi szar designos köntösben. pedighát VIETNÁMBAN KÉSZÜLT LYALYDELYÓ!!444444444444444444444444444444), és így állítom, hogy számomra jobbak az Apple rendszerei és közel sem olyan szarok mint ahogy ti beállítjátok.

Mert te elhiszed, hogy a szolgáltató nem kémked utánad?

Teljesen mindegy milyen telefonod van. Egy régi Ericsson téglát is simán lehallgatnak, anélkül, hogy a készülékben bárminek is lennie kellene. Ugyanezzel a helymeghatározás is működik, GPS nélkül, toronypozíciókból, és jelerősségekből számolva, pár méter pontossággal.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Nem meghatározott ideig teszik, hanem folyamatosan. Hogy miért teszik, azt pont leírtam: mert előírás. Amikor megfigyelés alá kerülsz, akkor a mobilhálózat fizikai eszközeit kezdik el használni a megfigyelésedre, a telefon szolgáltatódtól teljesen függetlenül, tehát mindegy milyen torony, milyen mobil cella.

Ez technológiai szempontból nem hogy teljesen más lenne, ellenkezőleg: teljesen azonos, hiszen a tudtod és befolyásod nélkül tesznek azt a forgalmaddal, amit akarnak. Titkosításról ne álmodj, tervezett módon megy úgy az adat, hogy titkosítás nélkül átfolyik a megfelelő eszközön! Voip-ozhatsz egy darabig, az valameddig mentség lehet, de ne gondold, hogy sokáig!

Korábban bírósági eljárás kellett ellened, hogy ezt jogilag megtehessék veled. Egy nem túl régi törvénymódosításnak hála, már nem kell. Bárki megfigyelhető az ország területén, titkosszolgálati eszközökkel.

https://24.hu/belfold/2018/06/14/magyar-gyorgy-barkit-megfigyelhetnek-m…

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Célzott megfigyelés ellen elég nehéz bármit tenni egy laikusnak. A tömeges automatikus megfigyelés viszont még ma is elég jól kikerülhető. Pont nem Magyarországon olyan röhejesen könnyen játsszák ki anyanyelvükön is félanalfabéta buta terroristák a megfigyelést és úgy szervezkednek mobil hálózatokon, hogy arra még az al-aida is csak csettintene.
Arra már végképp nincs mit mondani, hogy élőben lemegy a facebookon egy mészárlás amiről a hírekből értesül az illetékes hatóság. Tiszta szégyen! - ahogy a Maúnikába mondanák.
Minek ide titkosítás? Azt sem látják ami a szemük előtt zajlik.
Jó szerencse kell még ahhoz is, hogy valóban képzett black hat-ek kívülről ne nyomják fel maguk a szolgálatokat.

Klassz összefoglaló, piros pont! =-)

A facebook-os élő mészárlás még könyves krimiben is nonszensz lenne, nálunk meg ez a valóság...

Persze lehet hogy az általános megfigyelés-ipar elérte a gazdaságosság határát, több pénzt nem ölnek bele, mert soha nem jön vissza. A célzott, személyre szabott kémkedés sokkal rentábilisabb! :-)

Az általános megfigyelésnek jelenleg minden technikai eszköze adott.

A Facebook-os live mészárlást a Facebook nem tudhatta előre még akkor sem, amikor elindították a felvételt. Ennyi idő alatt bármiféle rendőrség tehetetlen lett volna.

A megfigyelés nem gazdasági kérdés.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

LOL, kínai és no-log! Hiányzik a smiley a poszt végéről :)
Nem tudok olyan kínai eszközről, amiben ne lenne backdoor. Már maga az OEM belerakja.
Elég megnézni a próbálkozásokat, mindenütt xmhdipc, xc3511, Zte521, .. Beépített directory traversalról, hibás nyelvválasztással triggerelt backdoorokról ne is beszéljünk!

Totál baromság a cikk. Eleve ezeket a telefonokat több gyárban készítik.
A Samsung telefonjainak 50%-a a kommunista Vietnamban készül, 10% Korea, 40% Kína.
A többi gyártó is hasonlóan működik.
A Samsung kínai gyártócége a TSTC (Tianjin Samsung Telecommunication Company), mint a nevéből láthatod, Tiencsinben gyártanak egy csomó modellt.

Ezt csak a Bloomberg állítja, sehol máshol nem szerepel. Sőt ő is "LG Electronics (China) Co. Ltd. Key Developments" alatt szerepeltet általános marketing szövegeket, amelyekben említve sincsen a kínai leánycég. Az LG már telefonokat sem árul Kínában, nem hogy gyártana. Ha jól tudom kijelzőket és akkumulátorokat készítenek ott.
De fix me, ha bárki (a Bloombergen kívül) ilyet állít!

A megadott helyen gyártják a készülékeket, vagy csak ott szerelik össze a Kínából behozott LCD panelt a Kínából behozott alaplappal? Hivatalosan Samsung tévék is készülnek Szlovákiában, Panasonic tévék Csehországban. A valóságban csak összeillesztik a behozott alkatrészeket.

állítólag.

engem meg gyíkká változtatott... de már elmúlt.

--
zrubi.hu