Megvan a OnePlus Product Manager által hirdetett, "mutasd meg a te álom funkciód" kihívás győztese

 ( trey | 2019. március 12., kedd - 9:14 )

#PMChallenge hashtag alatt futott az a kihívás, amit a OnePlus Product Manager tett közzé nemrég. A kihívás lényege az volt, hogy a résztvevők a "Fish Tank" valóságshowhoz hasonlóan bemutathatták OxygenOS-sel kapcsolatos ötleteiket, vízióikat, amelyek közül azután a OnePlus kiválasztja azokat, melyek szerinte életképesek lehetnének a kereskedelmi termékében.

A kihívás győztese Léandro Tijink lett, akinek munkái itt tekinthetők meg.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Erdekes termekfejlesztesi hozzaallas. Az otlet maga eleg jo, csap egy kis hirverest a termek korul.
Azonban, nem szabad az ilyet tuleroltetni, foleg egy olyan termek eseteben, ahol szeretnel a fosodorba kerulni. Ha tulsagosan a meglevo felhasznaloidra tamaszkodsz, akkor konnyen elvesztegeted az eroforrasaidat, amelyek uj felhasznalok megszerzesehez kellenenek.

Már a kezdetektől azt kommunikálták, hogy a közösség igényeinek figyelembevételével fejlesztik a termékeiket. Nyilvánvalóan nem lehet mindenkiét, de ha vannak jó ötletek és az egyébként házon belül nem jött volna elő, arra pont jók az ilyen kihívások.

--
trey @ gépház

Igen, de epp ez a kulcs. A kozosseg igenyeinek figyelembevete vs. szelesebb retegek igenye. Ha a cel az, hogy egy szuk kozosseget szolgaljon (niche market), akkor ez tokeletes hozzaallas. Azonban, ha celjuk a vilaguralom, akkor nagoyn mashogy kell hozzaallni.
Reklamnak persze mindket esetben jo az ilyen kampany...

Mondjuk ezt úgy, mintha nem tudnánk, hogy az összes cégnek masszív fókuszcsoportos tesztelései vannak, mindenki figyelembe veszi az igényeket, és az ilyen pályázatokra kb. CV helyett küldik az anyagot a srácok/csajok (hányszor lesz gyakornok az igazán jó munkát felmutató emberekből, nyilván nem poénból csinálják). Steve Jobs is egyszer azt mondta, hogy csak figyelni kell az ügyfelekre, megmondják mit akarnak, majd máskor azt mondta, hogy az emberek nem tudják mi kell nekik. Egyszerre igaz a kettő, elmondják, hogy kell nekik a jack dugó, mert jó az, majd bemutatják az Airpods-ot, és mindenki rendel 4-et. Gyenge példa, de kb. így működik. Ügyfelet megkérdezem mit akar, megcsinálom, majd megmondja ez nem jó. Megcsinálom amiről tudom, hogy tetszeni szokott, és tetszik neki. Kivéve ha nem, mert hát nincs olyan, hogy "átlag felhasználó", és "normál ember".

A szűkebb rétegnek indult. Főként technikai vénájú embereknek. Hogy mennyire céljuk a világhatalom? Remélem, hogy semmiképpen sem az eredeti célok felülírásával. Ahogy nézem, fontosnak tartják a közösséggel való kapcsolattartást. Fórum, Reddit AMA stb, ilyen kihívások, a vezető bárkitől fogad DM-et a Twitter-en stb.

Egyik Reddit AMA-ban elismerték, hogy volt, hogy az eredeti iránytól kicsit eltértek, de a közösség visszapofozta őket a helyes útra. Nekem ez szimpatikus.

--
trey @ gépház

mindeközben: Fényképpel áttörhető az iPhone arcalapú védelme.

Erről a hibáról nem jött cikk!

"A slusszpoén, már ha bárki humorosnak tartja az esetet, a KnowTechie megjegyzése, miszerint saját arcvonásainkra kellően hasonlító rajzzal (!) is áttörhető az iPhonejaik védelme."

Lol

De ez nem is akkora problema, hiszen
"Az arcfelismerés a telefon feloldásának az egyik legkényelmesebb módja. A magas fokú biztonságot és adatvédelmet igénylő műveletekhez a Samsung az új, kijelzőbe épített ultrahangos ujjlenyomat-olvasó használatát javasolja, amely kizárólag a valódi ujjlenyomat beolvasása után oldja fel az eszközt."

Valahova elkeveredhetett a warning, hogy ezt nem szabad hasznalni, mert megbizhatatlan. Szerencsere utolag azert megkaptuk. :)

Olyan szépen megkerülték, hogy ne kelljen leírni, hogy az arcfelismerés nagyjából semmi, kényelmes semmi, ne használd.

Másik, hogy az ultrahangos szenzorjukat is át lehet verni ilyen szilikon ujjlenyomat másolttal? Magyarán maradjunk a minta alapú képernyőzárnál, és tisztítsuk a kijelzőt sűrűn, hogy ne lehessen a zsírlenyalatból kitippelgetni? :)

Minek tisztogatni? Eleve ott kezdődik, hogy nem húzgálni kell az ujjat, hanem "a pontokat megfelelő sorrendben megérinteni". Na ebbúl találja ki valaki a mintát! :-D
Mielőtt valaki beleköt: a következő pontra még az előtt kell tapicskolni, hogy az aktuálisat elengedi az ember gyereke.

Elvileg az ultrahangos blood flow-t is néz


return signResponse.getSignForUser("zeletrik").map(SignResolvable::getSign).orElse(StringUtils.EMPTY);

iPhone? Nem S10?

ah igazad van, teljesen benéztem!444

fura, hogy a világ egyik legnagyobb mobilgyártója kimarad trey bug jelentéseiből. bezzeg ha a face id produkálta volna... :D

[1] [2] [3] [4]

lol.

arról van cikk, hogy az iPhone átverhető egy több ezer dolláros maszk elkészítésével, mindeközben a 400 ezres Samsung S10 egy óvodás által rajzolt firkával átverhető.

Fuj de utalom, mikor elso bekapcsolaskor mar dontsek el 20 dolgot 20 kepernyon. Es Androidon meg iPhone-on is ez csak egyre rosszabb.

Mehetne inkabb ugy, hogy ele teszunk egy kepernyot:

"Select first setup method"

-beginner - with tutorials
-quick
-expert (detailed)
-enterprise

iOS-en választasz Wi-Fi networkot, visszaállítod a backupot, és kész. kb 5-6 perc tapicskolás.

Vagy inkább: választasz Wi-Fi networkot, visszaállítanád a backupot, beszól, hogy az aktuális verzió újabb mint ami az új telefonon van, ezért előbb telefon beállítása újként, frissítés, find my phone kikapcsol, és utána mehet a restore. Ez sem sokkal több másfél-két óránál, de semmiképpen sem 5-6 perc. Vagy visszaállítás iCloud backup-ból, de nem sok hálózaton tölti vissza a közel 100Gb-ot 5 perc alatt...
Bocsánat, csak valahogy az a véleményem, hogy neked vannak almás cuccaid amiknek örülsz hogy működnek, de nem üzemeltetsz olyan helyet ahol a személyes dolgaidon kívül egyéb feladatoknak is meg kellene felelniük...

semmi gond! ilyen eseten felajánlja, hogy frissíti az aktuális verzióra mielőtt visszatölti a backupot.

Ahol kiakad az iTunes, hogy megse tudja megcsinalni (tapasztalat, ugy cserelem az iPhone-okat, mint az alsogatyat). Vegul allithatom be ujkent es update majd master reset.

(Es iOS-en legalabb csak ennyire szar a backup, Androidnal meg itt se tart)

Amit se Androidon se iOS-en nem kapok meg: settings fajlbol toltse be a defaultokat (ami enterprise kornyezetben igeny, de en szemelyesen is hasznalnam), ne kezdjen el faszsagokat kerdezni elso bekapcsolaskor.

Öööö... Nem. Nem tud visszatölteni, erre csak hibát dob. Utolsó tapasztalat mai iPhone 7 - XS átállás. Mintha régen legalább az appok adatait is mentette volna, most mindent egyesével kellett beléptetni.
Max az iCloud backup esetén tudom elképzelni, de az a mennyiség miatt nem játszik rendszerint.

évek óta nem használok kábelt a desktop gépem és a mobil telefonom között. wireless mindig ment rendesen ez a funkció. 5->6s->8p

Csináld ezt rendszeresen sok telefonnal sz*r internet eléréssel és meg is vagyunk... Más az, hogy egy-egy esetben működik a dolog, meg más amikor több 10 (nálam azért nincs 100-as nagyságrend) telefonnal kell bajlódni.

> rendszeresen sok telefonnal sz*r internet eléréssel

jo, de aki nem telefon-szervizben dolgozik, es meg internet is van, az ugye hasznalhatja a kenyelmesebb megoldast? :D

ha neki szar az élete, nekünk se lehet jó

De az olvasás nem az erősséged:
"Bocsánat, csak valahogy az a véleményem, hogy neked vannak almás cuccaid amiknek örülsz hogy működnek, de nem üzemeltetsz olyan helyet ahol a személyes dolgaidon kívül egyéb feladatoknak is meg kellene felelniük..."

Szerintem meg konzisztensen minden oldalon ugyanott található skip gomb minden lépéshez azt' jónapot.