Workaround-ot adott ki az Adobe a Premiere Pro-hoz a hangszórót tönkretevő bugra

 ( trey | 2019. február 22., péntek - 16:02 )

Az Adobe frissítést adott ki a MacBook Pro hangszórókat agyonvágó bugra. A cég azt közölte, hogy a frissítéssel megpróbálja enyhíteni a lehetséges "behatást":

Fixed issues with Premiere Pro that reduce noise interaction and help minimize possible impact.

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ugyanitt:

"Több ezer dolláros géppel rendelkező tengerimalacok kerestetnek e "mitigáció" sikerességének tesztelésére. Az lehetséges "behatás"-minimalizálási kísérlet csődöt mondása esetén a 600 dolláros javítás érdekében keresse ... ő, őő..."

--
trey @ gépház

Pedig orat is vehettek volna annyi penzen. Tok hulyek.

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

South Park - Brown Note

Lehet, inkább ki kellett volna próbálni, mielőtt kiadják, mintsem az átfogó tesztelést is elköltségoptimalizálni.

hat mint tudjuk, az userek mindig tudnak akkora baromsagot csinalni amire egy tesztelo sosem gondol. ha jol remlik itt is az okozta a hibat hogy begerjesztette valahogy a mikrofonnal es azt nem szerette. komoly hangrendszereket is tonkre lehet tenni gerjedessel, nem kell ahhoz apple logo.

Nem mindig van ez így. Hozzáértők általában nem csinálnak szándékukon kívül hülyeséget. Ez akkor van így, ha hozzánemértő tapicskolóknak és digitális analfabéta újgazdag divatmajom youtubereknek adják el, hogy a profitot maximalizálják. Ekkor viszont tessék a hülyékre is gondolni és a leghülyébb eseteket is tesztelni, ha már főként a hülyékből élnek.

ha az apple majmokat foglalkoztatna a QA osztalyan, az allatvedok tiltakoznanak...

:D

Ez így van.

Ebben a hozzászólásban az a furcsa, hogy egész értelmesen kezdődött. De aztán a 2. mondattól kezdve...

Szóval igen
- profi hangtechnikánál maximálisan elvárható, hogy a keverőpultnál ülő technikus értsen hozzá
- egy otthoni hifi már határeset, ott gondolni kell arra, hogy pl kisgyerek eltekergeti a gombokat. Viszont az egészet átkábelezni vagy mikrofont rákötni ritkán fog (tudom, van olyan gyerek... de most nem arra gondolok, aki már forrasztópákát is magabiztosan használ :) ).
- viszont egy notebookban, ahol a készüléken belül van hangszóró és a mikrofon; valamint a felhasználónak semmit olyat nem kell csinálnia, amiről előrelátható lenne, hogy durva gerjedést fog előidézni; és tönkre is teszi a hangszórót - az semmiképp sem felhasználói hiba
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Szarul tervezett hangrendszer. Nem hiszem, hogy ezért a felhasználókat kellene okolni:

https://www.youtube.com/watch?v=s_AXQPHhnv4

https://discussions.apple.com/thread/8486567

Ebben a gyártó a sáros.

--
trey @ gépház

Elkepzelheto, hogy vannak olyan peldanyok, ahol ez nem jelentkezik?

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

marmint selejt?:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Jopar ilyen videot vegigneztem, de nalam nem jelentkezik ez a kattogas/pattogas problema.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Rosszul fogod. :-)

Elképzelhető. Mivel az Apple szerint a problémás esetben az NVRAM és az SMC resetelése segít a problémán. Vagyis nem jön elő mindig, ha pedig előjön, akkor az alaplapi beállítások resetelése segíthet. Ez viszont bug és egy workaround:

"I chatted with Customer Service and they gave me instructions to reset the NVRAM and SMC. I tried the NVRAM reset prior to my chat. When I added the SMC reset, it seems to have worked. At least so far, having run it about 4 hours the problem has yet to return. You can get the directions for the SMC reset here: How to reset the System Management Controller (SMC) on your Mac - Apple Support"

--
trey @ gépház