Windows Hello - hogy egyre kevesebb Microsoft eszközön, alkalmazásban és szolgáltatásban kelljen jelszót bepötyögni

A Microsoft szeretné ha egyre kevesebb helyen kellene a felhasználóinak jelszót használnia. Részletek itt.

Hozzászólások

Ha ilyen triviális, miért nem válaszolsz?

Ha az AD jelszavam '2#.\^P8|LG(Y*t, de beállítok egy PIN-t, mondjuk azt, hogy CorrectHorseBatteryStaple14, akkor:
- egyszerűbben be tudok lépni a gépembe
- támadáshoz nem elég megszerezni a PIN-t, hiszen csak az adott eszközön érvényes

De jöhetnek az ellenérvek, miért jobb egy csak fizikai hozzáféréssel együtt használható PIN-nél egy univerzális jelszót írogatni mindenhova.

Ki ne bizna a Microsoftban, es a mernokeik vegtelen precizitasaban? :D

"A Microsoft szeretné ha egyre kevesebb helyen kellene a felhasználóinak jelszót használnia."
Megint az Epult masoljak!

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

"We’ve also made it easier to set up Windows Hello from the lock screen, which means no more digging through Settings"

Végülis... mi baj lehetne belőle? :)
Oh wait.

--
zrubi.hu

Cseszhetem ha a munkaltatom letiltja.

Persze, bízzam az összes jelszavam a Microsoftra, biztos jó kezekben lesz :)

Esetleg ugyanitt bitcoint címeket privát kulcsokat is vár a Microsoft? :)

Az előbbi nyilván bevallás alapú - vagy kétszer annyi volt vagy egy sem. Ami Kínát illeti, vannak bizonyos google szolgáltatások amik ott is működnek, és folyamatosan tárgyalnak arról hogy még többet lehessen. Nyilván egészen mást képzel a két fél az emberek megfigyeléséről: a google szeretné egymaga elintézni a problémát, meg a kínaiak is.

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Mostanában mindenki jön ezzel a Kína mindenkit lehallgat szöveggel. Szerinted az USA-ban nem ugyanezt csinálják? Vagy az EU-ban?

Valszeg az utóbbi a legsikeresebb, mert nem igazán hallani az EU titkosszolgálatok lehallgatásairól. Biztonságban akkor vannak a digitális adataid, ha egy standalone gépen dolgozol egy ólommal bélelt szobában. ;)

-------
It is our choices that define us.

> Microsoft szolgaltatasok mukodnek kinaban, google meg nem, mert nem egyeztek bele a lehalgatasba.

The chairman of Google's parent company, Alphabet, has admitted that by returning to the Chinese market, Google will have to compromise its "core values."

In an interview with Bloomberg, Alphabet Chairman John Hennessy discussed the news that Google is exploring the possibility of launching a censored search engine in China.

Google's plans to return to China after an eight-year hiatus — codenamed "Project Dragonfly" — were revealed by The Intercept in August. It has been heavily criticised on ethical grounds from both within the company and externally by human rights groups.

The Intercept also reported that a Google memo showed plans to extensively track users of the prototype search tool, and would share the amassed data with a Chinese partner.

Hennessy addressed the danger of state surveillance. "If you store data in the country it can be gotten at by the Chinese authorities... I think you should worry about it, at a minimum you'd better make sure your users understand that," he said.

http://uk.businessinsider.com/alphabet-john-hennessy-google-returning-t…

"planned"

Persze, nem szep. Ami van most, az viszont gaz. Kb minden microsoft szolgaltatas mukodik kinaban, es eleg keves nyugati ceget tudok, aki ezt elmondhatja magarol. Nkem olyan volt, hogy skype uzenet bizonyos kulcsszavakra nem megy at (kinabol akarhova) . Azert - szerintem - ez igy, ebben a formaban eleg gaz.

Ez regebben is igy volt.

Ha MP3-at akartal kuldeni, azt nem lehetett, ha benne volt a "download" vagy mifene az URL-ben, szinten letiltotta (neked nyilvan nem szolt, fogado fel meg ugye nem kapta meg... vicces volt). Szal ja, ez nem Kina specifikus, nyugaton is megszabjak, hogy mirol kommunikalhatsz a platformjukon.

A Microsoft tudja, hogy erre van igény. Lásd azokat a felhasználókat akiknek negyven helyen ugyanaz a felhasználónevük és jelszavuk: Ilyenek, hogy "apuka/csillagom"
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Az hozna lázba, ha sehol sem kellene bizonygatnom magamról, hogy én vagyok én.
Lásd még aláírás, személyi igazolvány, ujjlenyomat, jelszó, pin kód, születési év, anyja neve meg mit tudom én milyen workaroundok vannak még. :)
--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

Ne gondold túl, nem tart itt a tudomány és a társadalom sem, csak arra gondolok, hogy milyen rossz már, hogy sehol sem hiszik el a mosolyomért azt, hogy én vagyok.

Arról álmodozom, hogy olyan lenne, mint amikor pl haza megyek a szüleimhez. Nem kérnek jelszót, belépőkártyát, személyit sem, hanem örömmel látnak és beengednek, mert tudják, hogy én vagyok. :)
--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

arra gondolok, hogy milyen rossz már, hogy sehol sem hiszik el a mosolyomért azt, hogy én vagyok.

Nekem az volt fura, amikor valahogy 2010-11 környékén önkormányzati választás volt, aztán semmi igazolványt nem kértek, csak megkérdezték a nevem, megkérdezték, hogy X címen lakom-e, és amikor mondtam, hogy igen, már adták is a szavazólapot.

Ezzel szemben, ha jól emlékszem, a legutolsó választáskor már vagy igazolványt, vagy a postán kiküldött szavazási "behívó" papírt el kellett vinni.

Ha ez így volt, akkor mindkét esetben rosszul csinálták.

Személyi igazolvány mindig kellett a szavazáshoz törvény szerint, a 'behívó' papír pedig csak segítség volt, mert rajta volt a választási névjegyzékben szereplő sorszámod, így hamarabb megtalálták. Viszont ha nem vitted, az nem kizáró ok. A legutóbbi országgyűlési választáson viszont már nem személyre szólt az értesítés, azaz nem volt benne a sorszám, az egyetlen hasznos információ az volt, hogy melyik szavazókörbe menj.

Hát a való élet már csak ilyen. Ezt maximum úgy tudnám elképzelni hogy a világ összes rendszeréhez csatlakozni tudna a biometrikus azonosítóm - na ezt lehet hogy nem is szeretném annyira :)

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Használom az ASUS laptopomon, 'rettentő' gyors az ujjlenyomat felismerés - de tényleg. Ilyen 0.1-0.2sec között lehet, és sosem kell 2.jára érinteni. Az iPhone ujjlenyomat-leolvasó után ezt élmény használni.
Sajnos még putty/kitty támogatást nem sikerült csiholni bele, de már ez is valami :)

Hogy témába vágó dolog is legyen:

Ez a cucc, már lehetővé tenné, hogy tényleg lecseréljük a jelszavainkat, egy kétfaktoros - de mégis kényelmes azonosítási modszerre:
https://www.ftsafe.com/onlinestores/product?id=3

Nem világos viszont, hogy ez létezik-e már, vagy csak terv?
És hogy a biometrikus azonosítás részét mi is végzi pontosan
- maga a token?
- vagy a hozzá szükséges - és egyelőre MS only - szoftver?

Persze az MS Hello, az pont hidegen hagy, de ha miatta terjednek el használható tokenek, annak igazán örülnék :)
--
zrubi.hu

Nagyvállalati igény.
Amíg a dolgozó a szőnyeg szélén áll, az admin egy pipával kibaßa a céges infrából.