Immár iOS-ről és Android-ról is igénybe vehető a Cloudflare 1.1.1.1 DNS szolgáltatása

1 Thing You Can Do To Make Your Internet Safer And Faster - #1dot1dot1dot1 - https://t.co/4PxGgCr0Zy

— Cloudflare (@Cloudflare) November 11, 2018

A Cloudflare tavasszal indította el "első a privátszféra védelme" DNS szolgáltatását, az 1.1.1.1-et. Mostantól a szolgáltatás a megfelelő alkalmazások telepítésével elérhető iOS és Android készülékekről is. A bejelentés itt olvasható.

[ Apple App Store | Google Play Store ]

Hozzászólások

Már a legelején magyarázkodni kell :(
• Removed microphone permission, previously required for reporting bugs and feedback through Instabug.
• Storage permission is still there, but it’s required only for attaching screenshots for bug reports.

Hupsz, ebből a meséből kimaradtam.

Ez most arról szól, hogy a bizonyára gonosz internetszolgáltatóm nehogy lássa milyen DNS kérést nyomok ki, illetve nehogy elirányítson a napisza.. -ról a disney.com -ra, (a lelki üdvöm érdekében) és emiatt a tök jó fej Cloudfare ad nekem egy publikus címet, amin keresztül majd ő hamisí... akarom mondani szolgál ki, és tutira nem adja át a hárombetűsöknek hogy mit néztem tavaly nyáron?

Nem lenne erre jobb megoldás, ha a DNS kérések is SSL/TLS -ben utaznának?
SDNS, vagy a rosszul hangzó DNSS nem járható út?

Vagy totálisan el vagyok tévedve?

Múltkoriban próbáltam 1.1.1.1 -et 8.8.8.8 helyett pár napig. Amin meglepődtem, hogy speedtestem ugyanaz a szerver manuálisan kiválasztva fele-harmada olyan sebességet mutatott. Először azt hittem, hogy a wifimmel van baj... majd eszembe jutott ez, visszaállítottam google-re és megint gyors lett.

Gondolom valamiért más címet oldhatott fel neki, vagy valami más hálózat optimalizációs mágiába futottam bele... mert ugye, a kiszolgálóknál is lehet az, hogy a klienstől függően a jobbnak tűnő irányba terelik az adatot vagy más fizikai szerver felé az ügyfelet. Ami kapufa, ha pont egy távoli kiszolgálóra old fel vele valamiért.

Nekem konkretan az android tv hulyult meg, hogy primarynak a router altal kinalt dns cim 1.1.1.1-re valtozott, es secondarynek pedig tovabbra is a 8.8.8.8-ra latott ra (utobbit nem lehet megvaltoztatni, gondolom ki kell lasson a kuglira, hogy a lokalitas ellenorzese meglegyen). A netflix is dilizett, eltelt par nap, mig rajottem. Egyebkent nekem is lomhabbnak tunt.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Semelyikre nincs garancia hogy nem log-golnak de azért az tény,hogy nemsokan veszik fel a kesztyűt jelenleg bitang gyorsak.

Támogatja a DNSSEC-et, úgyhogy evvel baj nem lehet.

Mobilneten is megy iOS-en? Mert eddig az sajat VPN szerverrel ment ami az iOS-rol futott, maskepp nem volt lehetseges.

Szóval akkor ez egy VPN, ami mellesleg a saját DNS-üket használja?
--
"Sose a gép a hülye."

Off, de androidon nem lehet állítani a mobilnet dns kiszolgálóját harmadik féltől származó alkalmazás nélkül? Wifiét megtalálom, de az rajtam most pont nem segít.