Mostantól hivatalosan is a Microsoft cégcsalád része a GitHub

 ( trey | 2018. október 27., szombat - 8:29 )

Mindenki - beleértve az EU-t is - áldását adta a Microsoft GitHub felvásárlására, így mostantól hivatalosan is a Microsoft cégcsalád részévé vált.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Aham,szóval a leállás még nem a bejelentés volt? :)

Olyan ez mint a vulkán kitörés. Először csak a füst, később majd jön a láva!

Mostantól az csak "Git-Patch Tuesday". :)

Jó. Tehát a hivatalos bejelentés előtt, gyorsan megvolt a főpróba az 1 napos leállásra.
Innentől havonta lesz legalább egy ismétlés emlékeztetőül ki is az úr a háznál??

(az emberek olyaaaaan gonoszak)

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Vicces látni, ahogy cégek azzal a felcsattanással, hogy a felhővel olcsóbb, jobb, megbízhatóbb minden a produktív tevékenységüket 100%-ban átteszik az AWS-re, és ezen felül hozzákötik az életüket a github és hasonló szolgáltatásokhoz.
Majd mikor órákig döglődik, vagy áll az S3, akkor nem működik semmi, amit arra építettek, ha pedig a github, akkor pedig kb. hazamehet mindenki, mert semmit nem tudnak csinálni, nem megy a deploy, egy rohadt scriptet, vagy egy sort nem bírnak lecserélni egy HTML-ben, mert minden ezekre van építve.
És ilyenkor megy a tanácstalan rohangálás, hogy a "devops" oldja meg a helyzetet, azok meg csak pingvineznek, hogy dehát az égvilágon semmilyen ráhatásuk nincs semmire.

Hat azert ez nem teljesen van igy. Nalunk pl a local es az azure failoverben van, ahogy a github mellett is ott a local git, azt lehet pusholni, ha elerheto. Szoval nem all meg semmi :)

githubnak nem a te 1 fős mikro-vállalkozásod a fő piaca.
Akkor van a gebasz ha bangladesbe vannak a fejlesztők, a dizájnerek braziliában, a teszterek dél-afrikában, a cég meg amerikában.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Az egy fos az 5000 fos, de majdnem :)

akkor pláne

--
GPLv3-as hozzászólás.

Valamilyen szinten mindenkepp a "felho" rabjai vagyunk. Ahogy te irtad, egy multinak sok helyen lehet telephelye (nalunk is van vagy 10, legalabb 10 orszagban) ezek ossze vannak VPN-ezve, tehat a szolgaltatotol mar fuggunk... ezen felul a "local" (VPN) resurce failolver-ben van a cloud-al, szoval ez a max amit tehetunk.

Azért ezt nem illik ilyen nyíltan bevallani, hogy fos :D


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

:D

"Majd mikor órákig döglődik, vagy áll az S3..."

Ha a helyi döglődik, pontosan ugyanolyan tanácstalanok szoktak lenni :P

+1 Sok vállalat saját szerverrel dicsekszik, csak elfelejtik mellétenni, hogy a szerver vállalaton belül egy másik országban van és ugyanazt élik át, mint egy sima felhős szolgáltatásnál, mikor elérhetetlenek a szolgáltatások.

Esetleg egy jó kis indiai devops, ahol még pingvinezni se tudnak.

Nekem jó érzés az, hogy nem várok, hanem cselekszem.

Van is egy mondásom ami gyakran elhagyja a számat:
"Várni lúzerség."

Ha ugyanez a saját szerverek lerobbanása miatt van, akkor sem jobb semmi.
Sőt a "legkésőbb holnapra megjavul" effectben sem lehet bizni, mert bizony házon belül kell megbütykölni és előtte megtalálni a hibát. Addig is van átmeneti megoldás, de már leirták felettem.


Normális HUP-ot használok!

Pedig jobb és megbízhatóbb: csak lényegesen magasabb költségekkel tudod az AWS / Azure rendelkezésre állását biztosítani on-premise infrastruktúrával (vagy még inkább tudás és tapasztalat híján sehogy, vagy, ha éppen mégis, akkor remeghetsz, hogy meddig marad nálad), nem beszélve a biztonsági és kényelmi szolgáltatásokról.

A kimaradásból származó időt is eltöltheted produktívan, vagy lehetsz annyira jó fej, hogy pár órára elengeded a srácokat csocsózni, nem fog összdőlni a világ.

Szerintem meg az a vicces, hogy így ex-has teszel kijelentéseket, ahelyett, hogy összehasonlítanád a felhős kiesések arányát az on premise kiesésekkel, majd az egymáshoz viszonyított költségeket a kiesések költségeivel, aminek a végén kijön, hogy melyikre alacsonyabb a TCO. Minden más csak hitvita.

Kiszámoltam.

TCO nem minden.
A security sokszor fontosabb. És hát lehet jobbat csinálni a felhős cuccoknál.

A security risk beárazva része a TCO-nak.

Amíg fel nem nyomják, igen. ;)