Az Apple-t 11,4 millió dollárra, a Samsung-ot 5,7 millió dollárra büntette az olasz felügyelőtestület

 ( trey | 2018. október 24., szerda - 20:55 )

a készülékeiket lelassító szoftverfrissítések (pl. iPhone throttle) miatt:

Italy’s anti-trust watchdog said on Wednesday it was fining Apple and Samsung five million euros ($5.7 million) each following complaints they used software updates to slow down their mobile phones.

Apple was hit with an additional five million euro fine for failing to give clients clear information about how to maintain or eventually replace handset batteries […]

The anti-trust body said in a statement that some Apple and Samsung firmware updates “had caused serious dysfunctions and reduced performance significantly, thereby accelerating the process of replacing them

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Most már hivatalos, hogy ez a kettő szar szoftvert tukmál a vásárlóira. Nem mintha eddig ez ne lett volna nyilvánvaló.

Lazán kapcsolódik:

Két Samsung termék van a látókörömben. Az egyik egy mikró a másik egy mosógép. Az utóbbi egy ideje azt csinálja, hogy a mosás végén elkezdi villogtatni a gyerekzár lakatot, de engedi kinyitni a betöltőablakot.

Kijött a szerelő a múltkor a mosogatógép miatt. Mondom, ha már itt van, akkor mondja meg, mi lehet a baja a Samsung mosógépnek.

Jaa, azzal ne foglalkozzak. Szar a szoftver benne. Egy frissítés megoldaná, de ő nem jogosult letölteni a szoftvert, mert nem hivatalos szerviz. Egyébként meg hagyjam a picsába, mert gondot nem okoz, csak basztak megírni rendesen.

--
trey @ gépház

Jó, és mi van a mikróval? Azt nem tudtuk meg... ;-P

Egy jó melegszendvics fel tudja dobni a napot!

Egy jó melegszendvics fel tudja dobni a napot!
Fel, hogyne, de azt inkabb (grill)sutoben csinalom, nem mikroban...:) Oke, ha kombi a mikro akkor az is lehet jo nyilvan.

+1

Mikrozott kenyer gondolatatol a hideg is kiraz

Az meglepően jó. Ez a harmadik Samsung mikró kb. 20+ év alatt és nincs vele gond. Mondjuk szoftver valószínűleg minimális van benne. :D

--
trey @ gépház

Nekünk LG van, az is dél-koreai, kb. 7 éves, mostanában kezd tönkremenni. Abban van egy minimális SW, mert az időzítője elektronikus, de nem az ment tönkre. Leéghetett benne valami, mert elkezdett csökkenni a teljesítménye.

Nálunk is LG van, cirka 16 éves, semmi baja.
---
Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

Idézet:
Jó, és mi van a mikróval? Azt nem tudtuk meg... ;-P

A Samsungnak van/volt mechanikus mikroja https://www.euronics.ee/t-en/48993/home-appliances/microwave-oven-samsung-(-20-l)/me71a-bal
Pontosan azert valasztottam mert igy se szoftware hiba se frissites nincs :D

Bezzeg a jó öreg hajdú családban nem voltak ilyen gondok! :)

Marmint, hogy villogott a gyerekzar?

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ja, ott a gyerekzár két kilátásba helyezett óriási pofon volt.

--
trey @ gépház

:DDDDDD

Ja, mert a közelébe nem mertél menni, amikor elkezdett centrifugálni.

Dehogynem! Rá kellett ülni a tetejére, hogy ne ugráljon a centri alatt.

--
trey @ gépház

Egészen másért kellett ráülni, de ezt a csajok jobban tudják. ;-)

Nem mintha meg akarnám védeni a két gyártót, de nyilvánvaló, hogy nem szar a szoftverük, mert pont azt csinálják amire tervezték őket.

Hát, valóban, fogalmazhattam volna úgy is, hogy ez a fogyasztóvédelmi szempontból törvénytelen hozzáállás egy gerinctelen geci hozzáállás.

Köszi a headsup-ot!

--
trey @ gépház

Mióta átbasztak a Galaxy tabbal, kerülöm a Samsungot mint a kutyaszart.

Mi történt?

+1

Ez nekik aprópénz de szegény olaszoknak minden cent számít mostanság

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Szép.

Amikor ilyen nagy büntetésekről olvasok mindig elgondolkozok, hogy vajon hová fognak kerülni ezek az összegek? Mire fordítják? Megy a közösbe? Ami másik nagy rejtély, hogy hogyan jönnek ki ezek az összegek? Lehet ezt vajon tudni az átlag embernek is? Gondolom akit büntetnek az kap róla valami részletes dokumentumot, hogy miért ennyi. Vagy úgy megy ez mint a Holló színház klasszikus bankos jelenetében? Pukkasztott egyes és társai :-)

https://www.youtube.com/watch?v=ZL2IGT2Pr10

Ha magamhoz rántanám az uralmat a Galaktikus Birodalomban, akkor az egyik első intézkedésem az lenne, hogy a fogyasztóvédelmi eljárások során kiszabott bírság 70%-t a károsult, 30%-t az eljáró hatóság kapná.

Amerikában a class-action perek pont ezt a célt szolgálják. Ott jó esetben a kimenet az érintett fogyasztói csoport kártalanítása. Ott nem egy hatóság, hanem egy fogyasztói csoport a felperes és a megítélt kártalanítás őket illeti.

https://en.wikipedia.org/wiki/Class_action

--
trey @ gépház

Nekünk LG mikrónk van. Teljesen analóg. Két tekerentyűje van: az egyikkel az időt tudom állítani a másikkal a funkcióját meg a mikró teljesítményét. Teljesen jól működik immár több mint 12 éve. ;)

Szerény véleményem szerint mikróból csak ilyet érdemes venni.

+1. Kocsinál is előre rettegek, ha megdöglik a régi jó SX4, hogy mi lesz, hol találok olyat, amihez nem kell program, hogy működjön. :D
Van egy ilyen kettős meglátásom, hogy nagyszerű dolog a fejlődés, de azért nem kéne mindent digitalizálni, mert csak túlbonyolítják és elbasszák az egészet.
---
Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!