Bezár a Google+, miután potenciálisan több mint 500 ezer felhasználó adatait érintő hibát javított a vállalat

Címkék

we ran a detailed analysis over the two weeks prior to patching the bug, and from that analysis, the Profiles of up to 500,000 Google+ accounts were potentially affected. Our analysis showed that up to 438 applications may have used this API. [...] We found no evidence that any developer was aware of this bug, or abusing the API, and we found no evidence that any Profile data was misused.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

"Jajj, elkestem melobol, mert nem ebresztett az oram" vs "birosag ele kell jarnom, mert visszaeltek az adataimmal, amit a Google-tol scrapeltek"...

Tokre igazad van. Szerintem se viccesebb egy olyan bug, amit mar 20 eve sem kovettek el mashol es azota is mukodik hibamentesen mindenhol (kiveve ugye, tudjuk hol...:D).
Plane hogy az egyik egy tok inygenes valami (es sec bug), a masik esetben meg egy "ne mukodjon az oraatalitas automatikusan es/vagy reboot loop-ba is keruljon" PoC-ert valakik 150K-t fizettek.

Mikor lehet az Apple-tol feher teglakat venni a logojukkal 200K+-ert???? Szerintem tokre lenne ra mar igeny :D

Előrehozták a nagy bejelentést?
:D
--
ne terelj

Vicces, hogy mennyire nem helyezték már a Google+-t előtérbe.

Régebben az androidos telefon a Google+-ba szinkronizálta a képeket. Aztán most már régóta Google photos-ba.

Én két esetben láttam Google+-t mostanában: aki játszik azzal a portál foglalós játékkal, aminek most nem jut eszembe a neve, az nagy eséllyel Google+ csoportokban kommunikál a többi csapat taggal.
Illetve a blogger.com-os posztok a Google+-os fiókhoz kívánnak kötődni és egyben oda is posztolna meg a kommenteket is valahogy integrálják (ha jól emlékszem. Ezt a részét sosem néztem).

szvsz tök másra volt a kettő. FB-on meglévő ismerőseidet pátyolgatod, G+ inkább új ismerősök szerzésére volt jó akik azonos érdeklődési körben voltak jelen. FB-on erre vannak a csoportok, már én is átszoktam erre de közel se annyira jól működő mint a G+ volt.

Bár elég easy come, easy go történetek voltak, de simán lehetett chatelni/levelezni értelmes dolgokról, FB-on meg főként a macskás videók meg szelfik mennek.

A megvalósítás megint más kérdés, így valóban semmi értelme nem volt már évek óta. De szerintem volt benne fantázia, lehetett volna belőle több is.

Egyáltalán nem társkereső jellegűre gondoltam :) Igazából akármilyen random téma volt (legyen az csillagászat, fényképészet, autók, akármi) jót lehetett beszélgetni alatta, akár hosszú távon levelezőpartnereket találni ha épp olyanod volt. Kb mint egy összefogott bazi nagy fórum/chat hibrid egységes komment felülettel és mivel kevesen használták ezért egyáltalán nem volt jellemző a trollkodás, a mély coelho idézetek naplementében, illetve a "jajdecukieztlátnodkell!!!!!négy!44" jellegű megnyilvánulás.

Pár évente egyszer feltettem valamit, ami ismerőseimet érdekelhette és vártam, lesz-e reakció. Az utóbbi tesztnél tavaly már azt is odaírtam, hogy "Van itt valaki?" 2-3 reakció érkezett, hogy "Itt vagyok." Akkor elkönyveltem, hogy ez az egész halott. Most realizálódik.

Amíg működött a G+ (aktív ismerőseim is voltak fent), addig nekem jobban tetszett, mint a FB.

De talán törvényszerű, hogy egyetlen általános rendszer nyerje el a kvázi egyeduralmat. Kár, hogy az a FaceBook lett, bár lehet, hogy mindenki hasonlóan béna/korrumpált lenne, ha olyan monopol helyzetbe kerülne, mint a FB.

Tegyük fel lenne a Facebook mellett még egy népszerű közösségi oldal. Lehetett volna ez a G+ is. Az ismerőseid egyik fele az egyike, a másik a másikon van fent. Tehát ha meg akarsz osztani velük valamit, akkor mindkét helyre fel kell tenned. Illetve, ha kíváncsi vagy, hogy mi történik az ismerőseiddel, akkor mindkét oldalt rendszeresen látogatnod kell. Ilyen helyzetben szinte természetes a monopolhelyzet kialakulása.

Az Instagram és a Facebook szinte mindent megoszt egymással. Egyesek szerint ez felháborító. Korábban volt Instagram fiókom, de az Instagram és az én elképzeléseim jelentős mértékben eltértek abban a kérdésben, hogy hogyan kellene működnie. Így aztán töröltem a fiókomat.

Korábban egy rakás üzenetküldő volt a telefonomon. Aztán eluntam, és csak egyet hagytam meg. Ezenkívül van a Facebook-os fiókom. Illetve a LinkedIn-en is regisztráltam. Ez utóbbin gyakorlatilag nincs semmilyen információ rólam. Egyszer arra használtam, hogy megkeressem egy korábbi kollégámat, és utána nem töröltem a fiókot.

Aki el akar érni, az küldhet email-t, üzenhet a Facebookon, vagy azon az egy megmaradt üzenetküldő alkalmazáson. Eluntam azt, hogy egy üzenetküldő csak azért van fent, mert van három ismerősöm, akit csak azon tudok elérni. Így fordítottam a dolgon. Aki el akar érni, az az előbb említett három lehetőség közül választhat. Esetleg még fel is hívhat telefonon.

Jól sejted, ez az infó termékeknél törvényszerű, hogy VAGY adott tekintetben az első, VAGY a legrosszabb termék "nyerjen". A kettő nyilván nem zárja ki egymást, tehát ha valami sz@r, és első, azt te ki nem robbantod a piacról.
--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-

Hmm, ha 500,000 embert érintő hiba utana bezárják akkor a Facebook a 87 millió embert érintő hiba után nem zar be?

Én sajnálom, mert többet hasznaltam a G+t mint a Facebook-t.
---------------------------------------------
Support Slackware: https://paypal.me/volkerdi

Ebben igazabol 2 meglepo dolog volt:
-Az egyik, hogy meg mindig mukodott.. azt hittem, evekkel ezelott lelottek, amikor feladtak a Facebook elleni versenyt.
-A masik, hogy volt felmillio felhasznalojuk. Persze ha a Youtube/Gmail/Android regisztraciokor automatikusan letrehozott felhasznalok is benne vannak (talan egy idoben volt ilyen), ugy konnyu, de ennyi erovel akar 10 milliard accountot is letrehozhatnek a gepemen, tenyleges adat nem lenne mogotte.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

dehát még csak nyolcadika van.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Üdítő hír, hogy egy közösségi oldal is befuccsolhat.
Vár az analóg világ, analóg emberi kapcsolatokkal.

--
robyboy

Üdítő lenne, ha az emberek felismerték volna az agymosást, és saját döntésük okán szüntették volna meg a fiókjukat, amiért is okafogyottá vált volna az üzemeltetése. De nem ez történt.
Így nem üdítő hír, csak szimplán egy hír a többi közül.
---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux

We made Google+ with privacy in mind

Ööö...tényleg?

lehet ennek koze hogy osszelinkelt egy ismeretlen accounttal? onnan vettem eszre, hogy a masodlagos emailre jott ertesito googletol hogy megakadalyzott egy orosz belepest, nezzem mar meg. az email cim olyan mintha en lennek (teljes nevem be volt irva mint account nev), es volt rajta sok olvasatlan level, de nem csak spam hanem rendes embertol jott). en meg neztem hogy wtf van

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Nem csak annyi történt, hogy valaki beírta véletlenül másodlagos email címnek a tiedet? Ezt bárki megteheti, igazából a te fiókodhoz nem fog ezáltal hozzáférni, viszont te az övéhez igen (hacsak nincs 2FA). Amúgy ha ilyen történik mindig kapsz róla emailt, és megmondhatod, hogy semmi közöd hozzá.

A G+ éppen a 3. bedöglött próbálkozása volt a google-nek, a google buzz és az orkut után.
Meglepő, hogy ennyire nem sikerül nekik betörni erre a piacra.

Jé, a nagyságos™, fennséges™, magasságos™ és törhetetlen™ Google. Bár a saját szolgáltatásuk biztonságával foglalkoznának annyit, mint SHA1 feltöréssel, vagy a processzorok elavulását, belassítását elősegítő biztonsági hibák (Spectre, Meltdown stb.) nyomozgatásával, melyeket valójában sehol nem használnak ki masszív adatlopásokra, de azért jó móka a processzorpiacot olyan túlfogyasztásba hajszolni, amivel néha még a benne érdekelt Intel se bír lépést tartani. Habár, végül is, minek kéne törődni a biztonsággal, a marketingosztályon túl. Nem az ő adataik szivárogtak ki, csak az általuk szánt szándékkal függővé tett, sok esetben kényszerrel Google+ profil megkreálásába hajszolt embereké.

A lakájmédia pedig szokásához híven mosdatja multiékat a tűzoltómarketing egy az egyben átvételével, ötszázezer felhasználót hazudva, miközben több, mint 52 millió érintett potenciálisan.