Bezár a Google+, miután potenciálisan több mint 500 ezer felhasználó adatait érintő hibát javított a vállalat

 ( trey | 2018. október 8., hétfő - 20:52 )

we ran a detailed analysis over the two weeks prior to patching the bug, and from that analysis, the Profiles of up to 500,000 Google+ accounts were potentially affected. Our analysis showed that up to 438 applications may have used this API. [...] We found no evidence that any developer was aware of this bug, or abusing the API, and we found no evidence that any Profile data was misused.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"Jajj, elkestem melobol, mert nem ebresztett az oram" vs "birosag ele kell jarnom, mert visszaeltek az adataimmal, amit a Google-tol scrapeltek"...

Tokre igazad van. Szerintem se viccesebb egy olyan bug, amit mar 20 eve sem kovettek el mashol es azota is mukodik hibamentesen mindenhol (kiveve ugye, tudjuk hol...:D).
Plane hogy az egyik egy tok inygenes valami (es sec bug), a masik esetben meg egy "ne mukodjon az oraatalitas automatikusan es/vagy reboot loop-ba is keruljon" PoC-ert valakik 150K-t fizettek.

Mikor lehet az Apple-tol feher teglakat venni a logojukkal 200K+-ert???? Szerintem tokre lenne ra mar igeny :D

iBag mar van legalabbis le van vedve. Szerintem a mernokok elkezdtek mar irni az iBrick speckot is szoval ne csuggedj...

Az majd a következő software frissítéssel jön ;-)

Nyilván tényleg csak hiszti, hogy egy órától elvárják, hogy mutassa az időt... Ha automata, meg okos, akkor automatán, és okosan.

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Előrehozták a nagy bejelentést?
:D
--
ne terelj

+1 :D

Ezt használta még valaki? :D

Olyan helyeken hasznaltam a g+ bejelentkezest ahol nem akartam, hogy utana a fb-omat spammeljek tele, magara a g+ra talan sosem latogattam el

Szerintem G+ bejelentkezés már nincs is, Google Account bejelentkezés van már csak. Régen próbálták így brandelni a dolgot, hogy emeljék a felhasználószámot, de nem jött be nekik.

Sok helyen még kért engedély, hogy hozzaferjen a kőreimhez, meg az adatlapomhoz, de igazad van tenyleg csak google logo volt a gombon

Vicces, hogy mennyire nem helyezték már a Google+-t előtérbe.

Régebben az androidos telefon a Google+-ba szinkronizálta a képeket. Aztán most már régóta Google photos-ba.

Én két esetben láttam Google+-t mostanában: aki játszik azzal a portál foglalós játékkal, aminek most nem jut eszembe a neve, az nagy eséllyel Google+ csoportokban kommunikál a többi csapat taggal.
Illetve a blogger.com-os posztok a Google+-os fiókhoz kívánnak kötődni és egyben oda is posztolna meg a kommenteket is valahogy integrálják (ha jól emlékszem. Ezt a részét sosem néztem).

A játék neve Ingress.

Ezt soha nem használta szerintem senki. Linuson kívül.

Már indulásakor látszott, hogy semmi értelme a Facebook mellett. 1 év után be kellett volna zárni.

--
trey @ gépház

szvsz tök másra volt a kettő. FB-on meglévő ismerőseidet pátyolgatod, G+ inkább új ismerősök szerzésére volt jó akik azonos érdeklődési körben voltak jelen. FB-on erre vannak a csoportok, már én is átszoktam erre de közel se annyira jól működő mint a G+ volt.

Bár elég easy come, easy go történetek voltak, de simán lehetett chatelni/levelezni értelmes dolgokról, FB-on meg főként a macskás videók meg szelfik mennek.

A megvalósítás megint más kérdés, így valóban semmi értelme nem volt már évek óta. De szerintem volt benne fantázia, lehetett volna belőle több is.

"G+ inkább új ismerősök szerzésére volt jó akik azonos érdeklődési körben voltak jelen"

Ehhez elég lett volna kimozdulni a gép elől.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Az is egy opció, ennyi erővel FB se kell hiszen össze lehet futni bármikor ismerősökkel nem?
Sőt, fórum se hiszen egy sör mellett megbeszélhet bárki bárkivel bármit.
Megakkómáminek a zinternetek...

FB nélkül is megvolt a világ évezredekig, de pont azt modntad, hogy a már meglévő ismerősök menedzselésére jó az FB. :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem ez volt a hiba, hanem hogy nem raktam ki szmájlit. Ezennel pótolnám a kimaradást: :)

akkor nem szóltam :-)

"G+ inkább új ismerősök szerzésére volt jó akik azonos érdeklődési körben voltak jelen" - Attól függ milyen céllal keresel új ismerőst, de FB is fejleszti ezt.

Egyáltalán nem társkereső jellegűre gondoltam :) Igazából akármilyen random téma volt (legyen az csillagászat, fényképészet, autók, akármi) jót lehetett beszélgetni alatta, akár hosszú távon levelezőpartnereket találni ha épp olyanod volt. Kb mint egy összefogott bazi nagy fórum/chat hibrid egységes komment felülettel és mivel kevesen használták ezért egyáltalán nem volt jellemző a trollkodás, a mély coelho idézetek naplementében, illetve a "jajdecukieztlátnodkell!!!!!négy!44" jellegű megnyilvánulás.

reddit ilyen

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"Sziasztok én ojan cshajt kersek aki sukár meg dzsukel nem ijen csicska gyász"
--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-

+1 Kár érte, a szakmai fórumok egész jók voltak, nagyságrendekkel magasabb a színvonal mint bármelyik FB csoportban.
És nem is FB klón volt, itt nem az ismerősök cicás posztjait tolták eléd, hanem a hasonló érdeklődésű emberekét.

Èn arra lennék kíváncsi, ha pl. máról holnapra megszünne a facebook, mit lájkolna a sok idömilliomos és hol? Ill. hogy hány szelfi készülne naponta, meg, hogy hányan kerülnének az elvonóra?

--
robyboy

Néhány nap után helyreállna a „rend”. Van elég potenciális utódja.

Adja az ég!

+1

+1

El se kellett volna indítani. Dehát a másik sikeréhez vezető út majmolása, a másik által learatott babérok újbóli learatásának reményében, az mostanában egyre inkább divat lett. Nettó szégyen, hogy a Google beleáll ilyenekbe. Pláne, hogy nem is szorul rá.

Pár évente egyszer feltettem valamit, ami ismerőseimet érdekelhette és vártam, lesz-e reakció. Az utóbbi tesztnél tavaly már azt is odaírtam, hogy "Van itt valaki?" 2-3 reakció érkezett, hogy "Itt vagyok." Akkor elkönyveltem, hogy ez az egész halott. Most realizálódik.

Amíg működött a G+ (aktív ismerőseim is voltak fent), addig nekem jobban tetszett, mint a FB.

De talán törvényszerű, hogy egyetlen általános rendszer nyerje el a kvázi egyeduralmat. Kár, hogy az a FaceBook lett, bár lehet, hogy mindenki hasonlóan béna/korrumpált lenne, ha olyan monopol helyzetbe kerülne, mint a FB.

Tegyük fel lenne a Facebook mellett még egy népszerű közösségi oldal. Lehetett volna ez a G+ is. Az ismerőseid egyik fele az egyike, a másik a másikon van fent. Tehát ha meg akarsz osztani velük valamit, akkor mindkét helyre fel kell tenned. Illetve, ha kíváncsi vagy, hogy mi történik az ismerőseiddel, akkor mindkét oldalt rendszeresen látogatnod kell. Ilyen helyzetben szinte természetes a monopolhelyzet kialakulása.

Nincs mort is ismerőseid egy része Messenger-en/Whatsapp-on/Twitter-en?
Meg aztán nem lehet beállítani, hogy amikor instára posztolsz akkor az megjelenjen a FB faladon is.

Az Instagram és a Facebook szinte mindent megoszt egymással. Egyesek szerint ez felháborító. Korábban volt Instagram fiókom, de az Instagram és az én elképzeléseim jelentős mértékben eltértek abban a kérdésben, hogy hogyan kellene működnie. Így aztán töröltem a fiókomat.

Korábban egy rakás üzenetküldő volt a telefonomon. Aztán eluntam, és csak egyet hagytam meg. Ezenkívül van a Facebook-os fiókom. Illetve a LinkedIn-en is regisztráltam. Ez utóbbin gyakorlatilag nincs semmilyen információ rólam. Egyszer arra használtam, hogy megkeressem egy korábbi kollégámat, és utána nem töröltem a fiókot.

Aki el akar érni, az küldhet email-t, üzenhet a Facebookon, vagy azon az egy megmaradt üzenetküldő alkalmazáson. Eluntam azt, hogy egy üzenetküldő csak azért van fent, mert van három ismerősöm, akit csak azon tudok elérni. Így fordítottam a dolgon. Aki el akar érni, az az előbb említett három lehetőség közül választhat. Esetleg még fel is hívhat telefonon.

Jól sejted, ez az infó termékeknél törvényszerű, hogy VAGY adott tekintetben az első, VAGY a legrosszabb termék "nyerjen". A kettő nyilván nem zárja ki egymást, tehát ha valami sz@r, és első, azt te ki nem robbantod a piacról.
--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-

Lasd iwiw hjam nem az mar eltunt es jott helyette a facebook :D

Hmm, ha 500,000 embert érintő hiba utana bezárják akkor a Facebook a 87 millió embert érintő hiba után nem zar be?

Én sajnálom, mert többet hasznaltam a G+t mint a Facebook-t.
---------------------------------------------
Support Slackware: https://paypal.me/volkerdi

Szarkazmus ON:
500e G+ user: az összes
87 millió FB user: elenyésző kisebbség

Ebben igazabol 2 meglepo dolog volt:
-Az egyik, hogy meg mindig mukodott.. azt hittem, evekkel ezelott lelottek, amikor feladtak a Facebook elleni versenyt.
-A masik, hogy volt felmillio felhasznalojuk. Persze ha a Youtube/Gmail/Android regisztraciokor automatikusan letrehozott felhasznalok is benne vannak (talan egy idoben volt ilyen), ugy konnyu, de ennyi erovel akar 10 milliard accountot is letrehozhatnek a gepemen, tenyleges adat nem lenne mogotte.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

dehát még csak nyolcadika van.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Üdítő hír, hogy egy közösségi oldal is befuccsolhat.
Vár az analóg világ, analóg emberi kapcsolatokkal.

--
robyboy

Üdítő lenne, ha az emberek felismerték volna az agymosást, és saját döntésük okán szüntették volna meg a fiókjukat, amiért is okafogyottá vált volna az üzemeltetése. De nem ez történt.
Így nem üdítő hír, csak szimplán egy hír a többi közül.
---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux

Nekem valami kapcsan lett G+ fiokom. Amit utana nem sokkal meg is szuntettem.

+1

Ezek szerint még nem hallottál az iWiWről, Friendsterről, Orkutról stb.
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Defunct_social_networking_services

A MyVIP a legjobb! :D
--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-

Hatalmas fantázia kellhet elképzelni, hogy valaki használja a digitális csatornákat, de ettől még vannak normális kapcsolatai "az analóg világ"-ban.

Viszont ahhoz nem kell semmi fantázia sem, hogy hány ember vált (an)droiddá az okostelefonjával a kezében. Milyen stílusos az elnevezése is...

--
robyboy

> ...hány ember vált (an)droiddá az okostelefonjával a kezében. Milyen stílusos az elnevezése is...

Tokeletesen tukrozi a Google velemenyet a felhasznaloirol...

+1

Idézet:
We made Google+ with privacy in mind

Ööö...tényleg?

Gondoltak rá, hogy kéne :)

ROFL. :D

lehet ennek koze hogy osszelinkelt egy ismeretlen accounttal? onnan vettem eszre, hogy a masodlagos emailre jott ertesito googletol hogy megakadalyzott egy orosz belepest, nezzem mar meg. az email cim olyan mintha en lennek (teljes nevem be volt irva mint account nev), es volt rajta sok olvasatlan level, de nem csak spam hanem rendes embertol jott). en meg neztem hogy wtf van

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Nem csak annyi történt, hogy valaki beírta véletlenül másodlagos email címnek a tiedet? Ezt bárki megteheti, igazából a te fiókodhoz nem fog ezáltal hozzáférni, viszont te az övéhez igen (hacsak nincs 2FA). Amúgy ha ilyen történik mindig kapsz róla emailt, és megmondhatod, hogy semmi közöd hozzá.

A G+ éppen a 3. bedöglött próbálkozása volt a google-nek, a google buzz és az orkut után.
Meglepő, hogy ennyire nem sikerül nekik betörni erre a piacra.

Volt még google wave is.

Azt inkább a csoportos e-mailezés helyett találta ki a Google.

De az rohadt jó is volt, én imádtam használni, sajnáltam is, mikor veszni hagyták.

---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux

Google+ to shut down early after leak exposes 52m users

Google plans to shut down its social network Google+ four months early after admitting to a new glitch that exposed 52.2m users' details.

https://www.telegraph.co.uk/technology/2018/12/10/google-shut-early-leak-exposes-52m-users/

Jé, a nagyságos™, fennséges™, magasságos™ és törhetetlen™ Google. Bár a saját szolgáltatásuk biztonságával foglalkoznának annyit, mint SHA1 feltöréssel, vagy a processzorok elavulását, belassítását elősegítő biztonsági hibák (Spectre, Meltdown stb.) nyomozgatásával, melyeket valójában sehol nem használnak ki masszív adatlopásokra, de azért jó móka a processzorpiacot olyan túlfogyasztásba hajszolni, amivel néha még a benne érdekelt Intel se bír lépést tartani. Habár, végül is, minek kéne törődni a biztonsággal, a marketingosztályon túl. Nem az ő adataik szivárogtak ki, csak az általuk szánt szándékkal függővé tett, sok esetben kényszerrel Google+ profil megkreálásába hajszolt embereké.

A lakájmédia pedig szokásához híven mosdatja multiékat a tűzoltómarketing egy az egyben átvételével, ötszázezer felhasználót hazudva, miközben több, mint 52 millió érintett potenciálisan.

Az 52 milliós és a félmilliós két külön esemény.

Akkor ebben az egyben tévedtem. Ami természetesen nem mentesíti multiékat a felelősség alól.