A Microsoft ideiglenesen leállította a Windows 10 October 2018 Update terjesztését fájltörlési problémék miatt

 ( trey | 2018. október 6., szombat - 15:10 )

A hírek szerint a Microsoft ideiglenesen leállította a Windows 10 October 2018 Update terjesztését, miután felhasználók arra panaszkodtak, hogy a frissítés fájlokat törölt rendszerükről:

We have paused the rollout of the Windows 10 October 2018 Update (version 1809) for all users as we investigate isolated reports of users missing some files after updating.

További részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Istentelen bejött ez a Win10. Mióta az ügyfeleimnél ez van egy nagyobb (vagy kisebb) frissítés után garantáltan szétszarodik egy csomó minden. Lehet vastagon számlázni és közben az MS-re mutogatni. Csak így tovább!

--
honlapom http://dyra.eu/

tudom hogy genyo dolog, de jaja erezheto bevetel.

ellenben amikor pl. egy orvosi rendelo all akkor szerintem kellemetlen teher van azon aki a gepeszkedessel kuzd. szoval hiaba szamlazunk, en mondjuk kihagynam. a felhasznalo is dobna szerintem ezeket az esemenyeket, lelkiismeretesebb orvost hallottam mar siras hataran is segitseget kerni.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Az orvosi szoftverek mind MS-re vannak írva, vagy JAVA-sak netán?

Én valami dos-os (konzolos?) cuccot láttam az háziorvosnál :D

az biztos nem most volt: manapsag e-szigno usb-s hardverrel, e-recept, online jogosultsag-ellenorzes meg ilyesmi (tenyleg folytathatnam) osszekotve az anyja picsajaba celzott kozponti adatbazisokkal: ezeket megneznem cmd.exe-bol :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Az tuti hogy konzolos alkalmazás (pár hete voltam kb. a háziorvosnál), hogy a háttérben mi fut, az megint egy jó kérdés. Én most arra tippelek,
hogy egy sima c#-os konzolos alkalmazás.

Gondolom a kollega fentebb magyar ellatast vett igenybe, hiaba sorolod itt, hogy a hanyattlo nyugaton hogyan mukodik egy rendes orvosi rendszer....
Magyarorszagon siman DOS-os, konzolos, meg win98-ra irt 32bites szutykok futnak, amiket kisebb varazslat ujabb gepeken futtatni mar most is...

Ez Magyarországon van, de valószínűleg ha tákoltak a "DOS-os" szutyokhoz egy web service interfészt akkor mehet (mert Magyarországon van :P)

szerintem már Bialypöcsrohasztódon sem fut ilyen. már tavaly(!) kiküldték a személyi olvasókat központilag, ráadásul nem rendelőnként, hanem a rendelőkben regisztráltan futó kliensek számával egyezően nem kevés pénzt kérve érte. számtalan oka volt ennek, biztos jó biznisz is volt valakinek -az indexen nem volt hír, jááj jáááájáj-, de funkciója azért van, melyet határidősen implementálni kellett a szoftverekbe (medmax, ixdoki, anyámtyúkja). frissítés és egyéb support funkciók nélküli (DOS, W98 meg amit írtál) retkeknél ez esélytelen. maga a kártyaolvasó már WinXP-n is körülményesen telepíthető volt, ha volt. újabb rendszereken prímán fut. a régi programok elszigetelt esetektől eltekintve nemigen használhatóak, minimum adatkezelési problémák miatt, de nem folytatom mert nem vagyok rádió. már leírtam korábban.

szóval manapság úgy kezdődik a rendelés, hogy az orvos az összes kliensen behelyezi a személyi igazolványát egy percre. akarom mondani nulladik lépcsőben a szoftver keresi az olvasót, diagnosztikát futtat rajta, majd csak ezután építi fel az ellátási szoftver hálózati kapcsolatát. enélkül a szolgáltatások fele halott, sőt internet nélkül nem tud TAJ alapján ellátási jogosultságot sem ellenőrizni. mondjuk itt még weben indirekt módon megteheti okés.

amúgy az egészségügy fikázásban feketeöves vagyok, viszont manapság így megy Debrecenben amit írok: elmegyek az orvoshoz, feliratom amit akarok. elkérik a személyimet (mondjuk tőlem nem, mert ismernek mint a rossz pénzt). nem kapok receptet, hanem elmegyek a patikába, ahol ismét beadom a személyimet és a gépük kiírja melyik rendelőben melyik orvos milyen tünetre mit írt fel, milyen ajánlással. majd a patikus megnyomja a kiad gombot, mire a patikarobot a raktárból leszortírozza a rendelésemet és kidobja egy nyíláson úgy, hogy az ajánlást egy nyomtatott fecnin kapom a cuccal együtt. mindezt egy 80 centis kijelzőn követhetem is a buli kedvéért, látom a robotkar miként dolgozik.

okés, biztos már írod, hogy Debrecen ilyen rohadt modern. dehát nyáron egy 5000(-) lélekszámú településen a lányomnak volt egy csúnya balesete. sajnos. elszaladtunk gyorsan az ottani ügyeletre, ami egy 1PC-s rendelő maximum 20 négyzetméteren. ahonnan a traumatológiára irányítottak, vissza Debrecenbe de izibe. a kistelepülésen elkérték a személyimet meg minden, a kórházban a személyit leadva már kérték is a gyerek combját felnyársaló eszközt, és azonnal a vitték vágni, varrni, kötözni meg minden. csak lestem, azonnal kérdezték hogy melyik combján van a két szúrt seb, mert azt nem írták fel. nem, nem a mentős adott információkat, olyat nem is hívtam. én száguldottam vele autóval mint a meszes mert az gyorsabb volt mint a kistelepülésre kiérő mentő ígérete.

még valami?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ez Budapesten volt, mert hogy itt lakom. Sima konzolos alkalmazás. Nyilván nem látok mögé, hogy a konzolos felület mögött mi fut, simán lehet, hogy
win7/win10, csak egyszerűen konzolos alkalmazás az egész. De csak a kedvetekért megkérdezem legközelebb, hogy mi az. Nekem ebből nyomtattak receptet.

Szerkesztés: most látom, hogy te mit írsz, és szerintem elbeszélünk egymás mellett. Amit én láttam, hogy az alkalmazásnak, amit használnak konzolos
felülete van. Ez nem jelenti azt, hogy az egy dos-os alkalmazás. C#-ban (meg sok minden másban is) simán lehet konzolos alkalmazást fejleszteni.

Példa itt:

https://github.com/sushihangover/CursesSharp

Vagy itt (egyébként kb. ehhez hasonlított):

http://elw00d.github.io/consoleframework/examples.html

okes, okes - de ez utobbit mar a sima dos es w98 altalanositasra irtam.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Közben már levágtam hogy elbeszélünk egymás mellett :D

Dettó, ugyancsak idén.

Hát pedig de.

nem tudom, nem tul nagy a mintam. amit latok windowsos, es e-szignos.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

A feleségem háziorvosi rendelőjében ezért downgradeltem a gépeket Win 8.1-re.
Meg is szűntek a kötelező frissítés utáni hibaelhárítások.
Remélem, hogy még sokáig támogatni fogja az MS.
--
www.neurology.hu

Be lehet állítani, hogy csak a 2. legfrissebb release-re frissítsen, és így el lehet kerülne, hogy rajtad próbálja ki az MS a nagyszerű fejlesztéseit, de persze az ügyfeleknek ezt nem kell tudni :)

A Home verzióban szerintem nem lehet ezt beallitani
---
www.neurology.hu

Akkor még ezt tudod megpróbálni:
https://github.com/crazy-max/WindowsSpyBlocker

Ezzel le lehet tiltani a Windows Update-et is.

Ez a frissítés a normál usereknek eleve patchkedden (október 9) érkezett volna, így technikailag csak az szophatta be aki türelmetlen volt, vagyis önként vállalta a beta tester szerepet.

Sima userként én inkább "Ha már úgyis elkerülhetetlen akkor essünk túl rajta most, ne akkor csesződjön el amikor kéne a gép" elgondolással raktam fel.

Nálam nem volt semmi hiba, sőt még a hardvertámogatás is fejlődött! Szóval nyáron nem csak nyaralni voltak a fiúk... :-)

Szintén. Nagyobb frissítések után rohadt sok a melónk vele, de lehet számlázni is rendesen. Mindenki örül. :)

Kalóz windows-szal szemben ugyanez az összehasonlítás: https://www.aqua.hu/files/ckfiles/images/2017-aprilis/ms-windows/ms-page-preview-700.jpg

Úgy néz ki, hogy a mostani marketgatyás generáció az ms-nél ezt az ötösfogatot fosta ki mantrának, ezt kell ismételgetni mindig: biztonság, kényelem, egyszerű újratelepítés, garancia, frissítések...

Ez inkább a helyes megoldás. Saját maga lopott verziójával hasonlít össze.
Bár most érdekesen hat a garancia és a biztonság mantra.

Én nem mondtam, hogy nem helyes, hanem arra hívtam fel a figyelmet, hogy olybá tűnik, hogy minden összehasonlításban ezeket hozzák fel.
Miért, a frissítések és a kényelem nem? Mert lassan elérik, hogy a "frissítés" szóra minden érintettnek görcsbe ránduljon a gyomra, kényelmesnek meg nem nevezhető, ha mindig gáz van vele.

Nagyon régóta várok egy szakértői összefoglalót, hogy egészen pontosan mi különbség a Media Creation Tool -al letöltött, telepített majd a különféle kms szerverekkel aktivált változat és a " gyári Windows" között.

Tracking. :D

Hát most megkaptad, egyenesen a microsofttól. :P

"Kevés szoftver"

:-)))
---
Science for fun...

+1

Már várom ide az evangelistákat! :) (popcorn)

Ez az Ubuntu-tól lenyúlt feature tulajdonképpen.
Most mondd meg! Trey-en kívül ki másnak nem szaródik szét az ubuntu félévenként? ;)

12 éve használom, (+ családban is még 5-en) sose "szaródik szét" update után sehol, sem desktopon, sem szerveren, sem félévente, sem évente. Ráadásul nem a gyári, hanem itt-ott belenyúlt, saját scriptek, illetve mate desktop, előtte gnome2. Ha valami gond volt, mindig PPA, vagy 3rd party dolog függőség okozta, sosem a hivatalos repo-s, de ez is nagyon ritka.

3

<3

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ubuntu != GNU/Linux

Bár most a Fedora 29 bétával kapcsolatos tapasztalataim miatt van bennem egy enyhe aggodalom.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ki az, aki production környezetben fél évente frissít? (Trey-en kívül :) )

A legtöbb kereskedelmi fejlesztésű 3rd party szoftvert úgyis csak LTS-en támogatnak a fejlesztőik...mi is.

Én például. 3rd party-k is mennek, azért itt-ott van kompatibilitás, a malloc() a következő kiadásban is megmarad. :) Aztán lehet, hogy statikusan minden bele van fordítva.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

én pölö. Igaz mivel xfce-t használok mindig ugyanúgy néz ki.
Egyébként grafikus cuccoknak van úgy, hogy új kernel vagy drájver kell.
Meg azon jáccok néha, isten áldja a steam playt. Ahhoz meg sose árt a legújabb verzió.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Nekem a telepítés után semmilyen probléma nem volt vele, azóta is megy, teszi a dolgát. Igaz, jellemzően linuxot használok, heti 1-2 alkalommal megy csak a W$.

nekem sincs vele problémám, eddig nem találtam hiányzó állományt.

van itt olyan akinek törölt a lemezéről? van valami logika mit és hol töröl, vagy véletlen helyen teszi?


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

nem találtam hiányzó állományt

A hiányzó állomány arról ismerszik meg, hogy nem találod. :))


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

de azt látom, hogy nem látom, nem? :-)


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

De, csak vicces volt az eredeti megfogalmazás. :) Mondjuk feltéve, ha emlékszel minden file-odra. Lehet, hogy csak akkor derül ki a hiány, amikor ténylegesen kellene. Ha sohasem kell, akkor a hiánya sem fáj.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

tudom, volt smiley, nekem is.

én portable hívő vagyok, a programjaim döntő része a documents alatt van, ha
bármit törölt volna, ráadásul mindent a leírások alapján, észrevettem volna, mivel a böngésző, tixati, total commander, stb simán nem indult volna gép újraindulás után.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

köszi, eddig ilyet én nem tapasztaltam. de akkor hivatalos infó még nincs róla mi a pattern.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Annó az egyik frissítésnél (meg azóta többször) kiírta, hogy a fájljaimat ugyanott találom, ahol eddig voltak. Csak arra tudtam gondolni, hogy "te jóisten, mi a francot csináltál, hogy ezt ki kellett írnod?"

Nem hittem, hogy van alapja ezirányú félelmeimnek.

------------------------
Everyone is a winner*

Kb két éve van kint a win10, de akármikor arra gondolok hogy upgradelni kéne a 8.1-et mindig szembejön egy hír hogy az upgrade elkúr valamit. Azt hiszem még marad a 8.1.

===============================================================================
// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

Hát ha backup nélkül állnál neki az update-nek, akkor tényleg maradjon is a 8.1!
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods