Egyes iPhone XS és XS Max felhasználók gyenge mobilhálózati és WiFi teljesítményről számolnak be

 ( trey | 2018. szeptember 25., kedd - 8:15 )

Alig érkeztek meg az első új iPhone-ok a végfelhasználókhoz, máris megjelentek az Apple, Mac témájú fórumokon a korábbi típusokhoz képest gyengébb mobilhálózati és WiFi teljesítményről szóló panaszok. Hogy mi okozza egyeseknél, az egyelőre nem ismert. Részletek a The Verge cikkében.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem tudom mit reklamál a sok elégedetlen. Régen is volt ilyen, az Apple megoldotta. Eggyel több pálcikát rajzolt ki a következő frissítésben!

Első találgatás:

Idézet:
WiWavelength says that the performance problems some users are experiencing are caused by an “antenna issue,” specifically related to weak antenna gain. As for whether or not this can be fixed via a software update, the blog says that iOS updates and carrier updates can change how baseband modems interact with networks:

[...]

One possible software fix would be to increase conducted power, but WiWaveLength says that this is unlikely as Apple is already applying “conducted power somewhat liberally.”

Ultimately, a hardware fix would be the most optimal solution, but that is of course nearly completely out of the question for Apple this late in the game. Thus, WiWavelength says it’s likely worth waiting to see just how much and how often these radio issues affect users.

--
trey @ gépház

Mindeközben a Linuxosokat leginkább érintő aktuális balhéról, a Chrome cookie- és login-botrányról egy szó se esik. Tudom, küldjek be cikket. :)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

A linuxosokat érintő legnagyobb balhéről:

https://hup.hu/cikkek/20180917/linus_torvalds_linux_4_19-rc4_egy_elnezeskeres_es_a_karbantartas_ideiglenes_atadasa

https://hup.hu/szavazasok/20180923/szerinted_mikor_tavolitjak_el_az_elso_szemelyt_a_linux_foundationtol_a_coc_megsertese_miatt

Milyen más nagy balhéra gondolsz?

"Chrome cookie- és login-botrányról egy szó se esik."

Queue-ban van.

"Tudom, küldjek be cikket. :)"

Utóbbit már beküldte valaki, csak éppen a cikket nem fejezte be. Amint beformáztam, már kinn is lesz.

--
trey @ gépház

Megnyugodtam :)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Hogy mi okozza? Szerintem rosszul tartják...

Tavaly is volt gond az inteles darabokkal, akkor a nem inteleseket lassították. Most csak az intel szállít, kíváncsi leszek mit találnak ki.

Pont ezert akartam valtani, mert az Inteles 7-es gyengebb es semmi mas bajom nincs a telefonnal, csak az akkuido, meg a terero. (meg az e-sim is jol jonne mikor utazok EU-n kivulre)