OnePlus: A 4. prémium okostelefon brand vagyunk Nyugat-Európában

 ( trey | 2018. szeptember 20., csütörtök - 8:36 )

A CounterPoint elemzésére hivatkozva a OnePlus Inc. azt állítja, hogy Nyugat-Európában a negyedik erővé léptek elő a prémium okostelefon szegmensben.

Úgy tűnik, hogy a cég tovább akarja növelni jelenlétét Európában, egy tweet szerint (új) európai központ felállításán ügyködnek:

Visszatekintve, 2016-ban a cég Európában egy AirBnB bérleménnyel és 3 fővel kezdte:

Jelenleg pedig 1 főhadiszállása, 6 regionális irodája és mindegy 80 fős személyi állománya van Európában.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Akkor most prémium brand, vagy "budget" "flagship" gyártó? :D

Premium my snow white ass...

Prémium árazású hímringyó vagy? :P

Ez a 4 hely különben szép eredmény tekintve, hogy a OnePlus csak az Oppo egyik márkája. Az Oppot birtokló BBK Electronics harmadik márkája az Vivo, amely iPhone X verő iPhone klónokat gyártja. De a modellkínálata szélesebb.
Nekem továbbra is szimpatikusabb a Xiaomi, amely bonyolult összefonódó céges struktúra és több látszólag független márkaneves stratégia helyett egyetlen néven kínál nagyon jó termékeket. Ma már nemcsak mobilokat.


Normális HUP-ot használok!

Azért a Xiaomit se kell félteni, ha elnevezésekről van szó:

- Xiaomi
- Poco
- Yeelight
- MiJia

stb. Oké, legtöbbször az Aliexpress / Gearbest mögéírja, hogy Xiaomi.

prémium = túlárazott ? :D
--
www.haiku-os.org

Egyaltalan mi az, hogy "premium telefon", amikor barki megveheti barmelyik telefont 0-as onresszel reszletre.
--
:wq

Alapvetően a prémium azt jelenti, hogy felárral eladott telefonok. Ez annak az összefoglaló neve, hogy a legrissebb fejlesztéseket tartalmazó, legerősebb elréhető hardverelemeket tartalmazó készülékek, tulajdonképpen az egyes gyártók csúcskészülékei. Az ezeken található felárból finanszírozzák a fejlesztések többségét.

Én eddig azt hittem, hogy azt bleeding-edge-nek hívják, a prémium pedig a minőségi terméket jelenti (pl a szoftver nem haldoklik, sok minőségi extra szolgáltatás jár hozzá, a hw nem hullik darabokra, nem gagyi anyagokból van összerakva, stb.)

Minden mobilgyártó Apple szeretne lenni.

--
robyboy

Az a baj, hogy árban is kúsznak fel, miközben olyan óriási fejlődés nincs. Minőségben és hardverben (illetve a piaci pozicionálásban: flagship relatíve olcsón) az OP3 ugyanott volt, mint most az OP6. De az OP3-mat ha jól emlékszem 125-130eFt-ért vettem, az OP6-ból meg a legkisebb -szintén 6/64-es- modell már ~170, a 128-as már alulról karcolja a 200-at. A 6T-ből egy 128-as szerintem -bár ne legyen igazam- már befigyel majd 200 fölé. Ami lehet ,hogy a prémiumok árazását nézve nem sok, de szerintem abszolút értékben már sok egy telefonért.

Az uj HQ-t is ki kell fizetni. EU-ban nem varhatod el egy menedzsertol ,hogy ket tal rizsert dolgozzon.

még. de már fordul a helyzet

Ld. https://www.dpreview.com/news/3543181883/report-multi-camera-smartphone-segment-is-growing-at-record-pace
"Growth in the multi-cam segment has been fast paced, with penetration increasing from 15% to 42% in the last 12 months, and is highest in the price range from $200 to $599. In the "super-premium" segment ($800+) adoption has reached 100%.
The charge is lead by OnePlus, followed by Huawei and Apple."

Annak a jó kis kamerának, ami most a 11. a világon, ára van (https://www.dxomark.com/category/mobile-reviews/). Meg valószínűleg a Qualcomm sem fogja olcsóbban adni a Snapdragon 845-öt a OnePlus-nak, mint a többi gyártónak.
Ugyan a hasonló kategóriájú Xiaomi Mi 8 egy kicsit olcsóbb, de ha vízálló lenne, akkor valószínűleg az is drágább lenne.

A Xiaomi Mi 8 kb. 40 ezerrel olcsóbb. Egyrészt az kb. 20%, így a „kicsit olcsóbb” vitára adhat okot. Másrészt elég nagy felár a vízállóság miatt. Még akkor is, ha a plusz 2 GB RAM-ot is figyelembe vesszük.

Ugyanakkor a Xiaomi már a beállítások között is reklámot jelenít meg, míg az oneplusban sehol nincs ilyen: https://hup.hu/cikkek/20180918/a_xiaomi_telefonjain_reklamokat_mutat_immar_a_beallitasok_kozt_is

Egyelőre nem látok ilyen reklámot. Ami van (pár gyári appban) az egyrészt régió függő, másrészt kikapcsolható.

"Ugyan a hasonló kategóriájú Xiaomi Mi 8 egy kicsit olcsóbb, de ha vízálló lenne, akkor valószínűleg az is drágább lenne."

A kicsit olcsóbb az nem is annyira kicsi. És sanszos, hogy a 6T-vel ez a különbség nőni fog, pedig elvileg az is csak SD845 lesz. (A mi8 kamerája meg még jobb is, már ha a DXO ranglistát nézzük.)

A szintén xiaomi által gyártott pocophone F1 még olcsóbb, pedig szintén SD845, 6-8GB RAM. Igaz az nem prémium(nak csúfolt üveg) anyaghasználatú, hanem bevállalták a műanyag hátlapot, tesztek szerint a kamerája sem rossz.

Oda akarok kilyukadni, hogy önmagában a HW még nem indokolja az OP egyre húzósabb árait. Nekem tetszenek, most is azt akartam venni, de ezen az árszinten nekem már nem éri meg (aztán lehet majd még meggondolom magam, ki tudja).

A OnePlus sem vízálló hivatalosan. Van ugyan gumitömítés, de nincs sem IP rating, sem garancia a vízből eredő sérülésekre.

"sem garancia a vízből eredő sérülésekre"

Mert ez melyiken van kulon biztositas kotese nelkul?

Ha beazott a telefon elhajtanak a verbe.

Gyorsan tovább kéne lépni, mert a 4 a kínaiban ...

--
trey @ gépház