Kijött a Life is Strange: Before the Storm Linuxra és macOS-re

 ( trey | 2018. szeptember 16., vasárnap - 10:43 )

A Feral Interactive bejelentette, hogy immár Linuxot és macOS-t használók is játszhatnak a Life is Strange: Before the Storm-mal. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A free első epizódot annak idején végigjátszottam. Az anno bejött!

--
trey @ gépház

Érdemes a többi részt is végigjátszanod, ha megfogott a hangulata. Mondjuk vannak benne érzelmileg elég megterhelő részek, főleg ha bizonyos jeleneteknél a saját életedre ismersz. Én emiatt a mai napig nem igazán hallgatom a soundtrackjéről a számokat, túl sok emlék kötődik hozzájuk. Persze biztos vannak olyanok, akik simán végignyomják faarccal és nem hat rájuk különösebben.

Egyébként sosem gondoltam volna, hogy egyszer egy "high school teen drama" alaptémájú játékkal fogok játszani, ennek ellenére hatalmas pozitív meglepetés volt. Azt gondolom, hogy végül a (részben jogos) kritikák ellenére is zseniális játék lett, megérdemelten gyűjtött be egy rakás díjat. Történetmesélős játékot más is csinált korábban, de a vissza-az-időben feature és a hangulata (játék a fényekkel, kamerabeállítások, baromi jól eltalált indie aláfestő zenék, a leülős/mélázós pontok a játékban, stb.) miatt sok tekintetben első és zseniális a maga kategóriájában.

Ja, a fentiek az alapjátékra vonatkoznak. A Before the Storm (előzménysorozat) is egész jó, ugyanaz a hangulat, mint az eredetiben (pedig más csapat fejlesztette). Aki végigjátszotta az eredetit, annak szinte kötelező darab.

Igen, alapjátékot unokahúgom még egyedül tolta végig miután megkapta, az előzményt már együtt. Egyszerűen megfogja az embert a hangulata.

Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki Trey írása nyomán belepillantott a játékba.
A kezdeti irányítási furcsaság után valóban élvezhető játék.
A High School feeling nem döntő, legalább annyira nem, mint a Doki Doki Literature Clubban.

a sztori a masodik epizoddal indul be, ugyhogy mindenkeppen ajanlom :)