Az Apple szerint személyes adatok nem kompromittálódtak az ausztrál tinédzser betörési incidens folyamán

 ( trey | 2018. augusztus 19., vasárnap - 7:49 )

Az Apple egyik közleménye szerint személyes adatok nem kerültek veszélybe, amikor egy melbourne-i 16 éves tanuló több alkalommal is betört több belső szerverükre több mint egy éven keresztül. Egy ausztrál oldal szerint a fiatal körülbelül 90 GB-nyi bizalmas dokumentumot, ügyfélfiók adatot stb. töltött el a számítógépére egy "hacky hack hack" nevű mappába.

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ha tényleg egy 16 éves lenne az nagy égés nekik, és számomra totál nem hihető
ha pedig nem akkor miért egy 16 évesre fogják?
mindkettő nagy gáz

Általánosságban, mivel nem ismerjük a részleteket:

Az emberek többsége átlagos, középszerű. Még akkor is, ha valaki a környezetéhez képest okosabb(nak tűnik). Általában még ők sem tudják elképzelni, hogy egy 12 éves gyerek egyetemre jár. Pedig van ilyen, és szintén általában, nem gondolják az emberek, hogy az egyetem számára ez gáz.

Annyit azért tudni a cikkből, hogy valamilyen programot használt, amit a számítógépén meg is találtak, a letöltött fájlokkal együtt. Inkább tűnik egy skiddienek. Jó nagy bajba került.

A hozzászólásodról jutott eszembe ez a könyv: Bernard Lenteric - Lángeszű ​gyilkosok

Úgy érted, hogy elképzelhetetlen, hogy a nagy, csillogó Apple nem lehet olyan lamer, mint a BKK, amit szintén egy amatőr fiatal hackelt meg?

Egyébként a tettes bűnösnek vallotta magát, tehát nem kell találgatni.

--
trey @ gépház

"""hackelt"""

„to hacking into Apple's secure network” - define secure....

Idézet:
At Apple, we vigilantly protect our networks and have dedicated teams of information security professionals that work to detect and respond to threats.

In this case, our teams discovered the unauthorized access, contained it, and reported the incident to law enforcement. We regard the data security of our users as one of our greatest responsibilities and want to assure our customers that at no point during this incident was their personal data compromised.

Vö.: a tinédzser egy évig ki-be járkált. Mondjuk lehet, hogy a végén már csak azért engedték be szándékosan, hogy az FBI be tudja azonosítani.

--
trey @ gépház

Nos, erre próbáltam célozni...

Én most megnyugodtam teljes mértékben hiszen az Apple azt mondja... :):)

"Az Apple egyik közleménye szerint személyes adatok nem kerültek veszélybe"

Jó, okés...

Egy boltban soha nem tarolnak vasarloi adatokat. Ja de...

Ez pont olyan, mint ahogy a genovai híd üzemeltetője szerint a híd jó állapotban volt és strukturális felújítást nem is terveztek. Baszki, mégis összeomlott, akkor mégse volt olyan jó állapotban, nem?

"...üzemeltetője szerint.."

Ugyanúgy kötelezővé tenném a nagy mennyiségű személyes adatot kezelő szolgáltatások esetén a külső, rendszeres security auditot, mint a híd a esetén a statikai felülvizsgálatot...

Azure ezt lehetővé is teszi (*):
https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/engage/pentest

Illetve saját maga is tesztel:
https://www.microsoft.com/en-us/trustcenter/guidance/risk-assessment?downloadDocument=nli&documentId=0cdb9405-2ce8-4a2e-aa87-16e3decd453c#Audit-reports

(* Microsoft-nál is dolgozom)

A ketzot ne keverd. Az egyik a vilag vezeto informatikai cegei kozul a masik egy design vallalat aki telefonokat tervez, vagy nem, vagy mar azt is kinaiak vegzik nekik profit optimalizalas es 0as adobefizetes miatt.

Ez egy uber blama. A sajat fotoimat sem biznam ra. Nem ertem miert lehet vallalati kornyezetben a termekeiket használni.

Nem csak telefonokat tervez és gyárt (at le, vietnámi gyerekmunkásokkal), hanem eszméletlen mennyiségű személyes adatot is tárol a cloud-jában:
https://www.icloud.com/

(Most egy Macbook Pro 2017-t használok (igaz alapvetően Windows-al), előtte egy Dell Precision 3520-as volt, megváltásként éltem meg a cserét)

Normális magyar ékezetkezelés van már, vagy még mindig gitározni, bendzsózni, vagy ukulelézni kell?

--
trey @ gépház

Mac-en van UTF-8, ott nem kell szopni az ékezetekkel, mint linuxon. Összekevered a kettőt.

Szerintem szavazzunk, hogy ki milyen kiosztást használ Mac-en, kiváncsi lennék az eloszlásra. Egyébként én is a nemhivatalos (Windowsos) magyart, és röhelyes / szomorúnak gondolom, hogy (a) nem a standard kiosztást használják (b) legalább alternatívaként nincs benne a standard kiosztás az OS-ben.

Parancsolj :)

https://hup.hu/node/add/poll

--
trey @ gépház

Az ékezetekkel nincs gond, az írásjeleknél nem képesek a szabványos kiosztást használni.

> Nem ertem miert lehet vallalati kornyezetben a termekeiket használni.

Én sem értem, de nálunk a cégnél "elmagyarázták", hogy azért lehet (egyes munkakörökben, egyébként nem kevés embernek) céges Macet használni, mert olyan jó áron adta az Apple a készülékeket (mármint a cégünknek), hogy az övék lett a legjobb ajánlat. (Addig oké, hogy túlárazott cucc árából könnyű engedni, a baj ott [is] van, hogy sejtésem szerint nagyon sokat kéne ahhoz engedni, hogy valóban versenyképes legyen. Ez volt a legolcsóbb, ja....)

- - -
TransferWise

Vagy csak valaki félreértette a hardver ára és a TCO közti különbséget. :)

Csak rossz napja volt. :(

A híd jó állapotban volt, az EU miatt omlott össze.

Soros!

"His lawyer later told police that the teen "dreamed of" working for Apple."

Csak a biztonsági réseket akarta jelenteni ez az etikus hacker, mégis ráküldték a rendőrséget szegény 16 éves fiatalkorúra.

----
„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”