Feltörték a Gentoo GitHub-os organization fiókját, a repository tartalmát módosították

 ( trey | 2018. június 29., péntek - 7:31 )

A Gentoo bejelentette, hogy tegnap este illetéktelenek hozzáfértek a GitHub-on található organization fiókjához, felette átvették az irányítást és a benne levő adatokat módosították. A Gentoo azóta visszaszerezte az ellenőrzést a fiók felett, együttműködik a GitHub csapatával annak érdekében, hogy a dolgok mihamarabb visszatérhessenek a megszokott kerékvágásba. Addig is arra kérnek mindenkit, hogy ne használjon fel GitHub-ról származó kódokat. A Gentoo fejlesztése egyébként elsődlegesen saját infrastruktúrán működtetett szervereken folyik, amelyeket nem érint az incidens.

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Microsoft? :)

Ki használ még Gentoot? Releváns ez a hír ma még? A HUP-on az ez előtti Gentoos hír tavalyi, hogy dobják a SPARC támogatást, az azután lévő (harmadik legfrisebb) hír 6 éves.

Én :)

+1

+1

Ki nem?! :p

Aki nem akar bloatware rendszert.

Az Windows XP-t használ.

besirtam :D

Hajrá!

+1
Klasszikus.

Ők már rég Arch-ot használnak, nem?

Az Arch miért lenne kevésbe bloatabb (milyen szép magyar szó) mint a Gentoo? Utóbbi rendszeren ha kiveszel egy olyan flaget amit nem kell maris lehet hogy kevesebb függőség megy fel (azért feltételes mert lehet, hogy hoz plusz dependenciát egy-egy feature), és persze a legnagyobb bloat kihagyható (systemd).

Vagy csak az "egyszerűbbségre" gondolsz?

> Az Arch miért lenne kevésbe bloatabb (milyen szép magyar szó)

Hasznald inkabb a "cslonak"-abbat...

Nem kevésbé bloatabb. Bár Arch alatt is kikerülhető a systemd, teljesen kiherélhető belőle.

Inkább úgy mondanám, hogy a Gentoo és az Arch más műfajban indul. Gentoo-nál az a lényeg, hogy te fordítasz mindent, Archnál inkább bináris csomagok vannak, és a rollingság és a frissesség a fontosabb, emiatt sokszor a csomagok frissebbek, mint gentoo-s megfelelőjük. Eltérő célközönség van megcélozva. Azért szokták együtt emlegetni őket, mert mindkettő haladóbbaknak szól, de általában Archról szoktak Gentoo-ra váltani és nem fordítva.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Akinek sok fölösleges CPU-ja (meg iops-a) van :-)

Olyat ismerek en is tobbet, aki hasznal Gentoo-t.

Inkabb olyanokkal nem talalkozok mostanaban, aki a regen amugy elterjedonek tuno Gentoo-forkokat hasznalna (Sabayon, Funtoo). Ezek elnek meg?

Amugy egy use case - hardened gentoo + paxos kernel. Legutobb nem nagyon volt alternativaja.

Megveszi ezt is a Microsoft és most cserélték le Copyright szövegeket, az a változás.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."