A Grsecurity mögött álló cég 260 ezer dollárt kell fizessen Bruce Perens ügyvédeinek

 ( BandiG | 2018. június 12., kedd - 14:23 )

A bíróság újra Bruce Perens javára döntött. Az értelmetlen, csupán a kritikusok elhallgattatását célzó pereskedés gyakorlatát szankcionáló kaliforniai anti-SLAPP törvény alapján a bíró az ügyvédi költségek kifizetésére kötelezte Brad Spengler cégét. Bár fellebbeztek, már most fizetniük kell.

Ami talán még rosszabb hír a kissé ironikus módon a mai napig "Open Source Security, Inc" néven futó cégnek, hogy a per következő szakaszában az Electronic Frontier Foundation is beszáll Perens védelmébe, márpedig már ez a puszta tény is jelentős negatív marketingértékkel bír.

Ugyanakkor a jog csavaros dolog és - egyesek szerint - a negatív reklám is reklám, úgyhogy még bárhogy alakulhat a történet.

Korábban:
A Grsecurity mögött álló Open Source Security Inc. beperelte a nyílt forrás egyik ismert szószólóját
A bíróság kiszórta a Grsecurity mögött álló cég Perens elleni keresetét

Forrás:
Open Source Security hit with bill for defamation claim

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hogy a zsenialis programozo, de az emberi/szakmai kapcsolatok apolasaban nem tul brillians Brad Spengler miert nem tudja elengedni ezt az ugyet, arra talan magyarazat lehet sajat ugyvedjenek Freud-i elszolasa: egy nyilatkozataban azt mondta, hogy "[we] will ultimately persist." (kitartunk), az angolul nagyon hasonloan hangzo "ultimately prevail" ("vegul gyozni fogunk") helyett. Marpedig neki valoszinu a hosszu elhuzas a legjobb uzlet...

"kell fizessen" ilyen a magyar nyelvben nincs, bár Budapest egyes kerületeiben elterjedt...

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

kell fizetnie? vagy hogy helyes?

Igen.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Szerintem csak szimpla egyszerűsítés, a kell, hogy fizessen-ből.
Olyan ez, mint a tök egyszerű, aminek semmi köze a tökhöz.

--
robyboy

A "tök egyszerű" annyira elterjedt hogy egyáltalán nem zavarja a fülemet, míg a "kell jöjjek" elég ritka, de egy réteg kitartóan használja, és szerintem irritáló.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Ebben a kulcsszó a "szerintem".

knagyOT

Akkor ebbe most beleállnék: mi az hogy ilyen nincs a magyar nyelvben? De, van. (Ha legalább azt írnád, hogy nem helyes - szerintem amúgy az se igaz -, de a cikk címe mutatja, hogy van is :-) )

/knagyOT

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Én inkább a "kell, hogy fizessen" alakra szavazok. De +1. Szerintem mindenki megértette, és sokan használják is ezt a szerkezetet. Ez kimeríti a definícióját annak, hogy ez bizony az élő magyar nyelv része. Max azt fogadom el, hogy nem szép (szubjektív), vagy nem az irodalmi/akadémiai/hivatalos/bármi nyelv része (objektív, de referenciát kérek hozzá).

A "hogy" -al együtt sokkal elfogadhatóbb szerintem is.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Amúgy csak az érdekelne, hogy ha ilyesmibe belekötsz, utána hogyan tudod leírni azt, hogy: "hogy" -al? :) Ez helyesen "hogy"-gyal.

Ez csak onnan jutott eszembe, hogy manapság mindenki inkább másban/máshol keresi a hibát, pedig nem kéne eltávolodni ennyire az első autentikus hibaforrástól.

Hát ha a "magyar nyelvben van" elégséges feltétele a "random fórumozó beküldte", akkor én kérek elnézést :)

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

+1

BandiG beküldte, trey elfogadta, én elfogadtam (mert már én is mondtam hasonló szerkezetet), fejesjocó és gee szintén, szóval többek mondjuk, hogy ez egy létező szerkezet - azaz van. Nektek meg hasogassa a fületeket ;-)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Megértetted, hogy mit akart kifejezni? Akkor van.
Olyan nincs, hogy "Lórum ipse mint forinális szutykos spic, elsősorban egy ragos hárlakon."
___
Arany János: Grammatika versben

Dehogy nincs ilyen a magyar nyelvben!

Pl. Erdélyben is így mondják.

Az lehet, hogy a te környékeden nem ez a jellemző, de a magyar nyelv nem a te helyi tájszólásodat jelenti, hanem az összes tájszólást együtt.

Jo, de o ezen es mas megnyilvanulasai alapjan tipikusan az a gyoker lehet, aki a szekelyeket is leromanozna.

Mint mikor altalanosban kijavit az angol tanarod, azt kozben Eszakon tok ugy ejtik, ahogy te ejtetted, skotok meg meg cifrabban.

Sikerült megragadni egy igen fontos részletet dikk! :)

Csak egyszer elnenk meg, hogy valami olyanba kotnel bele, amiben nem full faszsag a velemenyed.

s/elnenk/ernenk/

:D

--
trey @ gépház

:DDDDD

Vedd mar magad tartalekra :P

Hát most mit csináljunk? Ontopik komment nem nagyon jön ehhez a szép sztorihoz. Ha nincs ontopik, akkor legalább az offtopik legyen helyes!

--
trey @ gépház

Ja, ezert adok fel magas utoket meg provokalom magam :D

s/!/./

:D

(alárendelő összetett mondatoknál a fő tagmondat [itt: ha...] modalitása [itt: kijelentő] határozza meg a használandó írásjelet ;) )

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Szivfajdalom nelkul kivegeztetnem azt a magyartanart, aki erettsegi dolgozat javitasa kozben ezt a szabalyt enforce-olja.

Raadasul az ilyen szerencsecsomag fog azzal jonni, hogy "magyar nyelvben nincs passziv/szenvedo szerkezet". Ja. Egeszen addig nincs, mig az igazgato nem mondja azt neki, hogy "ki van rugva".

Látom, az irónia nem jött át. :)

Pont a magyartanárt nem kéne ezért bántani, ő van a leghülyébb helyzetben, egyrészt tanítania kell azt, hogy igen, élő nyelv, az írás a nyelv papíros változata blablabla, másrészt neki kell azt mondania, hogy tudom, hogy "senki nem használja így (emlékszel, élő nyelv, ...)", de bocs, ezért most pontlevonás, mert meg lett asszondva, hogy mánpedig evvan.

Nagyon-nagyon-nagyon offtopic: nekem továbbra is az angol megoldás jön be - ahány ház (gyakorlatilag szó szerint, ha a házat híresebb kiadónak értelmezzük :) ), annyi szokás (pl. Harvard/Oxford comma). És a legtöbb style guide, ami a kezemben járt úgy nézett ki, hogy "preferáljuk azt, hogy ..., de az se baj, ha ..., csak legyen az egész dokumentumban következetes, hogy ne zavarja az értelmezést". Ami sokkal barátságosabb, mint a Zakadémia "ez van, mert ha nem, eltöröm mindkét lábad egy baseball-ütővel" hozzáállása....

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

> Pont a magyartanárt nem kéne ezért bántani, ő van a leghülyébb helyzetben, egyrészt tanítania kell azt, hogy igen, élő nyelv, az írás a nyelv papíros változata blablabla, másrészt neki kell azt mondania, hogy tudom, hogy "senki nem használja így (emlékszel, élő nyelv, ...)", de bocs, ezért most pontlevonás, mert meg lett asszondva, hogy mánpedig evvan.

Ez nem jött át, mi akar lenni. Ha azt mondja, hogy van egy elvárt nyelvváltozat magyar érettségire, amelynek a szabályai megtalálhatók a 12-ik kiadásban, és pontosan azt tanít amit akar és olyannak állítja be szemléletileg amilyennek akarja, az miért is nem felel meg neki/neked/gyereknek?
(Oké, az állam beleszólhat valamennyire hogy mit tanít, de nem nagyon. A szemléletbe meg semennyire.)

(Egyébként úgy hiszem hogy a „"senki nem használja így (emlékszel, élő nyelv, ...)"” nem állja meg a helyét, az A magyar helyesírás szabályai c. könyvben szereplő formákat használják, nagyon kevés kivételtől eltekintve. De ez talán részletkérdés.)

szerk: wtf, most látom a cikket. Bocs az offért.

Idézet:
(Oké, az állam beleszólhat valamennyire hogy mit tanít, de nem nagyon. A szemléletbe meg semennyire.)

Hahahahahahahahahahahahahaha. Nem.

Az állam mondja meg pontosan, hogy mit taníthat, melyik könyvből, hány órában, ... Márpedig azt, hogy megkülönböztetünk élő nyelvet, irodalmi nyelvet, akadémiai nyelvet, ... urambocsá' tájszólásokat (amiket probléma nélkül lehet írásban is jelölni, a nagy többség érteni fogja, még ha a Mindenható MHSZ tagadja is, hogy lehetne máshogy...), el kell mondania. Az érettségi pontozási rendszerét szintén az állam határozza meg. És ezt az ellentmondást ("nincs Egy Igaz Út" vs. az érettségi alatti "csak az Egy Igaz Út van") nem nagyon próbálják feloldani...

Idézet:
A magyar helyesírás szabályai c. könyvben szereplő formákat használják

Hahahahahahahahahahahahahaha. Nem.

Az átlag embernek fogalma sincs arról, hogy mi van az MHSZ-ben, ahogy a példa is mutatja, vagy még ha tudja is, kommunikációs helyzettől függően (!) vagy használja, vagy nem. Sőt, itt a hupon is volt már vitám (az éppen a "Kérem, kapcsojjaki." mondatba kell-e vessző [nézd, anyu, a kommnunikációs helyzet és a beszélő és a hallgató között feltételezett kontextus miatt használhattam "hibás", "rossz", "elítélendő" helyesírást stilisztikai eszközként!!!!négy! És az általános- és középiskolás emlékeim szerint most a tarkómra tett kézzel kell várnom az MTA kommandót, hogy jöjjenek és vigyenek a rögtönítélő bíróság elé, mert Nekik Van Igazuk]), ahol a vonatkozó MHSZ szabály citálása után _sem_ fogadták el, hogy úgy a "helyes" (mert sajnos amíg van az MHSZ-szel, amiben ki van nyilatkoztatva, hogy márpedig az a _helyes_, addig technikailag így van, még ha nem is értek egyet vele/nem is érdekel).

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

:-)

Ez a "BandiG" a másik tery sockpuppet nick a "trinity" mellett?

Ilyen szó, hogy sockpuppet, nincs is a magyar nyelvben! ;-)

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Sőt, a *fakenews* sincs. :)

Használd a fék nyúz alakját. "Engem a fék nyúz! - gondolta a kerék..." :P