Trump nemzetbiztonsági okokra hivatkozva, rendelettel akadályozta meg a Qualcomm és a Broadcom egyesülését

 ( trey | 2018. március 13., kedd - 8:11 )

Donald Trump tegnap rendeletet adott ki, amely megakadályozza a két telekommunikációs chipgyártó, a Broadcom és a Qualcomm egyesülését. Az elnök szerint hihető bizonyítékok állnak rendelkezésükre, amelyek szerint, hogy ha a szingapúri központú Broadcom felvásárolná az amerikai Qualcomm-ot, az nemzetbiztonsági kockázatot jelentene az Egyesült Államok számára.

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

QCOM -4.41% on NASDAQ.

Az biztos, hogy sokat keresnek ezen is páran. Alapvetően jó is meg rossz is, de egy cégre sem lehet már szinte azt mondani, hogy ilyen vagy olyan, a renault samsung az amd arab az ina meg mol.

Az elnök szerint hihető bizonyítékok állnak rendelkezésükre,

Trumposan, FAKE NEWS! :)

A "szavahihető bizonyíték" kifejezés az bizony képzavar...
---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux

Ezek szerint a "beszédes bizonyíték" kifejezést sem ismered el? :)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Csak nem akarnak Intel ME -szerű rejtett adalékot a Qualcommokba, amik mögött egy idegen hatalom áll. :-)

magyaramerikai seggbe magyaramerikai lófaszt!

Lényegében erről van szó.

Nem kedvencem Trump elnök, de szerintem igaza volt, mivel Szingapúr kínai terület. Természetesen nem hivatalosan, de aki ismeri a történelmet, annak egyértelmű.

Aligha hiszem, hogy a Qualcomm olyan kizárólagos technológiai ismereteket birtokolna, amelyek ázsiában ne lennének elérhetőek. Az Apple processzorait pl a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company gyártja.
Ennek a felvásárlásnak gazdasági jelentősége van, illetve most Trump elvi kérdést csinált belőle büszkeségből.

Pedig de, alighanem birtokol, és nem is keveset. A szaksajtó alapján a qualcomm rt-nek van egy leánycége a qualcomm technologies kft (magyarhoz legközelebbi cégformákat írom). Ennek a cégnek az IT biztonsági részlege a DoD -val (védelmi minisztérium) együttműködve futtat projekteket, amik a snapdragon platform többfaktoros azonosításhoz szükséges HW elemeit használják/alkalmazzák/kutatják/tesztelik a DoD PKI-ba integráltan, hogy nemzetbiztonsági szempontból védett, user authentikációhoz kötött levelező szerverek, portálok snapdragon platformos mobil eszközökről is elérhetők legyenek a megfelelő biztonsággal. Feltételezem, a fejlesztés és tesztelés vonatkozásában ezeknek a védett rendszereknek olyan titkos, érzékeny jellemzői is ismertek a beszállító számára, amik a késztermékből (soc) már nem következtethetőek vissza, viszont a projektdokumentációkban szerepelnek, vagy kikövetkeztethetőek.

Szerintem Szingapúr még mindig inkább brit terület. Az sem lehet véletlen, hogy pont Broadcom chip van a brit Raspberry Pi-ben. A látszat ellenére viszont soha nem volt forró eftársi barátság a két angol nyelvű ország között.

Ott már igen nagy a kínai befolyás, gazdasági területen. Ahol a pénz, ott a hatalom.

/off

ez az urge reggel felkel es ahogy a kedve van kiad valami rendeletet? nem megy at valami testuleten a dolog?

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Szerintem nincs olyan (amerikai) politikus aki saját maga hoz döntéseket fontos kérdésekben. Vagy ha mégis, akkor baleset érheti.

+1

az pedig, hogy az osszes utana jovo elnok helybenhagyta a dolgot, arra utal, hogy valami nagyon randa dolog fott a hatterben.

Kell az Intelnek is?

Remélem nem sikerül ezt nyélbeüssék illetve hogy van a hatóságoknak annyi esze hogy nem hagyja jóvá.

Jajaja szabad piac. Valahogy amikor a nyugat vásárolja fel a többi ország kulcs ágazatait akkor nincsenek aggjaik. Lásd keleteurópai privatizáció. És a szónoklatok arról, hogy az állam húzódjon háttérbe és majd a piac dönt.

Nem értem, hogy miért kellene lennie. Mindenki a saját érdekeiért lobbizik.
Nézz szét akár Magyarországon belül is. Minden cég, párt,... rögtön ellent mond magának is, ha ma éppen mások az érdekek/célok.