A kiadásaik szabványosítása célból "Device Support Requirements" szabályzatot hozott létre a LineageOS projekt

 ( trey | 2018. február 12., hétfő - 13:33 )

A szabályzat azokat a követelményeket sorolja fel, amelyeknek meg kell felelni az Oreo-tól (LineageOS 15.x) kezdve, hogy a LineageOS-t leszállításra késznek, hivatalosnak lehessen tekinteni az adott eszközhöz:

In order for a build of LineageOS 15.X to be considered “official,” the maintainer must ensure that their build meets ALL requirements listed in the Device Support Requirements charter.

A követelménylista itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kicsit meglep, hogy eddig nem volt ilyen, ez előtt mi alapján dőlt el egy romról, hogy rásütik-e a "hivatalos" pecsétet?

Egyébként beleolvasva szigorúbbnak tartom a szükségesnél, én pl. nem örülnék, ha a telómra azért nem jönne Oreo, mert nem megy olyan flottul rajta az infra mondjuk, mint a gyári OS-en...

"All devices with an IR blaster SHOULD support IR blaster."

"3. SHOULD This word, or the adjective "RECOMMENDED", mean that there
may exist valid reasons in particular circumstances to ignore a
particular item, but the full implications must be understood and
carefully weighed before choosing a different course."

Szóval ez nem fog senkit megállítani. :)
Illetve unofficial romok vannak és lesznek ettől függetlenül.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Nem rossz ez, de meg kellene támogatni egy statisztikával, hogy melyik ROM-ra mennyi és milyen súlyú issue van nyitva Jira-ban, mennyi az átlagos fix időtartam, esetleg mekkora a user bázis, stb.
Ez segítené a döntést készülék vásárlásnál is.

\o/

Talán előbb utóbb nem lesz szar! Mióta Lineage van, azóta számomra őrült nagy hanyatlásnak tűnik, ami QA/QE téren itt történik.
Pl. hónapok óta képtelenek kijavítani a flac lejátszást.
Vagy azt, hogy egy sima headset-en lehessen telefonálni. De legalább arra szépen kimegy a flac, azokból a lejátszókból is, amik nem szoftveresen dekódolják a flac-ot.

A jirájukba meg fogalmatlan idióták bekommentelik, hogy le lehet zárni, mert az ő készülékükön megy. Mintha ettől általánosan meg lenne oldva a probléma.

Már-már ott tartok, hogy megnézem mit tud az OxygenOS 5, mert lehet, hogy kínai szar, meg fene tudja, merrefelé szivárogtatja az adatokat... de így is úgy is halgatózik egy csomó ember az adataid után. bite me!

Türelmetlen vagy. 1 éves a projekt és 0-ról kellett az egész infrastruktúrát felépíteniük, miután a Cyanogen Inc. kihúzta alóluk.

--
trey @ gépház

Lehet. Csak az 1+3-at azért vettem, hogy használjam.
Első körben, amit az Oxygen-nel hozott, falhoz tudtam volna vágni.

Aztán megkaptam a céges telefonom mellé: iPhone SE.
Mikor láttam, hogy van sokkal lejjebb is, akkor úgy döntöttem rakok egy CM-et az 1+3-ra és átmigrálódok rá az 1+1-ről.
Tetszett, szerettem.

Aztán jött '16 karácsonya és a CM kivégződött.
Na, azóta most több mint egy éve folyamatos lejtmenet van, és a legjobban az bosszant, hogy láttam már ezt a telefont jónak is.
Most meg alapdolgokat nem tud, és egy csomó inkompetens idióta meg kommentel a projektbe, lásd az említett jira ticket.

Persze az is lehet, hogy szakmai elvárások terén túl magasra került a léc, az alatt a pár hónap alatt még a könyvesbót'nak dolgoztam.

1+1-on nekem LineageOS nightly van (tegnapelőtti vagy ilyesmi), én semmi hibába nem futottam bele. Igaz, csak "tablet" üzemmódban használom.

Az OxygenOS a 1+5T-n pedig teljesen használható. A ki kinek mit küld el dolgokról pedig kiderült, hogy a) béta verzióban volt egy benne felejtett kódrész (nem érint, aki bétát használ, számoljon vele, hogy akár szar is lehet b) volt, hogy a hisztiről kiderült, hogy ugyan igaz, csak éppen fordítva (nem küld, hanem blacklistel szavakat)

--
trey @ gépház

"hónapok óta képtelenek kijavítani a flac lejátszást." - Nem azt mondom, hogy nem zavaró probléma, de azért láttam már ennél komolyabb hibát is. Lehet másik készüléket kellene használnod.

"Lehet másik készüléket kellene használnod."

Ezt hogy érted? Tegyek el a fiókba egy 1+3-t, csak mert a LineageOS még alfa-pre-pre-állapotban van és vegyek másik telefont?

A flac lejátszást amúgy lehet workaroundolni. poweramp egész jó cucc. A pro verziót meg is vettem rá. Az szoftveresen dekódol.

Ami a sokkal zavaróbb, hogy a hívásokat nem tudja kirakni a miui ep51-es headsetre.
Szóval a headset, pont headsetként nem tud funkcionálni. A céges Samu gyári szoftverével pikk-pakk ment. Valószínű, az Oxygen-nel it sem lenne probléma. Hardware-sen nem gáz az 1+3, csak a Lineage van valahogy még out of sync a valóságtól :/

Azért gondoltam, hogy lehet nem OP3-at kellene használnod, mert az OxygenOS "kínai szar" a Lineage meg "alfa-pre-pre". Biztos van még pár fajta ROM OP3-hoz, nekem bejött annyira a Lineage, hogy inkább olyan készüléket keresnék amin stabilabb. Amúgy csak Meizu EP51-et nem szereti vagy mást se?

Meizu: Másom nem volt, amivel kipróbáljam. Azt gondolnám, hogy a bluetooth kihangosítás protokollja már eléggé szabványos ahhoz, hogy tök mindegy melyik gyártőét használd. Kb. mint egy usb-s xAudio2.0 specet (vagy mi a rák a neve) hangkártyánál.

"Más használat": tippjeid is vannak megbízható alternatív romokra? Az Oxygen-t illetően: a véleményem az akkori hozzáálásukról alkottam, amikor még új volt a telefon. Nem tudom, azóta összeszedte-e magát az OP. Ha jól értelmezem a dolgokat, akkor az Oreo-ból, pont csak a lényeget hagyták ki: hogy a gyártótól függetlenül lehessen rájuk az "alap" security frissítést teríteni. Gondolom a google kitalált egy (nonsense) stable api-t az alap driverek felé. Ezt a mindenféle blob-okkal meghagyta a gyártók kezében, a fölöttes réteget meg már lehet upgradelni gyártói közreműködés nélkül, csak legyen meg az API illeszkedés. Ha meg a gyártó még akar további customizációkat az egész tetejére, arra meg a másik felől lehet megoldást faragni. Persze csak tippelek. Még nem néztem utána, mitől és hogyan tudna működni az Oreonak ez a feture-je. Sajnos már az se rémlik, hol olvastam, hogy függetlenné tud válni ezáltal az OS frissítése a gyártótól.

Esetleg tud valaki jó linket, ahol ez az oreo feature szépen, lényegretörően le van írva?