A bíróság kiszórta a Grsecurity mögött álló cég Perens elleni keresetét

A Grsecurity mögött álló Open Source Security Inc. nemrég indított pert Bruce Perens ellen, miután az arról blogolt, hogy a Grsecurity csapat egyedülálló GPL értelmezése akár jogsértő is lehet. A bíróság most a lényegi kérdések megvizsgálása nélkül kiszórta a pert azzal, hogy a blogon leírt magánvélemény nem rágalmazás.

A gyanúsan értelmetlen, csupán a kritikusok elhallgattatását célzó pereskedés ellenes kaliforniai anti-SLAPP törvényre hivatkozva beadott Perens-kérelmet egyelőre szintén elutasították, azonban a bíró világossá tette: ha a Grsec-esek tovább erőltetik a dolgot, valószínű az anti-SLAPP törvény rossz oldalán találják magukat:

"[T]he court has difficulty seeing how the present claims can elude California’s anti-SLAPP statute," she said. "Mr Perens’s statements were made in a public forum and concern issues of public interest, and the plaintiffs have not shown a probability of prevailing on their claims."

Részletek itt.

Hozzászólások

Az USA-beli pereskedessel az a baj, hogy a normalisabb jogrendszerekkel ellentetben ott nem a pervesztes fel fizeti a perkoltseget (ill. olyan aranyban, amennyiben vesztes volt), hanem mindenki a sajatjat allja. Szoval hiaba nyer egy maganszemely egy ceg ellen (vagy egy kisebb ceg egy multival szemben), anyagilag megterhelo a per. Ez meg akkor is elofordulhat, ha magadat kepviseled.

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

Erdeklodnek, hogy valaki fizetett mar elo grsec-re vagy van-e errol megbizhato infoja?

sajnáltam is volna ha Bruce bohóckodásának hirtelen vége szakad egy elmarasztaló ítélet miatt

Ez a Bruce valahogy Blake Wilson-ra emlékeztet a Megint 48 órából - a túlbuzgó alak a belső ügyosztályról, aki nem látja a lényeget.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."