MATRIX PowerWatch - az okosóra, amit sosem kell töltened, mert te vagy az energiaforrása

 ( trey | 2017. november 12., vasárnap - 12:27 )

A test által termelt hőt hasznosítja a közösségi finanszírozással (939%-os kampány) indult MATRIX PowerWatch. A legújabb hír a projekttel kapcsolatban, hogy megindult az eszközök gyártása.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

https://www.youtube.com/watch?v=y4OeOQtiW0w
tl;dr: ugyan működhet, de pont akkora sallang mint a napelemes karórák: így nem elem, hanem akku kell bele amit újra tud tölteni, de olyan lófasz áramot ad, hogy azt - az akku várható élettartamáig - egy elem is tudja biztosítani.

8 éve használok egy napelemes casio karórát, nem érzem sallangnak a funkciót. Továbbra is tökéletesen működik, tölteni ugye nem kell, akksit cserélni se kellett, csak működik. Na persze nem okosóra.

van egy kék W-210-es órám, egyszerű, vízálló, tetszik és ezek szerint 10 évig működik egy elemmel.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Az ilyen egyszerű alap óráknál ez ok, de mondjuk ha a világítást, ébresztőt, stb. intenzíven használod, akkor szerintem az erősen hatással van az élettartamra.
Napelemesnél ez kisebb vagy nem gond. Illetve mondjuk egy ProTrek-nél vagy a Rangeman-nél már nem biztos, hogy működik ez a dolog és valaki egy olyat is 10 évig szeretne használni elemcsere nélkül...

♲♻♲

és miért hasonlít kísértetiesen egy fenix-re mind az óra mind a számlap design, valamint amit a sport applikációk lehetőségeiről mond?
Fenix-ben nagy aksi van és hacsak nincs üzenet, percenként frissíti a képernyőt hogy kímélje, ezzel 2 hetet kibír (gps és aktív sport nélkül), ami után 3 óra töltés kell neki.
Esélytelennek látom hogy egy hasonló képességű órát testhővel elegendő táplálni... (=egy nap testhő hozna 12p 1A töltés ekvivalenst)

Ilyen kis felületen leadott és hasznosan felvehető hő is csak minimum szupravezetés mellett esélyes.

Aha, lefogadom, hogy ezek már unalmasnak találják, ha birkavesével kell földrengést megelőzniük.

hát, energetika órán akkor átvertek a 70-140 wattal, ami az emberek által termelt hőt (vagy hőteljesítményt, vagy mit :) ) jelenti. Simán megtermelünk mi 1kW-ot is :)

A Mátrixban a gépek teljes civilizációját el bírtuk látni energiával... :-) Bocs, ez nagyon gyenge volt részemről... :-)

nekem tetszett

Persze, ha egesz nap ulsz a gep elott akkor nem jon ki. De lattad, hogy a csavo reggel elkezdett futni, es egesz estig tolta. Na ezt kellene megerteni. Ez nem nekunk valo, ennyi.

/sza2

az oka annak hogy nincs okosórám az pont hogy tölteni kell.

Viszont az óra ami most a karomon van a 8. évét kezdi meg lassan, elemcsere nem volt benne - minek is, 10 év gari van az elemre is.

amit nem értek, hogy miért nem a mozgási energiát használja, mint egy automatic?

troll A +mechanika csak hibaforras. Fancy meg minden, de nem jovobemutato. /troll

Ráadásul - bár ezt kevesen veszik figyelembe - a legtöbb kinetikus szerkezet rendszeres karbantartást igényel. Nem jó.

--
trey @ gépház

A rugóban tárolt energia - érzésem szerint - jóval nagyobb lehet, mint a kb. 9 cm2-en testből felvehető hőenergia. Így én inkább időnként felhúznám az okiórát és karbantartatnám, mintsem naponta a töltögessem.

Ha veszel egy automata, vagy egy hagyományos mechanikus órát, akkor az 10-20 évig biztosan működni fog karbantartás nélkül is. Az más kérdés, hogy a rendszeres karbantartással jelentősen meg lehet növelni az óra várható élettartamát.

Úgy vélem, hogy egy kinetikus szerkezetet használó okosóránál nem a karbantartás hiánya okozná a problémát. Jelenleg egy 4 éves okosóra teljesen elavultnak tekinthető. Ettől még a tulajdonosa boldogan használhatja, azonban a szolgáltatásai meg sem közelítik egy mostani okosóra lehetőségeit.

Egy akkumulátoros szerkezet esetén, napi vagy kétnapi töltéssel számolva, 4 év alatt már számolhatunk az akkumulátorok kötelező cseréjével. Azaz itt a karbantartás helyett akkumulátort kell cserélni.

Supercap is van, nem csak akksi. Egy órának épp elég.

Érdekes, hogy mostanában így megindultak a kickstarteren az okosórák.. pl. itt van ez is:
https://www.kickstarter.com/projects/2050848594/join-the-luxury-watch-revolution-filippo-loreti/description
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Megjelenésre nekem a http://www.sequentwatch.com jobban tetszik. Ez kinetikus, és okos is.
Egy kis, akár epapir kijelzőt, üzenetekre, dátumra még el tudnék rajta képzelni, de amúgy jól néz ki.

Ez is egy csak egy ugyanolyan, környezetszennyező, felesleges termék, ami hozzáad ahhoz a szeméthez és pazarláshoz, amit a videó elején mutogatnak.
És még azt is hazudja magáról, hogy környezetbarát.

♲♻♲

Hogyne, hogy lehűtse a csuklómat! Aztán majd jól megfázok!

mi is van az OLPC-féle kurblival? azt akarom :)

Szervác Attila - http://321.hu/sas

Hát kurva vastag órát kellene hordanod, hogy bele tudd dugni azt a kurblit. Biztos jól mutatna a csuklódon. (Mint a klasszikus - kb. 1980-as - viccben, ahol a két bőröndöt cipelő pasi mutogatja a karján a bolhafasznyi csoda karóráját. A két bőröndben meg a tápellátása van.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

jegyezzük meg a vicchez a rakéta porszívó mellé, hogy a *szovjet* iparcsodáról volt szó :)

Szervác Attila - http://321.hu/sas