Érkezik a Windows 10 Fall Creators Update

 ( trey | 2017. október 17., kedd - 15:46 )

Újdonságok:

Hogy lehet hozzájutni?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én ezt nem értem.

Ebben semmilyen újdonság nincs. Különféle előretelepített szoftverek vannak benne, és a meglévőket frissíti. Ez mégis kit érdekel? Ha kell valamilyen szoftver, letöltöm. Mi köze van a felhasználói szoftvereknek egy operációs rendszer frissítéséhez?

Legalább hiba- és teljesítményjavítások is vannak benne?

Kb. ugyanarrol szol, mint egy Ubuntu 16.10 -> 17.04 frissites. Par ujdonsag, sok frissites, sok hibajavitas (meg uj bugok, persze).

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Meg a lényeg, hogy a Windows 10 után nincs élet.

--
robyboy

Microsoft is launching its own answer to virtual reality today, taking on HTC and Oculus in the process. Windows Mixed Reality will be available in the Windows 10 Fall Creators Update, and headsets are now available to buy.

https://www.theverge.com/2017/10/17/16487936/microsoft-joins-the-vr-battle-with-windows-mixed-reality-today

Ez azert nem kis dolog.

az előző is vagy egy hónappal később érkezett meg hozzám. karira meglesz.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Még at áprilisi sincs fent...
--
https://www.digitalocean.com/?refcode=7504fb2af065

A windows security center/ defender firewall / advanced threat prevention részleteiről valami nem csak marketinget tartalmazó kézzelfogható dolog van valahol?

Mi érdekel a témában?

Üdv,
Marci

Elsődlegesen egy outline a konkrét változásokról, nem marketingszöveg.
Látom közben felkerült két értelmes oldal:
ATP Docs
Requirements

Kaspersky óta tudjuk, hogy a vírusvédelem és társai a legjobb backdoor-ok. Itt is azt láttam, hogy Cloud based. Hát tényleg ez kell a népnek?

Kicsivel "lejjebb":

What data does Windows Defender ATP collect?

Microsoft will collect and store information from your configured endpoints in a database specific to the service for administration, tracking, and reporting purposes.

Information collected includes code file data (such as file names, sizes, and hashes), process data (running processes, hashes), registry data, network connection data (host IPs and ports), and machine details (such as GUIDs, names, and the operating system version).

Microsoft stores this data securely in Microsoft Azure and maintains it in accordance with Microsoft privacy practices and Microsoft Trust Center policies.

Microsoft uses this data to:
•Proactively identify indicators of attack (IOAs) in your organization
•Generate alerts if a possible attack was detected
•Provide your security operations with a view into machines, files, and URLs related to threat signals from your network, enabling you to investigate and explore the presence of security threats on the network.

Microsoft does not mine your data for advertising or for any other purpose other than providing you the service.

--
robyboy

Ha jól értelmeztem, ami védhető vele, mint Endpoint: Win10Pro/ProEdu/Edu/Enterprise
Ha jól sejtem a "Windows Defender Advanced Threat Protection" maga egy Cloud OS instance, ami választható, hogy EU/US datacenterben fusson, és csak itt tud futni.

Licensing Requirements:
Win10EnterpriseE5/EducationE5 vagy Microsoft 365 E5 > feltételezem ezekhez jár egy ingyenes cloud ATP instance a Microsoft felhőben

Az M365 E5 34,4€/user/hó. Úgy néz ki KKV-knak nem ez lesz a megoldás, illetve a solo home usereknek sem jelent megoldást, pedig abban reménykedtem, hogy minden windowsra gondolnak majd, mint a tűzfal XP SP2-es kényszerélesítése, majd a Security Essentials, és azt hittem a legális win felhasználók ezen korábbiak alapján most kapnak valami ingyenes IDS/IPS szerűséget.

Ez a baj azokkal a részleteket nem tartalmazó szexi marketingvideókkal, az ember másra számít. Nem baj, most már van kézzelfogható doksi, nem kell légvárakat kergetni :)

Felraktam, de minek, semmi valtozas.

Mostanában ha nincs változás, az már jó hírnek számít.

--
trey @ gépház

Lehet nezni a gpu adatokat task managerbol - ez a legjobb eddig. A TCP offload engine megsem lett eltavolitva, vagy lehet az a baj, hogy upgrade-eltem ISO-bol...

Az én laptopom így kelt fel a telepítés után.
(bár lehet csak egyidőben frissült az Intel vezérlő, az biztos, hogy én tutira nem frissítettem :))

Így elnézve, az is lehet, hogy a frissítés "gyötrelmeinek" súlya alatt megadta magát a GPU-chip. (Vagy rövidesen meg fogja...)

A kép alapján én is azt hittem, de aztán megtaláltam ezt a threadet. :)

Ebből a cikkből a kép a legérdekesebb, amin a csávó nézi, hogy mit ökörködik mellette az a liba.

Lol :D
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

vakon vasal ket kezzel. Szerintem ezt nem lehet tovabb maxolni.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ùgy látom, kezdünk elmozdulni a 2D-böl a 3D-felé, akár a felhasználói felület, akár az alkalmazások kezelését nézem.
Nem tudom, milyen elönyökkel fog ez valójában járni (ld. pl. Különvélemény), azon kívül, hogy baromi látványos, ahogy valaki dobálja 3D-ben az ablakokat, de én nem érzem ezt produktívnak.
Egy biztos, a 2D-s felületek elérték a maximumot, amit nyújtani tudnak, és muszáj valamerre elmozdulni, mert hat "fejlödni" kell na.

--
robyboy

Ha ha ha, éljen a Telemetria!

"Beginning today at 10 a.m. P.T., the Windows 10 Fall Creators Update will start rolling out to Windows 10 PCs across the world in phases, starting with newer machines first."

Szóval azt is tudják, hogy kinek mennyire új a gépe.

--
robyboy

Kb. a windows 7-től van ilyen.

Ez nem változtat a tényeken, söt.

--
robyboy

"Szóval azt is tudják, hogy kinek mennyire új a gépe."

Annyira nem túl nagy wasistdas nézni egy CPU/GPU listát és az alapján tenni egy szűrési feltételt. Ehhez még azt sem kell tudni, hogy kinek mi van*, elég az updaterbe letolni a checklistet, hogy mit figyeljen.

Egyébként nem tudom miért fáj ez most már megint.
a) Nem kell tudni, hogy kinek mi van
b) Miért ne csak az újabb gépekre menjen ki előbb? (Ha időközben kiderül valami teljesítményt érintő bug, ott még mindig kisebb az impact, mint a régi gépeken.)
c) Fokozatos terítés kisebb terhelést okoz egy csomó helyen.

* És akkor most egy pillanatra emlékezzünk meg pl. a Valve havi Steam surveyéről, amiről még régen láttam kérdéseket, hogy küldheti-e az adatokat, manapság meg csak azt látom, hogy valahogy mindig van friss statisztikájuk.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Egyébként meg mi számít régebbi gépnek a Microsoft szerint? Èn azt látom, hogy pár éves vasakat sem támogatnak már - nyilván direkt.
Èn nem Microsoft ellenes vagyok, hanem adatgyüjtés ellenes. Mindegy, hogy Oneplus vagy Microsoft, vagy Steam.

--
robyboy

kb. 3 éves gépre ment fel tegnap.

Egy dolog, hogy min fut, egy másik meg, hogy hivatalosan mi támogatott. Tudjátok, a "Linux-hoz" tudni kell hardware-t vásárolni.
Itt egy példa:

https://support.lenovo.com/us/en/solutions/ht103611

Nálunk a cégnél Windows 10 kompatibilitás miatt 2-3 éves gépeket kellett cserélni. Mit fizethettek a gyártók a Microsoft-nak ezért? Ugyebár ez indukálja mindig a hardvereladásokat.

Amúgy lehet fut simán nem támogatott hardvereken is, csak ha enterprise support-ra vágy, az az elsö, hogy ez K.O. kritérium.

--
robyboy

> Nálunk a cégnél Windows 10 kompatibilitás miatt 2-3 éves gépeket kellett cserélni

Itt valami elírás lesz, a legelső release összesen kb 3 éves. :)

> Amúgy lehet fut simán nem támogatott hardvereken is, csak ha enterprise support-ra vágy, az az elsö, hogy ez K.O. kritérium.

Mármint a Microsoft hibája, hogy a Lenovo nem ad az összes modellre enterprise supportot? Vagy a Microsoft-féle enterprise supportról beszélünk? Ha ez utóbbi, akkor rosszul tudod, a Microsoft enterprise support (aka Premier Support for Enterprise) nem nézi, hogy a hardver támogatott-e. Ezt onnan tudom, hogy ott dolgozom. :)

Tényleg elírás, rohan az idö. A gépek öregebbek voltak. Amit a supportról írtál, az nagyon érdekes, én nem tudtam.

--
robyboy

" 2-3 éves gépeket "

És abban mi volt? Mi volt az a komponens, ami nem volt támogatott? Ez így nagyon se füle se farka.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

igen, ez érdekes, nekem ennél régebbi gépem van, még win8-cal érkezett és hibátlanul fut rajta a win10. a saját keretein belül persze...


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Mittudomén, nem vagyok MS fejlesztő.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Mit értesz azalatt, hogy "nem támogatnak". Konkrétan milyen vas nincs támogatva, és ez miben nyilvánul meg?

Asszony 2011-es dell laptopján is win10 fut, egyébként jobban, mint a 7-es.

Ami a lényegesebb számunkra, (ha nem most, akkor majd szükséges lesz..) a nagyobb felbontású kijelzők-monitorok jobb támogatása - Erre azért kíváncsi lennék, mennyire "maximalista", - Nem tudom az RGB csatornánkénti 10 bit támogatással mi van.., - volt rá ígéret. - "de ami késik, nem gyorsvonat". - Az újabb GPU-k hardverből elvileg már felkészültek rá.

A WU szüneteltetési lehetőségének kiterjesztése: 35 nap a rendszert érintő fontos, (cumulatív) frissítésekhez, és 365 napig a funkciófrissítésekhez. (Az utóbbi különösen jó lesz, nyilván azt jelenti, a fejlesztők "visszavesznek" és áttérnek az éves "ilyenekre"..., azaz nem kell velük negyedévenként szívni. Ez a döntést nagyon helyeselhető lenne. /Egy-egy funkció-frissítéssel okozott "kár" mértéke akkora, hogy kell is a következő "szünetes" év a javításukhoz, esetleg az ellenük a megfelelő "tweak"-ek elterjedéséhez.- /A Win 10 "Home" (sima W10) változatra ez nem vonatkozik./

Gondolom, a telemetrián keresztül "veszik az adást", hogy sokan elhalasztják, a felfrissítéseket. (A fejlesztőknek nincs idejük jól megcsinálni, a felhasználók széles tömegeinek meg nics rémisztően szükségük az, ilyen funkcióbővítésekre, - mint Cortana, Mixed Reality, - ezekből évenként sok lenne egyszeri jelentős változás is.

A "Windows Store"-ből most már fizetősen tölthető, - egyébként ingyenes programok bevezetéséhez meg még funkcióbővítés sem szükséges, - mint a DotPaint.NET...) Kíváncsi vagyok a "WinStore" fenntartása mennyire lehet rentábilis az MS-nek, mert az "otkrojált" CandyChrash-en és "társain" kívül a W10 bevezetése óta, onnan szoftvert még nem töltöttem le soha. (Mostanság már a gépeken ki is kapcsolom az "Áruházat", valójában nem is tervezem másként hosszabbtávon sem, - persze, ember tervez...

Az eddigi Windows 10-es "distro" upgrade-ek közül ez futott le eddig a leglassabban.

--
robyboy

1 nap után már itt is van az első cummulative update-je. Ez aranyos hibajavítás lett:

"Addressed issue where, after removing apps, they're reinstalled on every restart, logoff, and login."

--
robyboy

Supported by Candy Crush Saga?

"Hiba"javítások gyöngye!

--
robyboy

Cukorkája!

:D

--
robyboy